Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
sport
TENIS -

TENIS - "Open"-ul Chinei, "optimi de finală": Constănţeanca SIMONA HALEP joacă, mâine dimineaţă, cu Andrea Petkovici (Germania)(1317)

Constănţeanca SIMONA HALEP (numărul doi în clasamentul feminin mondial, de simplu, la tenis de câmp, al circuitului W.T.A. - World Tennis Association) va juca mâine, joi – 2 octombrie 2014, de la 07.00 (ora României), în turul trei (“optimile de finală”) din puternicul turneu din capitala Chinei comuniste, Beijing (“Open”-ul Republicii Populare Chineze).

Adversara româncei, a doua favorită a competiţiei, va fi jucătoarea Andrea Petkovici (din Germania), numărul 17 mondial (W.T.A.) şi cap de serie nr. 14 în turneu.

 

Constănţeanca (cap de serie numărul doi, la turneul din capitala Chinei comuniste) se calificase în turul doi după ce o eliminase, marţi, cu scorul de: 7 – 5, 6 – 4, pe chinezoaica Lin Zhu (jucătoare care, după ce primise un “wild-card”, de la organizatori, a beneficiat, în turul inaugural, şi de… abandonul rusoaicei Anastasia Pavlyucenkova!).

Amintim că duminică, în primul meci disputat de ea la Beijing, Simona Halep o învinsese pe cehoaica Barbora Zahlavova – Strycova (28 de ani, locul 32 WTA), cu 6 - 1, 6 – 4, egalând astfel scorul întâlnirior directe, în care pierduse singurul meci de până acum cu jucătoarea din Cehia, în 2010, când aceasta din urmă s-a impus cu 6 - 1, 6 – 4 (adică:… exact acelaşi scor cu care a fost învinsă la Bejing!), în calificările turneului WTA de la Paris.

A fost prima victorie a Simonei, la acest turneu, la care a mai participat în anii trecuţi!...

La rândul său, germanca Andrea Petkovic, trecuse, în primul tur, de românca MONICA NICULESCU (după un meci – maraton, de aproape trei ore şi după ce slătineanca a avut nu mai puţin de… trei mingi de meci, consecutive, în “tie-break”-ul setului doi (!): 2 - 6, 7 -6 (8), 6 – 4), iar în faza a doua nemţoaica o învinsese, cu 6 - 2, 6 – 3, pe Madison Keys.

Jucătoarea din Germania este, la origine (etnie),… sârboaică, fiind născută în R.S.F.I. (Republica Socialistă Federativă Iugoslavia), în oraşul Tuzla, din Bosnia.
Andrea Petkovici are 26 de ani (Simona: 23, împliniţi sâmbătă – 27 septembrie 2014), este dreptace (ca şi românca), relativ înaltă (1,80 metri, faţă de cei… doar 1,68 ai lui Halep) şi destul de slabă (69 kg, constănţeanca, la o statură mult mai mică, având 60 de kilograme).

 

Pentru calificarea în turul trei (3), la simplu, cele două sportive au asigurat câte un cec în valoare de 51.850 de dolari U.S.A. şi vor primi câte 120 de puncte, în clasamentul W.T.A.

 

În ceea ce priveşte viitorul parcurs al turneului, SIMONA HALEP a primit, până acum, cel puţin două veşti cât se poate de bune, din partidele disputate pe jumătatea sa de tablou, adică în legătură cu posibilele sale adversare, din următoarele faze ale concursului.

Astfel, favorita numărul cinci (5) la câştigarea turneului, poloneza Agnieszka Radwanska, a fost eliminată din competiţie, încă din turul doi (“şaisprezecimi de finală”), fiind învinsă, surprinzător, de către italianca Roberta Vinci, care s-a impus în două seturi: 6 - 4, 6 - 4.
Radwanska ar fi putut da peste Halep, în finala competiţiei.

De asemenea, şi jucătoarea canadiană Eugenie Bouchard, care e favorita numărul opt (8), a fost şi ea eliminată, în turul secund, de către nemţoaica Sabine Lisicki, care a câştigat, tot în două seturi, adjudecate lejer (6 - 2, 6 – 4), după un meci de doar o oră şi 14 minute.
Simona Halep şi Eugenie Bouchard se puteau întâlni în turul patru (“sferturile de finală”).

 

La debutul competiţiei din China, Halep putea să cadă maximum pe locul patru (4), dar, în acelaşi timp, îşi… poate păstra locul doi (2) mondial, care-i este asigurat (în cazul în care principalele sale urmăritoare, rusoaica Maria Şarapova şi cehoaica Petra Kvitova merg până în finală sau câştigă turneul) dacă românca va ajunge în finală!

Deocamdată, pentru că Simona Halep s-a calificat în turul al treilea (“optimi de finală”), va rămâne peste Petra Kvitova, cu condiţia ca aceasta să nu câştige turneul, iar dacă va juca în semifinale, şi dacă ar fi învinsă, Halep nu va putea fi depăşită decât de către Şarapova, dar numai în situaţia în care “Maşa”… va câştiga turneul!

Însă, Şarapova şi Kvitova se află pe aceeaşi jumătate de tablou, aşa că se vor… anihila una pe alta, în drumul spre un eventual trofeu!

Şi Halep se află pe aceeasi jumătate de tabou cu Şarapova şi, ca urmare, s-ar putea întâlni în semifinale…


Turneul W.T.A. de la Beijing este dotat cu premii substanţiale, în cuantum total de 5.427.105 U.S.D!


IMAGINI: 1. SIMONA HALEP vs. ANDREA PETKOVICI (sursazilei.ro); 2. Constănţeanca SIMONA HALEP (dolcesport.ro); 3. – 4. – 5. Nemţoaica ANDREA PETKOVICI (sportnews.ro; prosport.ro; AFP / mediafax.ro).
 

Taguri: SimonaHalep, Halep, AndreaPetkovici, Beijing, BarboraZahlahova-Strycova, Tenis, WTA, MariaSarapova, Sarapova, Madrid, IonTiriac, Tiriac, Spania, PetraKvitova, Kvitova, AnaIvanovici, Ivanovici, SerenaWilliams, Williams, Sharapova, WorldTennisAssociation, I,

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

CU INDIFERENȚA, PRIMARUL RADU OMOARĂ TINEREȚEA!
scris de Lucian Cristea
Nu m-am născut în Mangalia! Nici măcar nu locuiesc aici...Nu am afaceri în Mangalia, ceea ce nu este un motiv de mândrie patriotică p(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii