Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
dosarele timpul
NEPĂSARE sau INTERES? Stațiile de taxi sunt goale, constănțenii nu au locuri de parcare

NEPĂSARE sau INTERES? Stațiile de taxi sunt goale, constănțenii nu au locuri de parcare(3320)

Firma care ridică mașinile parcate neregulamentar încasează 600 de lei, iar nici măcar un leu nu se duce la primărie. De parcă nu era de ajuns, se pare că autoritățile locale fac tot posibilul pentru a le băga bani în buzunar celor de la SC Litoral Connect. Nu acuzăm, ci prezentăm o stare de fapt, iar concluziile le veți trage dumneavoastră.

Acum câteva luni, în urma unui material pe această temă publicat în Ziarul Timpul, un cititor a publicat cu comentariu deosebit de interesant. ”Fraților, normal că Mazăre face pe dracu în patru să facă bani. Uitați-vă la multe parcări de taxiuri în care sunt două mașini sau nici una, iar capacitatea este de 15 mașiuni și pe o parte, și pe alta. Băieții cu firma, în combinație cu poliția asta păzesc pe strada Dezrobirii. Au dat locuri private pe bulevard, plătești parcare pe bulevard”, spune cititorul nostru.

Nu l-am crezut pe cuvânt, dar am decis să vedem dacă are dreptate. Ne-am îndreptat atenția spre strada Dezrobirii, din cartierul Inell II, pentru că este chiar cea menționată în comentariu. Într-adevăr, aproape de pod Butelii există două stații de taxi, de o parte și de alta a străzii. Prima este la câteva sute de metri de intersecție, a doua puțin mai aproape, chiar în fața BRD-ului. Una dintre ele are 10 locuri, cealaltă 15, dacă nu ne înșelăm, care includ locuri speciali pentru taxiurile care transportă marfă. Prima dată am ajuns în zonă în data de 2 iunie, la ora 16.00. Iată ce am putut vedea:

Erau, așadar, cinci mașini parcate. 

Am continuat însă demersul nostru jurnalistic timp de aproape șase săptămâni, pentru a ne forma o imagine reală a cât de exacte sunt acuzațiile. Iată imaginile susprinse, care nu au nevoie de prea multe comentarii.

4 iunie, ora 9.53

19 iunie, ora 18.28

22 iunie, ora 20.11

25 iunie, ora 18.51 

27 iunie, ora 12.21

29 iunie, ora 17.30

29 iunie, ora 17.31

11 iulie, ora 9.50

Se observă clar din fotografii că în cea mai mare parte a timpului stațiile de taxi sunt goale, în timp ce șoferii care au treabă sau care locuiesc în zonă nu au unde parca. 

Soluția ar fi simplă, pentru a mulțumi ambele părți: reducerea numărului de locuri rezervate taxiurilor. De ce nu se aplică? Este dezinteres sau nepăsare? Concluzia, cum spuneam, vă aparține dumneavoastră.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MAJESTATEA SA PRIMARUL!
scris de Lucian Cristea
Există o categorie restrînsă de cetățeni care, cu un tupeu ieșit din comun, își arogă drepturi nemăsurate și se plasează singur(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii

  • DINTRE 1.000 DE-ALDE CATTANI, NU S-A GĂSIT UN MINISTRU COMPETENT LA INTERNE!
  • SĂ MORI RĂNIT DIN DRAGOSTE DE SPORT...
  • Al cui este Teatrul de vară din Mamaia, cine își bate acum joc de el și nimeni nu se supără?
  • SCURTA VARĂ FIERBINTE A NOULUI MINISTRU DE INTERNE
  • CASA MORTUARĂ ALBASTRĂ A PRESEI