Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
Deputatul Gheorghe Dragomir: „Restituirea corectă a proprietăților, problemă de mare importanță pentru PNL”

Deputatul Gheorghe Dragomir: „Restituirea corectă a proprietăților, problemă de mare importanță pentru PNL”(1079)

Președintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, a comentat, în declarația politică depusă la începutul acestei săptămâni la Camera Deputaților, decizia Guvernului de a-și angaja răspunderea în Parlament pe proiectul de lege privind finalizarea procesului de restituire a proprietăților.

În opinia parlamentarului liberal, „actualul Guvern a decis să recurgă la procedura angajării răspunderii pentru a soluționa cu celeritate o problemă care grevează asupra statului român și pe care guvernele Boc și MRU nu au dorit să o rezolve”.

Deputatul Gheorghe Dragomir consideră că, „dacă PDL și UDMR ar fi rezolvat situația în anii trecuți, n-ar mai fi fost necesară acum asumarea răspunderii Guvernului. Dacă pedeliștii se opun acestei legi, demonstrează încă o dată ipocrizie, dar și lipsă de responsabilitate, fiindcă orice întârziere în reglementarea problemei restituirii ar însemna un blocaj financiar pentru România”.

Legea proprietății susținută de USL se fundamentează, potrivit declarațiilor liderului PNL Constanța, pe două principii esențiale: restituirea în natură, integral, acolo unde este posibil, și asigurarea echității, inclusiv prin descurajarea speculei cu drepturi litigioase.

Nu în ultimul rând, parlamentarul PNL atrage atenția asupra faptului că „rezolvarea corectă a problemei proprietății a fost întotdeauna preocuparea noastră, a liberalilor. Partidul Național Liberal și-a stabilit, inclusiv prin programul adoptat la ultimul Congres și prin rezoluțiile votate, apărarea dreptului de proprietate, a cărui respectare nu este încă suficient reglementată în România. În acest sens, legea proprietății este una de mare importanță pentru PNL”.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MADE ZANFIR IORGUȘ
scris de Lucian Cristea
Lansarea unui candidat la alegerile locale seamănă foarte mult cu prezentarea pe piață, pe piața politică și cetățenească, a unui(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii