Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
sport
COPPA DEL MONDO: După cel mai spectaculos meci de până acum (BELGIA - S.U.A. 2 - 1), stim toate partidele din

COPPA DEL MONDO: După cel mai spectaculos meci de până acum (BELGIA - S.U.A. 2 - 1), stim toate partidele din "sferturi"(1589)

Ieri, marţi – 1 iulie, s-au jucat ultimele două partide din “optimile de finală” ale turneului final al Campionatului Mondial de Fotbal, din Brazilia.


ARGENTINA – ELVEŢIA (19.00, ora României; Arena “Corinthians”, Sao Paulo): 1 – 0 (0 – 0; 0 – 0), după prelungiri.
A marcat spre finalul celei de-a doua reprize a prelungirilor (în minutul 118), atacantul lui “Real” Madrid, Angel Di Maria, la o pasă în careu, venită de la vedeta lui… F.C. Barcelona, Lionel (“Leo”) Messi!
Elveţienii s-au apărat eroic şi au reuşit, în câteva rânduri, să fie aproape de gol, iar în ultimul minut al prelungirilor puteau egala, având o bară (centrare din corner şi un elveţian a trimis, cu capul, la… rădăcina barei, portarul argentinian fiind învins!).
La penalty-urile de departajare, se putea, aşa cum ştim, întâmpla orice!...

BELGIA – S.U.A. (23.00; Salvador de Bahia, Arena “Fonte Nova”): 2 – 1 (0 – 0; 0 - 0).
A FOST, NEÎNDOIELNIC, CEA MAI FRUMOASĂ PARTIDĂ DE PÂNĂ ACUM, DE LA COPPA DEL MONDO, DIN BRAZILIA!
Nord-americanii au făcut, practic, faţă unui asediu continuu al belgienilor, dar nu s-au “închis” (cum au făcut, de exemplu, elveţienii, în primul meci al zilei, cu argentinienii), ci au atacat ori de câte ori au avut mingea!
Cel puţin în ultima jumătate a celei de-a doua reprize din timpul normal de joc (90 de minute) şi în timpul celor două reprize de prelungiri, scorul ar fi putut să fie modificat o dată la două – trei minute, pentru că s-a jucat pe contre, cu faze teribile de poartă.
Belgienii au marcat abia în minutul 3 al prelungirilor, prin Kevin De Bruyne (de la Volsburg), care a fentat şi a driblat (după o incursiune şi un “assist” impecabile ale nou introdusului Lukaku), şutând în colţul lung, la firul ierbii, şi învingându-l, pentru prima oară, pe extraordinarul portar al lui “Everton” Liverpool (omul meciului, negreşit: 16 parade salvatoare, dintre care 10 în situaţia de… singur cu atacantul advers!), veteranul Howard.
A făcut 2 – 0, pentru Belgia, în minutul 105, Romelu Lukaku, care a primit el, de această dată (adică exact invers faţă de primul gol!), o pasă perfectă de la Kevin de Bruyne, şi l-a executat pe bravul portar american…
Dar, când nimeni nu se mai aştepta, americanii s-au scuturat şi s-au ridicat de pe jos, ca la box, şi nou-intratul Julian Green (puştiul de la “Bayern” Munchen) a plasat, în minutul 109, mingea perfect, dintr-o poziţie grea, pe lângă portarul belgian Courtois (transferat, în această vară, de la “Atletico” Madrid la “Chelsea” Londra), după o lansare scurtă de la Dempsey.
Iar ultimele două ocazii uriaşe au fost ale… americanilor, care părăsesc competiţia (ca şi elveţienii azi sau algerienii şi nigerienii cu o zi înainte!) cu fruntea sus, după ce au jucat de la egal la egal cu adversarii lor, mult mai bine cotaţi, atât în grupe, cât şi în aceste “optimi”!


Cunoaştem, acum, care sunt cele patru meciuri din “sferturile de finală” ale Coppa del Mondo – Brazilia 2014:
1.GERMANIA – FRANŢA (vineri - 4 iulie, ora 19.00, a României; la Rio de Janeiro, pe “Maracana”);
2.BRAZILIA – COLUMBIA (vineri - 4 iulie, de la ora 23.00; la Fortaleza, pe Estadio “Castelao”);
3.BELGIA – ARGENTINA (sâmbătă - 5 iulie, 19.00, ora României; la Brasilia, pe Estadio Nacional de Brasilia “Mane Garincha”);
4.OLANDA – COSTA RICA (sâmbătă - 5 iulie, ora 23.00, la Salvador de Bahia, pe Arena “Fonte Nova”).


Media reuşitelor per meci, de la începutul acestui turneu final, împărţind 156 finalizări (nu se includ cele din “penalty”-urile de departajare!) la 56 de confruntări (mai sunt alte 8) rezultă: aproape 2,79.


IMAGINI: 1. - 2. - 3. ARGENTINA – ELVEŢIA (Sursa foto: digisport.ro); 4. Sursa: tikitaka.ro; 5. – 10. BELGIA – S.U.A. (Sursa foto: digisport.ro)
 

Taguri: CoppaDelMondo, CupaMondiala, Brazilia2014, CampionatulMondialDeFotbal, CupaMondiala2014, CampionatulMondialDeFotbalBrazilia2014, Brazilia, Belgia-SUA, SUA-Belgia, Argentina-Elvetia, Elvetia-Argentina, Messi, Shaquiri, Lukaku, JulianGreen,
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii