Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
TRIBUNALUL CONSTANŢA: Ministerul Justiţiei a catadicsit, în sfârşit, să ceară Instanţei o cerere de EXTRĂDARE (din S.U.A.), pentru

TRIBUNALUL CONSTANŢA: Ministerul Justiţiei a catadicsit, în sfârşit, să ceară Instanţei o cerere de EXTRĂDARE (din S.U.A.), pentru "baronul - mistreţ" NICUŞOR CONSTANTINESCU(1420)

Pe rolul Tribunalului Constanţa a fost înregistrată o solicitare, în vederea emiterii unei cereri de extrădare, pe numele lui Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), căruia i s-a stabilit adresa de rezidenţă actuală, aceste date fiind comunicate şi Instanţei!

Primul termen a fost stabilit TOCMAI pentru… 13 octombrie (Sic!) 2014!
De ce, oare, aşa de târziu?!?...


Solicitarea a fost depusă în baza Legii 302 / 2004, art. 64, care face referire la urmărirea internaţională, în vederea extrădării.

Legea din România arată că: „Competenţa de a întocmi şi transmite cererile de extrădare în numele statului român revine Ministerului Justiţiei”.


Săptămâna trecută, ministrul Justiţiei, pesedistul (aşadar:… coleg de formaţiune politică cu “baronul” de Constanţa!) Robert Cazanciuc, declara, referitor la procedura extrădării lui Nicuşor Daniel Constantinescu: „Procedura de extrădare este o procedură nepublică. Noi am încercat să explicăm acest lucru.
Procedura de extrădare este extrem de riguroasă şi orice risc de formă sau de fond poate duce la prelungirea acesteia”.


Reamintim că Nicuşor Daniel Constantinescu este anchetat în patru (4) dosare penale, instrumentate de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

El află în Statele Unite ale Americii, unde pretinde că ar urma un tratament postoperatoriu, după o operaţie de cancer la prostată, refuzând să se întoarcă în ţară, deşi termenul acordat în primăvară, de către Instanţă, a expirat, şi încă de foarte mult timp!


Menţionăm că pe numele lui Constantinescu au fost emise, în două dintre aceste dosare, mandate de arestare, în lipsă.


Pe de altă parte, reamintim că, ieri, marţi - 9 septembrie 2014, şi Curtea de Apel Constanţa a avut de judecat contestaţia formulată de către Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedinte suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), împotriva celui de-al doilea (!) mandat de arestare preventivă, emis pe numele său, la cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), care i-au întocmit “baronului” constănţean (deocamdată!...), patru (4) dosare penale, pentru abuz în funcţie şi alte fapte de corupţie sau asociate infracţiunii de corupţie.

Decizia acestei Instanţe va fi definitivă!

Reamintim că, săptămâna trecută chiar, Tribunalul Constanţa a emis cel de-al doilea mandat de arestare preventivă, pe numele lui Nicuşor Daniel Constantinescu, la cererea DNA.

Ieri, judecătoarei Andreea Ianca, de la Curtea de Apel Constanţa, i-au fost prezentate, de către avocaţii apărării, o (nouă…) serie de documente medicale, din Statele Unite ale Americii, aparţinând lui Nicuşor Constantinescu, privitoare fiind la sănătatea sa.

Conform acestora, în urma unor analize făcute ieri, medicii americani ar fi constatat că prima operaţie (de prostată) nu ar fi reuşit pe deplin, fiind, chipurile, necesară o nouă intervenţie chirurgicală, ceea ce ar necesita o nouă spitalizare, de… cel puţin şase săptămâni!

Ca urmare a depunerii noilor documente la Instanţă, dosarul a fost amânat pentru mâine, joi – 11 septembrie 2014, dată până la care toate părţile implicate în cauză vor lua la cunoştinţă despre conţinutul actelor.


IMAGINE: Un personaj din… Moliere (“Bolnavul închipuit”), Nicuşor Daniel Constantinescu, în pijamale americane!(Sursă foto: adevarul.ro)
 

Taguri: NicusorConstantinescu, CerereDeExtradare, SUA, MandatDeArestare, DatInUrmarireNationala, Paul, Doru, SUA, Dr.DoruPaul, MDPaulDoru, MDPDoruPaul, RecuperarePost-Operatorie, NicusorDanielConstantinescu, SerbanCocioba, Dr.SerbanCocioba, MDSerbanCocioba, Serban,
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii