Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
sport
C.M. DE FOTBAL: Semifinalele vor fi BRAZILIA - GERMANIA (marţi) şi OLANDA - ARGENTINA (miercuri)

C.M. DE FOTBAL: Semifinalele vor fi BRAZILIA - GERMANIA (marţi) şi OLANDA - ARGENTINA (miercuri)(2090)

BRAZILIA – GERMANIA (marţi - 8 iulie, de la 23.00, ora României, la Belo Horizonte) şi OLANDA – ARGENTINA (miercuri – 9 iulie, de la 23.00, ora României, la Sao Paulo): iată care sunt semifinalele Campinatului Mondial de Fotbal, din acest an!!!!

La Salvador, pe Arena “Fonte Nova”, de la 23.00 (ora României), în ultima partidă (a patra) a “sferturilor de finală” de la Coppa del Mondo - 2014, din Brazilia (al doilea meci al zilei), OLANDA – COSTA RICA 4 – 3 (0 – 0; 0 - 0), după prelungiri (dramatice) şi lovituri de departajare, de la 11 metri!

Dacă nu s-ar fi calificat tripla vicecampioană mondială (1974 – R.F.Germania; 1978 – Argentina; 2010 – Africa de Sud), chiar că putem spune că ar fi fost o imensă nedreptate a sorţii (dar... câte de-astea nu s-au întâmplat şi o să se mai întâmple în fotbal, în sport în general, exact ca-n... viaţă?!), ca frumoasa reprezentativă a Oraniei să piardă la penalty-uri de departajare, acest meci pe care l-a dominat cap-coadă (având vreo zece ocazii clare de gol, „nşpe” şuturi pe poartă şi cornere, trei bare, o minge scoasă, cu noroc, de către costaricani de pe linia porţii ş.a.m.d.), în timp ce adversarii lor au practicat un antijoc total (apărare disperată, „cu autobaza în poartă”, faulturi cu nemiluita, trageri de timp; ultimele două procedee nesancţionate corespunzător, de către arbitrul central, din... Uzbekistan!), plus... TERIBILUL LOR PORTAR, Keylor NAVAS!!!
Singurul şut pe poarta batavilor, reuşit de către centro-americani, a fost abia în minutul... 118, când portarul... TITULAR al olandezilor, Cillessen, a respins cu piciorul, la un şut faţă în faţă (dar din unghi), după o incursiune a lui Urena, atacantul lui „Kuban” Krasnodar, din campionatul Rusiei!!

Am introdus şi subliniat cuvântul „titular”, deoarece, când toată lumea se întreba de ce nu bagă pe teren, antrenorul Luis van Gaal (care, din toamnă, este la Manchester „United”), un jucător proaspăt, măcar în prelungiri, când şi câţiva veterani olandezi păreau la capătul puterilor, am aflat răspunsul: cu un minut înainte de sfârşitul prelungirilor, a... schimbat portarul, în vederea loviturilor de departajare!
Ca la handbal (dar, spre deosebire de handbal, la fotbal nu pot executa şi apăra decât... cei 22 de jucători pe care-i prinde fluierul final pe teren!).

Apoi am aflat şi de ce nu l-a înlocuit măcar pe unul dintre veterani: cei patru (din, culmea:... cel mai tânăr lot de la acest turneu final!), de altfel: şi cei mai valoroşi echipieri olandezi!, au marcat, cu execuţii impecabile, cele patru penalty-uri , pentru europeni (pe cel de-al cincilea nu l-au mai executat, fiind inutil pentru calificare...).
Marcatorii portocalii au fost, în ordinea executării loviturilor: căpitanul Robbie van Persie (de la Manchester „United”), Arjen Robben (de la „Bayern” Munchen), Wesley Sneijder (de la „Galatasaray” Istanbul) şi Dirk Kuyt (de la „Fenerbahce” Istanbul), ultimii trei fiind, de altfel, şi cei mai buni jucători ai partidei, desigur: alături de providenţialul portar costarican Navas (de la Levante, din Primera Division, din Spania)

Revenind la portarul introdus în poarta „Portocalei Mecanice”, s-a dovedit că ştia „magicianul” van Gaal ce face, căci portarul de rezervă Tim Krul (de la Newcastle „United”) se vede că este specializat în penalty-uri: s-a dus „pe minge” la toate cele cinci lovituri ale costaricanilor, ratând trei de puţin (au transformat: Borges, Gonzales şi Bolanos) , dar... apărând două (la execuţiile lui Bryan Ruiz şi Umana)!

Cât despre Costa Rica, ea pleacă… glorios, după ce eliminat, în grupă, trei (3) foste campioane mondiale, cu şapte (7) tiluri la activ (Italia – 4 trofee mondiale, plus unul european, Uruguay - 2 şi Anglia - 1), apoi fosta campioană europenă, din 2004 (în Portugalia) Grecia (este adevărat: după penalty-uri de departajare), în "optimi" (echipei centro-americane i se spunea, deja, de către ziariştii români de sport, "Costa... FRICA"!)!

Tot astăzi, sâmbătă – 5 iulie, de la ora 19.00 (a României), în capitala ţării gazdă, Brasilia, pe Estadio Nacional de Brasilia “Mane Garincha”, în prima partidă a zilei şi a treia (penultima) disputată în cadrul fazei “sferturilor de finală” ale ediţiei braziliene (2014) a turneului final al Campionatului Mondial de Fotbal: ARGENTINA - BELGIA 1 – 0 (1 – 0) (Higuain, min. 8).
(Astfel, ARGENTINA ajunge în semifinalele C.M., pentru prima oară după… 1990 , din Italia!)


Reamintim că, în urma rezultatelor din primele două partide din “sferturi”, de ieri, vineri – 4 iulie (GERMANIA – Franţa 1 – 0 şi BRAZILIA – Columbia 2 – 1), prima semifinală este: BRAZILIA – GERMANIA, care se va desfăşura marţi - 8 iulie, de la 23.00 (ora României), la Belo Horizonte.


Media reuşitelor per meci, de la începutul acestui turneu final, împărţind 161 finalizări (nu se includ cele din “penalty”-urile de departajare!) la 60 de confruntări (mai sunt alte 4) rezultă aproape: 2,7.


FOTO: OLANDA – COSTA RICA (Sursă: digisport.ro)
 

Taguri: CoppaDelMondo, CupaMondiala, Brazilia-Germania, Germania-Brazilia, Olanda-Argentina, Argentina-Olanda, VanPersie, Robben, Sneijder, Umana, TimKrul, Brazilia2014, CampionatulMondialDeFotbal, CupaMondiala2014, CampionatulMondialDeFotbalBrazilia2014, Brazili,
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii