Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
sport
TENIS - Beijing: Partida de dublu, din

TENIS - Beijing: Partida de dublu, din "optimi", a perechii HALEP - OLARU (România), a fost amânată pentru mâine(1930)

Mâine, joi – 2 octombrie 2014, pe „Moon Court” („Arena Lunii”), din cadrul mega-complexului sportiv ce găzduieşte “Open”-ul de tenis de câmp al Republicii Populare Chineze, care se desfăşoară la Beijing, dublul feminin românesc format din constănţeanca SIMONA HALEP (23 de ani, împliniţi sâmbătă – 27 septembrie) şi bucureşteanca RALUCA OLARU (25 de ani) va juca cu cuplul Garbine Muguruza / Carla Suarez - Navarro (ambele din Spania), pereche care le-a eliminat, în primul tur, pe Christina McHale / Chanelle Scheepers (S.U.A. / Africa de Sud).

Partida de dublu ar fi trebuit să înceapă la doar o oră după finalul meciului, de simplu, dintre rusoaica Maria Şarapova şi spaniola Carla Suarez - Navarro, dar a fost reprogramat pentru ziua de mâine, joi – 2 ctombrie 2014, când Simona Halep va juca, de altfel (de la 07.00, ora României), şi la… simplu, cu Andrea Petkovic (Germania)!

Trebuie subliniat faptul că ar fi fost incorect, totuşi, ca iberica Suarez – Navarro să aibă… numai o oră (!) de pauză, pentru recuperare fizică şi psihică, după meciul pierdut, în două seturi, cu scorul de : 1 – 6, 6 -7 (3 – 7), în faţa rusoaicei Maria Şarapova, din cadrul “optimilor” turneului de simplu , în care şi Simona Halep, nr. 2 W,T.A. şi cap de serie nr. 2 în turneu) este calificată în “optimi”.
(Constănţeanca urmează să joace, aşa cum anunţam, mâine dimineaţă, de la ora 07.00, a României, cu germanca de origine sârbă -- născută în Bosnia, pe vremea Iugoslaviei “mari”, federale şi socialiste -- Andrea Petkovici, în vârstă de 27 de ani, clasată pe locul 17 W.T.A. şi a 14-a favorită a competiţiei, jucătoare pe care românca o conduce, la victorii în meciurile directe, cu 3 -1, meciurile de până acum fiind următoarele: BUCUREŞTI – 2009, Petkovic – Halep: 6 - 2, 7 – 6 (2); NURNBERG – 2013, finală, Halep – Petkovic: 6 – 3, 6 – 3; TOKYO – 2013, finală, Halep – Petkovic: 7 – 6 (4), 6 – 3; ROLAND GARROS (“Open”-ul Franţei, de la Paris) – 6 iunie 2014, semifinale, Halep – Petkovic: 6 – 2, 7 – 6 (4); este de remarcat că, în acest an (2014), atât Halep , cât şi Petkovic, au ajuns în semifinalele turneelor de “Grand Slam” de la Roland Garros şi Wimbledon, în Franţa, Simona ajungând, după ce învins-o, în semifinale, pe… Petkovic însăşi, chiar în finală, pierdută în faţa rusoaicei Maria Şarapova).

 

Româncele Halep şi Olaru se calificaseră, luni – 29 septembrie 2014, în turul doi (2), în “optimile de finală” ale probei de dublu, după o victorie în două seturi (care au durat o oră şi 28 de minute de joc), contra cuplului Oksana Kalaşnikova (Georgia) / Klara Koukalova (Cehia): 6 – 4, 7 - 6 (7 - 4).

Simona şi Raluca au primit 14.950 de dolari U.S.A. şi 120 de puncte WTA, în ierarhia de dublu, pentru victoria din debutul probei.


Fiind mai puţin cunoscută, considerăm util să oferim câteva amănunte, legate de cariera sportivă a partenerei de dublu a Simonei Halep:
IOANA RALUCA OLARU (n.: 3 martie 1989, Bucureşti) a câștigat, până în prezent, la simplu, nouă (9) turnee I.T.F. (circuitul eşalonului valoric secund al tenisului feminin mondial), iar la dublu: două (2) turnee W.T.A. și şase (6) I.T.F.

Ca junioară, a câștigat turneul de “Grand Slam” “U.S. Open” (de la Flushing Meadows, New York), în proba de dublu, în anul 2006.
De altfel, Olaru a fost o jucătoare cu performanțe remarcabile în turneele juniorilor!
Astfel, a ajuns până în finală, atât la simplu cât și la dublu, în turneul, de “Grand Slam”, de la Roland Garros (Paris), ediția din 2005, iar în 2006 a câștigat, la dublu, turneul de juniori de la “U.S. Open” (Flushing Meadows, New York), alături de o altă româncă, Mihaela Buzărnescu.

Ca senioară, în 2007, tot la “Internaţionalele” Franţei, de la Roland Garros (Paris), fiind venită din calificări, învinge, pe tabloul principal, în primul tur, pe favorita numărul 30, ucrainianca Iulia Vakulenko, dar pierde în turul doi (2), în fața favoritei nr. şapte (7), sârboaica Ana Ivanović.

Ca senioară, cea mai bună clasare pentru Olaru, în ierarhia mondială WTA, la simplu, este locul 53, atins la 27 iulie 2009.
Primul trofeu la profesionism a venit într-un turneu de dublu.
În octombrie 2008, la Tașkent, în Uzbekistan, Olaru a făcut pereche cu Olga Savciuk, din Ucraina, cele două ajungând până în finală fără a ceda vreun set și impunându-se în ultimul act în “super-tiebreak”, în fața unei perechi ruso – germane (în timp ce o altă româncă, Sorana Cîrstea câştiga la simplu!).

În 2009, Olaru a ajuns, în premieră, în finala unui turneu de simplu, din W.T.A., la Bad Gadstein, în Austria, după ce a eliminate, printre altele, pe principala favorită a competiției, franţuzoaica Alizé Cornet, în semifinale, pe Sybille Bammer, cap de serie numărul trei, în optimi, și pe slovaca Magdalena Rîbarikova, cap de serie numărul șase, în sferturile de finală. În ultimul act a fost, însă, învinsă, cu 6 - 2, 6 – 3, de Andrea Petkovic, din Germania (adică de…nimeni alta decât adversara Simonei Halep, în turul trei al probei de simplu, la această ediţie a “Open”-ului R.P. Chineze, din capitala ţării, Beijing!).

În februarie 2011, a obținut al doilea trofeu al carierei, tot într-un turneu de dublu.
La Acapulco, în Mexic, a participat alături de Maria Korîtțeva, din Ucraina. Cele două au întrecut, în finală, un cuplu din Spania. Toate cele patru meciuri disputate au fost câștigate în “super-tiebreak”.
(Sursă documentare: Wikipedia.org)

 

IMAGINI: 1. - 2. Dublul românesc SIMONA HALEP – RALUCA OLARU (Surse foto: prosport.ro; fanatik.ro); 3. – 4. – 5. Garbine Muguruza / Carla Suarez – Navarro, ambele din Spania (wtafinals.com; gettyimages.com; gsp.ro).
 

Taguri: SimonaHalep, Halep, RalcaOlaru, Garbinemuguruza, CarlaSuarezNavarro, AndreaPetkovici, Beijing, BarboraZahlahova-Strycova, Tenis, WTA, MariaSarapova, Sarapova, Madrid, IonTiriac, Tiriac, Spania, PetraKvitova, Kvitova, AnaIvanovici, Ivanovici, SerenaWilliam,

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Lumina. Românul manipulat
scris de Pompiliu Comşa
În multe situaţii trebuie să te înalţi din ceea ce viaţa de zi cu zi îţi oferă, pentru a putea înţelege ceea ce Dumnezeu(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • Sprijin pentru persoanele defavorizate: tichete sociale în valoare de 250 lei
  • DEȘI L-A CĂLCAT MAȘINA LIBERALĂ, ȘARPELE PESEDIST CONTINUĂ SĂ TULBURE APELE LA MEDGIDIA!
  • CUM NAIBA DE SE FĂCU UNUL LIBERAL ȘI CELĂLALT PESEDIST?
  • MOARTEA A STINS RIVALITATEA DINTRE DOI COLONEI
  • APEL CĂTRE VERGIL CHIȚAC: FIȚI PRIMAR, NU CĂPRAR!