Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social
Fratele Preşedintelui, MIRCEA BĂSESCU, şi Marian Căpăţână... RĂMÂN ÎN AREST PREVENTIV! Decizia a fost dată, azi, de către Curtea de Apel Constanţa

Fratele Preşedintelui, MIRCEA BĂSESCU, şi Marian Căpăţână... RĂMÂN ÎN AREST PREVENTIV! Decizia a fost dată, azi, de către Curtea de Apel Constanţa(1162)

Conform Agenţiei de Presă MEDIAFAX, Mircea Băsescu (fratele preşedintelui României, Traian Băsescu) şi Adrian Marian Căpăţână, trimişi în judecată în dosarul privind mita primită de la familia interlopului rom Sandu Anghel, poreclit „Bercea Mondial(u)”, rămân în arest preventiv!

Astfel a decis, astăzi, joi – 31 iulie, Curtea de Apel Constanţa, care a respins contestaţiile inculpa'ilor, la decizia Tribunalului Constanţa, de menţinere a măsurii arestului preventiv, în dosarul traficului de influenţă (M. Băsescu), respective complicitate la această infracţiune (A. M. Căpăţână).

Aşadar, magistraţii Curţii de Apel Constanţa au respins constestaţiile depuse de către Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână, la decizia Tribunalului Constanţa, care respinsese, în 25 iulie a.c., ca nefondate, cererile celor doi, de înlocuire a măsurii arestării preventive, cu arestul la domiciliu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Decizia instanţei este DEFINITIVĂ!


Avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Taşcă, declararase jurnaliştilor, înainte de pronunţarea Instanţei, că nu există niciun argument pentru menţinerea clientului său în arest preventiv.

"Noi am avut toate argumentele legale, toate dispoziţiile legale care garantează dreptul la libertate, un fel de a spune dreptul la libertate, pentru că vorbim de un arest la domiciliu. Nu au niciun argument pentru menţinerea stării de arest", a spus Nelu Ţaşcă.

Nelu Taşcă a mai afirmat că Mircea Băsescu a spus, în Instanţă, că doreşte să fie lăsat / plasat în arest la domiciliu, pentru a putea studia dosarul şi pentru a se putea apăra, susţinând că nu este un pericol public.

MEDIAFAX aminteşte că Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost trimişi în judecată în data de 14 iulie 2014, în stare de arest, în dosarul în care fratele preşedintelui este acuzat că, prin intermediul lui Căpăţână, ar fi primit 250.000 de euro, pentru a interveni la judecători să dispună o sentinţă favorabilă, în procesul lui “Bercea Mondial”.

Dosarul, în care Mircea Băsescu a fost trimis în judecată, pentru trafic de influenţă, iar Marian Adrian Căpăţână pentru complicitate la această infracţiune, a fost înregistrat la Secţia Penală a Tribunalului Constanţa.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost arestaţi în ziua de 20 iunie 2014, după ce familia lui “Bercea Mondialu” a făcut publice înregistrări făcute, pe ascuns, de către fiul acestuia, care ar proba traficul de influenţă, de care este acuzat fratele şefului statului.

MEDIAFAX arată că, potrivit procurorilor, la începutul anului 2011, după ce faţă de Sandu Anghel, zis “Bercea Mondial”, s-a luat măsura arestării preventive, de către Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-ar fi remis lui Mircea Băsescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Adrian Marian Căpăţână, în schimbul promisiunii că fratele preşedintelui va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea dosarului în care Bercea era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot, dar şi pentru alte cereri incidente în acea cauză.
"Inculpatul Băsescu Mircea a lăsat să se creadă că are influenţă asupra magistraţilor şi poate obţine o situaţie favorabilă pentru tatăl denunţătorului: fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate", au scris procurorii, în rechizitoriul transmis Instanţei.

Ulterior, pentru că Bercea Mondial nu a fost pus în libertate, Florin Anghel i-ar fi dat lui Marian Căpăţână şi suma de 350.000 de euro, în acelaşi scop.

"Intervalul de timp, în care denunţătorul a remis sumele de bani inculpatului Căpăţînă Marian Adrian, este cuprins între datele de 20.02.2011 (data luării măsurii arestării preventive faţă de tatăl denunţătorului) şi 22.02.2012 (data pronunţării hotărârii de condamnare la instanţa de fond)", au precizat procurorii, în rechizitoriu.


Anchetatorii susţin că din suma totală de 600.000 de euro pe care Florin Anghel i-ar fi dat-o lui Marian Căpăţână, Mircea Băsescu ar fi primit 250.000 de euro.

Marian Căpăţână este acuzat că şi-a însuşit suma de 350.000 de euro din totalul de 600.000 de euro primiţi de la Florin Anghel, pentru că ar fi mijlocit remiterea banilor.


"După pronunţarea hotărârii de condamnare din data de 22.02.2012, având în vedere durata pedepselor cu închisoarea aplicate, mult mai mari decât pedepsele promise de inculpatul Băsescu Mircea, denunţătorul şi membrii familiei sale au pretins restituirea banilor daţi inculpaţilor", au mai scris procurorii în rechizitoriu, aminteşte MEDIAFAX.

În acest sens, până în 26 februarie 2012, Mircea Băsescu a restituit suma de 280.000 de dolari. Ulterior, au mai fost restituite alte sume de către Marian Căpăţână.

"Deşi cei doi inculpaţi au restituit o parte din banii primiţi, aceştia l-au asigurat în continuare pe denunţător că vor continua demersurile, pentru care au primit banii, respectiv folosirea influenţei în vederea obţinerii unei hotărâri favorabile, inclusiv prin strămutarea dosarului de la Curtea de Apel Craiova", potrivit procurorilor.

Pe 28 februarie 2012, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost înregistrată cererea de strămutare a cauzei de la Curtea de Apel Craiova, formulată de către “Bercea Mondial”.
La termenul din 21 martie 2012 s-a respins cererea de suspendare a judecării cauzei şi s-a acordat un nou termen, la 25 aprilie 2012.
La acest din urmă termen s-a dispus respingerea cererii de strămutare.

În cauză, a fost instituit sechestrul asigurător pe bunuri imobile aflate în proprietatea lui Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână.


Pe de altă parte, arată MEDIAFAX, în urma unei plângeri, făcute de Mircea Băsescu, ginerele lui “Bercea Mondial”, Marius Constantin, a fost trimis în judecată pentru şantaj cu circumstanţe agravante, în stare de recidivă, în timp ce fiica interlopului, Izaura Anghel, şi fratele ei minor, Grinică Ion Anghel, au fost deferiţi Justiţiei pentru şantaj, cu circumstanţe agravante.
În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi Florin Anghel, fiul cel mare al lui Bercea Mondial, pentru trei infracţiuni concurente de şantaj, dintre care una în stare de recidivă, în timp ce mama acestuia, Fănica Anghel, a fost deferită Justiţiei pentru şantaj.

Tot Tribunalul Constanţa judecă şi acest dosar, în care fratele preşedintelui apare ca “parte vătămată” şi în care inculpaţi sunt cei cinci (5) membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis “Bercea Mondial”: soţia acestuia - Fănica Anghel, cei doi fii şi fiica - Florin, Grinică Ion şi Izaura Anghel, ca şi concubinul acesteia din urmă - Marius Constantin, acuzaţi de şantajarea lui Mircea Băsescu.


IMAGINE: Mircea Băsescu, fratele preşedintelui României, Traian Băsescu, şi interlopul, de etnie romă, Sandu Anghel, poreclit „Bercea Mondial(u)” (Sursa foto: gandul.info)
 

Taguri: MirceaBasescu, MarianCapatana, CurteaDeApelConstanta, MarianAdrianCapatana, DNA, D.N.A., DirectiaNationalaAnticoruptie, SanduAnghel, BerceaMondial, FanicaAnghel, IzauraAnghel, GrinicaIon, MariusConstantin, TribunalulConstanta, CurteaDeApelConstanta, Curte,

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

CHIȚAC ȚINE CU DINȚII DE TAXA LUI MAZĂRE
scris de Lucian Cristea
Vergil Chițac trăiește printre sateliți, singura lui preocupare fiind amânarea sfârșitului lumii. Și încă ceva. După el, ca prim(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii