Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
opinii
Primăria Constanța vă prezintă noua atracție a orașului: CARNAVALUL NOROAIELOR

Primăria Constanța vă prezintă noua atracție a orașului: CARNAVALUL NOROAIELOR(2668)

Pământ amestecat cu apă și muiat; glod, tină; loc, teren cu un asemenea pământ. Aceasta este definiția de dicționar a cuvântului ”noroi”. Aceasta este descrierea unor suprafețe întinse din municipiul Constanța, situate și la periferie, și în centru. 

Așa cum vara se organizează carnavele estivale, în Mamaia, ar putea fi organizate acum carnavele ale noroaielor, pentru turiștii străini impresionați de naturalețea peisajului autohton. Propunem chiar o invitație către prințul Charles, care poate să vadă că nu numai în Transilvania se păstrează tradițiile nealterate, ci și aici, în Constanța, unde poate întâlni aceleași imagini pe care le vedea probabil poetul Ovidius, nefericitul exilat la Pontus Euxin. Suntem convinși că noroaiele Constanței arătau cam la fel și atunci.

Am atașat acestui articol câteva imagini publicate pe pagina sa de Facebook de Dumitru Bădrăgan, vicepreședintele Partidului România Unită. Nu sunt imagini surprinse în Africa, nici în sate din cele mai îndepărtate colțuri ale României, ci din cartierul Tomis 2, aflat în centrul Constanței. Se observă că asfaltul este o noțiune care nu a fost descoperită pentru aleile dintre blocuri, iar gropile în care se adună apa au dimensiuni impresionante. Pentru locuitorii din zonă, autoritățile locale ar putea asigura câte o pereche de cizme de cauciuc, căci numai ele pot face față infrastructurii.

Din păcate, Tomis 2 nu este singura zonă din municipiu care arată ca înainte de inventarea asfaltului. Palazu Mare, Palas, Compozitorilor sunt numai câteva dintre zonele extrem de deficitare la acest capitol. Din păcate, pentru multe dintre ele nu există soluții, cel puțin în viitorul apropiat, din lipsă de fonduri. Reamintim că bugetul Primăriei Constanța este de circa 150 de milioane de euro, adică circa 667 de milioane de lei. Amenajarea unei străzi cum este cea a Rapsodiei, care traversează tot cartierul Compozitorilor și care face legătura între Soveja și Baba Novac, este estimată la 1,8 milioane lei. Dacă este mult sau puțin, nu decidem noi. Noi vă putem da însă un termen de comparație: la începutul anului trecut, Primăria Constanța organiza o licitație pentru achiziționarea celebrelor pachete pe care le oferă pensionarilor, care conțin pui și alimente de bază. Valoarea contractului: peste 14 milioane de euro, TVA inclus. Din păcate, deși este primar de 14 ani, Radu Mazăre nu a găsit încă resursele financiare necesare pentru asfaltarea străzilor și aleilor din oraș. Subliniem însă că Primăria Constanța a efectuat, anul trecut, lucrări de amenajare de parcări în cartierul social Henri Coandă, unde se presupune că stau oameni sărmani, care nu-și pot permite automobile. Să mai spunem și că aleile din acest cartier sunt asflatate e de prisos. Amintim însă și faptul că autoritățile locale au găsit bani pentru a construi un car alegoric cu care s-a defilat anul trecut în Mamaia. Deciziile de cheltuire a banilor publici nu le ia însă primarul singur, ci împreună cu consilierii locali, votați să ne reprezinte interesele. Ziarul Timpul a început o prezentare a activității acestora și le cere să publice un raport de activitate pentru a-și justifica sumele pe care le primesc din partea contribuabililor.
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MINISTERUL DE INTERNE - ARMA RĂZBUNĂRII!
scris de Lucian Cristea
Comisarul Dancu a deranjat sistemul! L-a călcat pe șiret. Nu știu pe care...Drept pedeapsă, pentru curajul de a fi dezvăluit(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii