Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social
Decizie DEFINITIVĂ a Curţii de Apel Constanţa: MIRCEA BĂSESCU şi complicele său, Marian Căpăţână, RĂMÂN în AREST PREVENTIV!

Decizie DEFINITIVĂ a Curţii de Apel Constanţa: MIRCEA BĂSESCU şi complicele său, Marian Căpăţână, RĂMÂN în AREST PREVENTIV!(991)

Inculpaţii Mircea Băsescu (fratele preşedintelui României, Traian Băsescu!) şi Marian Căpăţână, trimişi în judecată în dosarul privind mita care ar fi fost primită de la familia interlopului, de etnie romă, Sandu Anghel, poreclit „Bercea Mondial(u)”, rămân în arest, a decis, astăzi, marţi – 19 august, Curtea de Apel Constanţa, decizia fiind definitivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, magistraţii Curţii de Apel Constanţa au menţinut decizia Tribunalului Constanţa, care, în urmă cu o săptămână, a respins solicitările de înlocuire a arestului preventiv cu o măsură mai puţin restrictivă, (măcar) arestul la domiciliu, formulate de Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână.

Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.


Nici Mircea Băsescu şi nici Marian Căpăţână, care au fost aduşi la Instanţă în autovehicule diferite, nu au făcut declaraţii, la intrarea în sediul Curţii de Apel Constanţa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Nelu Traşcă, unul dintre avocaţii lui Mircea Băsescu, le-a declarat jurnaliştilor că nu există o motivare concretă pentru menţinerea clientului său în arest preventiv.
"Argumentele sunt aceleaşi, în lipsa unei motivări concrete rămân aceleaşi argumente. Nu există motivare concretă, s-a susţinut la fel ca data trecută că este o perioadă prea scurtă în care a stat arestat preventiv. O aberaţie. Opinia noastră este că trebuie să se ia o altă măsură", a afirmat apărătorul fratelui preşedintelui.

Întrebat de jurnalişti despre faptul că Mircea Băsescu pare slăbit, avocatul a răspuns: "Nu sunt condiţii extraordinare în arest, dânsul are o vârstă şi anumite boli".


Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost trimişi în judecată în 14 iulie, în stare de arest, în dosarul în care fratele preşedintelui este acuzat că, prin intermediul lui Căpăţână, ar fi primit suma de 250.000 de euro, pentru a interveni la judecători să dispună o sentinţă favorabilă în procesul lui Bercea Mondial.

Dosarul în care Mircea Băsescu a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, iar Marian Adrian Căpăţână pentru complicitate la această infracţiune, a fost înregistrat la Secţia Penală a Tribunalului Constanţa.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost arestaţi preventive în data de 20 iunie a.c., după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări video - audio, făcute, pe ascuns, de fiul acestuia, care ar proba traficul de influenţă, de care este acuzat fratele şefului statului.

Potrivit procurorilor anticorupţie, la începutul anului 2011, după ce faţă de Sandu Anghel, zis “Bercea Mondial(u)”, s-a luat măsura arestării preventive, de către Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-ar fi remis lui Mircea Băsescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Marian Căpăţână, în schimbul promisiunii că fratele preşedintelui va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea dosarului în care Bercea era judecat, pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot, dar şi pentru alte cereri incidente în acea cauză.

Ulterior, pentru că Bercea Mondial nu a fost pus în libertate, Florin Anghel i-ar fi dat lui Marian Căpăţână şi suma de 350.000 de euro, în acelaşi scop.

Anchetatorii susţin că din suma totală de 600.000 de euro pe care Florin Anghel i-ar fi dat-o lui Marian Căpăţână, Mircea Băsescu ar fi primit 250.000 de euro.

Marian Căpăţână este acuzat că şi-a însuşit suma de 350.000 de euro, din totalul de 600.000 de euro primiţi de la Florin Anghel, pentru că ar fi mijlocit remiterea banilor.

În cauză a fost instituit şi sechestrul asigurător, pe bunuri immobile, aflate în proprietatea lui Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână.


Pe de altă parte, în urma unei plângeri făcute de către Mircea Băsescu, ginerele lui “Bercea Mondial”, Marius Constantin, a fost trimis în judecată pentru şantaj, cu circumstanţe agravante, în stare de recidivă, în timp ce fiica interlopului, Izaura Anghel, şi fratele ei minor, Grinică Ion Anghel, au fost deferiţi Justiţiei, pentru şantaj, cu circumstanţe agravante.
În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi Florin Anghel, fiul cel mai mare al lui Bercea Mondial, pentru trei infracţiuni concurente de şantaj, dintre care una în stare de recidivă, în timp ce mama acestuia, Fănica Anghel, a fost deferită Justiţiei pentru şantaj.

Tot Tribunalul Constanţa judecă şi acest din urmă dosar, în care fratele preşedintelui apare ca parte vătămată şi în care inculpaţi sunt cei cinci membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis “Bercea Mondialu”: soţia acestuia, Fănica Anghel, cei doi fii şi fiica, Florin, Grinică Ion şi Izaura Anghel, ca şi concubinul acesteia din urmă, Marius Constantin, acuzaţi de şantajarea lui Mircea Băsescu.

(Sursă: MEDIAFAX)


IMAGINE: Mircea Băsescu şi interlopul ţigan Sandu Anghel, poreclit “Bercea Mondialu” (Sursă foto: epochtimes-romania.com)
 

Taguri: MirceaBasescu, MarianCapatana, CurteaDeApelConstanta, MarianAdrianCapatana, DNA, D.N.A., DirectiaNationalaAnticoruptie, SanduAnghel, BerceaMondial, FanicaAnghel, IzauraAnghel, GrinicaIon, MariusConstantin, TribunalulConstanta, CurteaDeApelConstanta, Curte,

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

CHIȚAC ȚINE CU DINȚII DE TAXA LUI MAZĂRE
scris de Lucian Cristea
Vergil Chițac trăiește printre sateliți, singura lui preocupare fiind amânarea sfârșitului lumii. Și încă ceva. După el, ca prim(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii