Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
TULCEA: Inaugurarea ediţiei a treia a Programului GRĂDINIŢELOR ESTIVALE, pentru COPIII ROMI

TULCEA: Inaugurarea ediţiei a treia a Programului GRĂDINIŢELOR ESTIVALE, pentru COPIII ROMI(1657)

Luni - 14 iulie, la ora 10.00, va avea loc festivitatea de inaugurare oficială a Programului de GRĂDINIŢE ESTIVALE (pentru copiii de ETNIE ROMĂ, aflaţi la o vârstă preşcolară), în judeţul Tulcea, eveniment care se va desfăşura la Şcoala Profesională “Danubius”, din municipiul Tulcea. (str. Avram Iancu nr. 61).

Aceasta este cea de a treia ediţie a programului.

Printre activităţile principale desfăşurate în vederea facilitării accesului la educaţie preşcolară petru copiii romi, se numără şi organizarea unor grupe estivale de pregătire, în vederea înscrierii la grădiniţă, pregătirea educatoarelor şi a mediatorilor şcolari, în colaborare cu Ministerul Educaţiei, asigurarea rechizitelor şcolare şi a materialelor didactice, pentru diferite grădiniţe, localizate în principal în zone rurale, dezvoltarea unor centre educaţionale pentru copiii romi, care au abandonat şcoala, publicarea unor broşuri / ghiduri pentru copiii romi şi pentru profesori“.

Conform unui studiu, percepţia generală cu privire la populaţia romă este construită pe următoarele stereotipuri: comportament violent şi ilegal, precum şi… lipsă de interes pentru educaţie!
Un studiu realizat de UNICEF, publicat în 2011, referitor la participarea şi absenteismul şcolar în rândul copiilor romi, arată că 76% dintre cei care au abandonat şcoala nu au… frecventat grădiniţa!
Studiul arată, de asemenea, că procentul de înscriere la grădiniţă creşte odată cu vârsta. Astfel, dacă la vârsta de trei (3) ani procentul de înscriere este de 12 ori mai mic decât media naţională, la vârsta de patru (4 ani) este de şapte (7) ori mai mic, iar la cinci (5) ani de cinci (5) ori mai mic.

Deschiderea oficială a ediţiei 2014 a programului, în judeţul Tulcea, va avea loc în prezenţa preşedintelui Organizaţiei “Salvaţi Copiii”, din Bucureşti, şi a oficialităţilor locale tulcene.


Foto: adevarul.ro
 

Taguri: GradiniteEstivale, CopiiiRomi, Tulcea, JudetulTulcea, MinisterulEducatiei, UNICEF, EtnieRoma, ScoalaProfesionalaDanubiusTulcea, PopulatiaRoma, AbandonScolar, MunicipiulTulcea, CentreEducationale, Vara2014,
George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
OMD MAMAIA
IMPExpert Birotică și Papetărie

Editorial

În umbra laptelui și-a mierii
scris de Mircea Lungu
M-am postat ieri sub un afiș electoral liberal al unui candidat local, cu gura căscată și ochii cu osârdie drăcească deschiși. N-am(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii