Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
Zi decisivă pentru senatorul Gigi Chiru

Zi decisivă pentru senatorul Gigi Chiru(1482)

Senatorul Christian Gigi Chiru află mâine sentința într-unul din dosarele penale în care este judecat. Curtea Supremă se va pronunța, pe 12 februarie, în dosarulde mită electorală.

Co-preşedintele PNL Constanţa a fost trimis în judecată de procurorii Judecătoriei Constanţa, în noiembrie 2012. Dosarul a fost declinat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru că, între timp, a dobândit calitatea de senator.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Gigi Chiru este acuzat că prin Fundaţia Umanitară Christian Gigi Chiru, al cărei preşedinte era, a tipărit 24.000 de bonuri valorice medicale pe care le-a trimis prin poştă alegătorilor din municipiul Constanţa, în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie.

Conform sursei citate, alegătorii ar fi trebuit să meargă cu bonurile medicale la sediul "Primăriei Constănţenilor", înfiinţată de Gigi Chiru la locuinţa sa. Acolo, datele lor de stare civilă au fost trecute în tabele, după care bonurile au fost ştampilate cu sigla Fundaţiei Umanitare "Christian Gigi Chiru". Bonul validat era apoi remis din nou titularului său, care apoi se prezenta la una din farmaciile cu care fundaţia încheiase protocoale de colaborare, iar astfel beneficia de produse medicale în valoare de 25 de lei.

Potrivit anchetatorilor, 11.111 dintre cele 24.000 de bonuri valorice medicale tipărite au fost decontate la farmaciile cu care Fundaţia Umanitară Christian Gigi Chiru încheiase protocoale de colaborare.
"Cu ocazia audierii sale, învinuitul Chiru Gigi Christian a negat săvârsirea faptei reţinute în sarcina sa, afirmând că bonurile valorice au fost tipărite de reprezentanţii fundaţiei care îi poartă numele fără acordul său, cu folosirea imaginii sale şi a sloganului său electoral”, menţionează procurorii constănţeni.
Cristian Gigi Chiru a fost trimis în judecată, alături de Fundaţia Umanitară Christian Gigi Chiru, ca persoană juridică de drept privat, pentru încălcarea articolului 109, alineatul 1 din Legea 67/2004. Articolul respectiv prevede că "promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale, precum şi în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat pentru funcţia de primar, consilier sau de preşedinte al consiliului judeţean, precum şi primirea acestora de către alegători constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani".

Liderul PDL Constanţa, Gigi Chiru, a declarat că este nevinovat şi că aceasta este o acţiune a USL.
"Este o centură de siguranţă pe care USL consideră că şi-o trage în momentul în care încearcă să intimideze contracandidaţii la nivel local. Nu există vreo lege în România care să interzică ajutoarele acordate pensionarilor şi persoanelor aflate în nevoie, motiv pentru care anunţ opinia publică că după finalizarea acestui circ, demers care vizează intimidarea mea şi a electoratului pe care îl reprezint, voi relua activitatea fundaţiei şi programul de acordare de medicamente pentru pensionari şi pentru persoanele în vârstă din municipiul Constanţa", a declarat pereşedintele PDL Constanţa în 2012.

Cristian Gigi Chiru a fost ales senator în colegiul uninominal 4. Din octombrie 2009 şi până în 2011, Gigi Chiru a condus Inspectoratul în Construcţii Constanţa. În anul 2008, el a candidat la Primăria Eforie din partea PDL, dar a pierdut alegerile în faţa actualului primar. Între 2008 şi 2012 a fost consilier local la Eforie. În toamna lui 2008, Chiru a candidat pentru un post de deputat la alegerile parlamentare în Colegiul 6, dar a pierdut. La alegerile locale din iunie, Gigi Chiru a candidat din partea Alianţei pentru Constanţa, formată din PDL şi PNŢCD, pentru Primăria municipiului Constanţa şi a pierdut cu 13,49 la sută. În martie 2011, Gigi Chiru a fost ales preşedinte al organizaţiei judeţene Constanţa a PDL, iar de anul trecut este copreședinte al PNL Constanța.
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii