Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
opinii
România ar putea funcționa cu 30 de parlamentari. Acum sunt 588

România ar putea funcționa cu 30 de parlamentari. Acum sunt 588(1565)

România are 588 de parlamentari, la o populație oficială de 20,1 milioane, potrivit datelor Institutului Național de Statistică din 2011. Acum suntem, potrivit unor estimări, sub 20 de milioane, dar numărul parlamentarilor este neschimbat. Asta înseamnă un parlamentar la circa 34.000 de persoane. De ce îi plătim? Ce fac pentru noi? Întrebările sunt, evident, retorice. Vă reamintesc numai faptul că luna aceasta senatorii au fost în vacanță și deputații nu prea au trecut pe la muncă. Cineva a făcut calculul sumelor pe care le-au încasat degeaba (căci au fost plătiți în această perioadă): circa 40 milioane lei.


Uniunea Europeană are 766 de parlamentari, aleși, de asemenea, direct, la o populație de 502,5 milioane locuitori, ceea ce înseamnă că un parlamentar reprezintă peste 656.000 de persoane.

”Circa 70% din legile care se aplică în România sunt create la Bruxelles”, îmi spunea recent un candidat la alegerile europarlamentare. În aceste condiții, întreb, de asemenea retoric: De ce plătim 588 de parlamentari români? Dacă păstrăm proporția reprezentării cu ceea ce se întâmplă în Europa, ar fi nevoie de numai 30. Sunt 42 de județe în România. Să spunem un deputat și un senator pe județ, deci 84, plus doi sau patru din București și doi sau patru din diaspora.Maxim 92. E cale lungă până la 588.
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

CUM SE VEDE ȚARA PRIN OCHELARII LUI DAN BARNA?
scris de Lucian Cristea
Ca președinte de țară, Traian Băsescu a fost un gargaragiu fără pereche și o parte din populație l-a crezut! El a făcut, la încep(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii

  • De ce candidează Mircea Diaconu?
  • DINTRE 1.000 DE-ALDE CATTANI, NU S-A GĂSIT UN MINISTRU COMPETENT LA INTERNE!
  • SĂ MORI RĂNIT DIN DRAGOSTE DE SPORT...
  • Al cui este Teatrul de vară din Mamaia, cine își bate acum joc de el și nimeni nu se supără?
  • SCURTA VARĂ FIERBINTE A NOULUI MINISTRU DE INTERNE