Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
sport
C.M. Brazilia - 2014: TAURUL BATAV a ucis TOREADORUL IBERIC: un incredibil 5-1 (1-1), în partida OLANDA - SPANIA!

C.M. Brazilia - 2014: TAURUL BATAV a ucis TOREADORUL IBERIC: un incredibil 5-1 (1-1), în partida OLANDA - SPANIA!(1788)

Ce „VINERI – 13” pentru spanioli: taurul OLANDEZ a ucis, cu... cinci lovituri de spadă, toreadorul SPANIOL, care a ieşit pe scut, din arenă, după un incredibil... 5 – 1 (1 – 1) pentru batavi!

Nenorocirea, pentru iberici, este că au mari şanse să iasă şi din turneu, încă din optimi: locul doi din această Grupă B joacă „în optimile de finală” (eliminatorii) cu ocupanta locului întâi din Grupa A, adică cea în care ţara gazdă şi marea favorită a acestei ediţii a Cupei Mondiale, BRAZILIA, va cuceri, probabil, prima poziţie!

Cel de-al treilea meci al turneului final al Campionatului Mondial de Fotbal, ediţia 2014, s-a disputat vineri, de la ora 22.00 (a României), pe Stadionul “Fonte Nova” (48.800 de locuri, dintre care… 48.100 ocupate la această confruntare: peste 30.000 de olandezi şi vreo 20.000 de spanioli), din Salvador de (statul) Bahia, cel de-al treilea oraş, ca număr de locuitori, al Braziliei (după Rio de Janeiro şi Sao Paulo), partida fiind prima din Grupa B.

A fost… “reluarea” finalei precedente a C. M. (în 2010, la Johannesburg, în Africa de Sud, Spania a devenit, pentru prima oară, campioană mondială, prin golul lui Iniesta, căpitanul lui F.C. Barcelona, Olanda pierzând, astfel, a treia finală de Cupă Mondială, după cele din 1974, din Germania, şi din 1978, din Argentina, ambele în faţa ţării… gazde!)!

Aşadar, scorul final al partidei OLANDA – SPANIA a fost de 5 la 1 (la pauză: 1 - 1) !!!!!

Spania a deschis balul (scorul), prin Xabi Alonso, de la F.C. Barcelona (min. 27, dintr-un penalty… cam neclar obţinut!).
 Olandezii au egalat, prin Robin Van Persie, de la Manchester “United” (min. 44).

Apoi a urmat măcelul olandez, asupra “bieţilor” spanioli: Arjen Robben, de la F.C. “Bayern” Munchen (min. 53); tânărul (de 22 de ani) Stefan de Vrij, căpitanul lui “Fajenoord” Rotterdam (min. 64); din nou Van Persie (min. 72) şi iar Robben, letal, cu lovitura de graţie (min. 80).

Primul gol batav, cel din minutul 44, al egalării, înscris de Robin Van Persie, din plonjon, cu capul, A FOST O MINUNĂŢIE!
La fel golurile “bavarezului” Arjen Robben.

Al treilea meci al turneului, al treilea… arbitraj prost: penaltiul acordat ibericilor este foarte discutabil, al treilea gol al olandezilor a fost marcat după ce portarul spaniol, Iker Cassilas, de la „Real” Madrid, a fost faultat, în săritură, în „careul mic”, de Van Persie, iar spaniolii trebuiau să rămână în... 10 oameni, după ce brazilianul naturalizat spaniol Diego Costa i-a aplicat un cap în gură unui apărător olandez, lucru nevăzut de către niciunul dintre cei patru arbitri, dar filmat de multe dintre cele... 34 de camere de luat vederi ale televiziunii care a transmis, în lumea largă, meciul!...).
Începe să devină de-a dreptul îngrijorător, alarmant chiar!...

Urmează ultima (a treia) partidă a zilei: Chile – Australia, în aceeaşi Grupa B, la Cuiaba, de la ora 01.00.


IMAGINE: romaniatv.net
 

Taguri: CupaMondiala, Brazilia2014, CampionatulMondialDeFotbal, CupaMondiala2014, CampionatulMondialDeFotbalBrazilia2014, Spania-Olanda, Robben, VanPersie, Casillas, DeVrij, Iniesta, XabiAlonso, Chile-Australia, CMFotbal,
George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii