Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
sport

Halep - Am jucat împotriva numărului 1 mondial și nu am nimic de regretat(1600)

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a revenit astăzi în țară, la doar o zi după ce a pierdut finala Turneului Campioanelor de la Singapore, și s-a declarat bucuroasă că a avut șansa să joace de două ori cu cea mai bună jucătoare a lumii, Serena Williams.

''A fost o săptămână foarte frumoasă pentru mine și mă bucur să fiu din nou acasă. Mă bucur că am terminat anul acesta deosebit cu un turneu deosebit. Sunt bucuroasă, sunt împlinită și mă rog la Dumnezeu să-mi dea putere să continui rezultatele acestea frumoase. A fost un turneu deosebit, o împlinire pentru mine, am terminat anul bine și mă bucur foarte mult. Anul trecut am câștigat ultimul meci al anului, dar anul ăsta nu am putut. Dar am jucat împotriva numărului unu mondial și nu am nimic de regretat'', a spus Simona Halep la aeroportul Otopeni.

Halep a explicat că oboseala i-a afectat jocul în a doua înfruntare cu Serena, chiar în finala turneului: ''Primul meci a fost OK pentru mine, am fost mai odihnită, mai proaspătă, era al doilea meci din turneu. Am și surprins-o, cred eu, pentru că nu mă știa, nu am jucat anul acesta deloc cu ea, probabil că a fost ceva nou și pentru ea. În al doilea meci, am fost destul de obosită. Am jucat destul de bine și destul de mult, am avut meciuri foarte grele, am servit destul de bine și brațul meu a cam cedat în finală, dar sunt bucuroasă că am putut să ajung până acolo și am avut posibilitatea să joc de două ori într-o săptămână chiar cu Serena''.

Jucătoarea din Constanța putea să se menajeze în meciul cu Ivanovic, pentru a avea mai multă energie în finală, dar a ales să nu se abată de la filosofia ei, de a câștiga fiecare meci: ''Am făcut lucrurile așa cum mi se pare normal. Am jucat fiecare meci ca să-l câștig, așa cum fac întotdeauna și am luat, zic eu, decizia care mă liniștește pe mine. Am jucat normal și meciul cu Ivanovic, am încercat să-l câștig, dar nu am putut și s-a întâmplat să mă întâlnesc din nou cu Serena, în finală. Ceea ce nu a fost răum dar nici foarte bine''.

Victoria din primul meci cu Serena Williams i-a adus Simonei mai multă încredere în forțele proprii, dar acest moment nu va rămâne cel mai important din cariera ei: ''A fost un meci mare, câștigând împotriva ei, dar meciul acesta nu înseamnă totul în cariera mea, A fost un meci, o zi, așa cum s-a văzut, în finală m-a bătut, deci nu înseamnă foarte mult, dar îmi dă încredere multă că pot să ajung la un nivel și mai înalt decât sunt acum, că pot să câștig contra ei, o jucătoare pe care o consider foarte puternică și cea mai bună acum. Mi-a dat încredere că pot să joc un tenis bun, un tenis solid, sunt încrezătoare în forțele mele, sper în continuare să mai am meciuri contra ei și să și câștig''.

După o vacanță scurtă, Simona va relua pregătirea pentru viitorul an cu un cantonament la munte și probabil cu un nou staff tehnic: ''După vacanță voi lua decizii ce țin de echipa mea și de viitor. După pauză, o să plec în cantonament la munte, o să mă antrenez pentru noul an, va fi un an foarte greu, dar trebuie să mă bucur de el și să văd ce pot să fac mai bine decât anul acesta''.

Simona a povestit și un moment plăcut în compania Serenei, după premiere: ''Pe podium, mi-a spus că vrea să facă o poză cu viitorul număr unu mondial și că mama ei face poza. A fost o glumă foarte frumoasă și chiar m-am bucurat că mi-a spus acest lucru. Probabil se va întâmpla într-o zi, dar nu știu să spun acum când se va întâmpla. Îmi doresc foarte mult, o să muncesc să ajung acolo, dar clasamentul nu este foarte important pentru mine, ci să câștig multe meciuri și multe titluri''.

Numărul trei mondial s-a bucurat că meciul cu Spania din Fed Cup va avea loc la Galați: ''Am aflat că se joacă la Galați. E un oraș care înseamnă mult pentru mine, am jucat multe turnee la juniori, pe care le-am și câștigat, sper și la Fed Cup să câștig meciurile, chiar dacă acest an am pierdut unul dintre ele''. 

Sursa: Agerpres.ro

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

HORICĂ CORIGENTUL - ADEVĂRATA FAȚĂ A LUI CATTANI
scris de Lucian Cristea
15.09.2021   Horia Constantinescu în original. I-au tras unii scara de sub picioare și el, gata, deja se smiorcăie, dă vina pe(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii