Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
evenimente
Bulgari prinși în flagrant: furau bani dintr-un ATM din Constanța

Bulgari prinși în flagrant: furau bani dintr-un ATM din Constanța(1182)

Prinşi în flagrant de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi cercetaţi penal pentru falsificarea de instrumente electronice de plată, acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi operaţiuni ilegale cu dispozitive informatice.

La data de 14.02.2015, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa, au desfăşurat o acţiune în cadrul căreia au fost prinşi în flagrant doi cetăţeni bulgari, bănuiţi de accesarea fără drept a sistemelor informatice tip ATM prin montarea de dispozitive de clonare a cardurilor.

Din primele cercetări a rezultat că, cei doi suspecţi, în perioada iulie 2014- februarie 2015, au montat la mai multe bancomate din Constanţa şi Eforie Nord dispozitive destinate copierii datelor inscripţionate pe banda magnetică a cardurilor bancare, date care, ulterior, au fost predate altor cetăţeni bulgari pentru clonarea cardurilor şi folosirea acestora la retragerea din conturi, folosindu-se ATM-uri din Indonezia, Malaezia şi Republica Dominicană, creând un prejudiciu de 1.000.000 de lei.

Persoanele depistate a fost prezentate procurorului de caz din cadrul D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Constanţa, care în urma cercetărilor a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore şi a formulat propunere de arestare preventivă pentru continuarea cercetărilor privind săvârşirea infracţiunilor de falsificarea de titluri de credit sau instrumente de plata electronică (Art. 311 alin. 2 din Codul Penal), accesul ilegal la un sistem informatic (Art. 360 din Codul Penal), efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos (Art. 250 alin.1 din Codul penal) şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice (Art.365 alin.1 din Codul Penal).
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

ANTONIADIS NU A ÎNCHEIAT NICI O ÎNȚELEGERE CU FATA MORGANA, VREA PE BUNE!
scris de Lucian Cristea
După părerea mea, ca ținută, cultură, efectul "sirtaki", cei șapte ani de acasă după calendarul grecesc, spiritul practic,(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii