Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
dosarele timpul
Frații Perifan, după gratii. Suveica de milioane a ginerelui lui Zelcă

Frații Perifan, după gratii. Suveica de milioane a ginerelui lui Zelcă(4721)

Polițiștii constănțeni anunțau, azi dimineață, percheziții de amploare la mai multe locații. Erau vizate 11 clădiri din Constanța, Mamaia și Mihail Kogălniceanu.

Primele informații au apărut imediat, pe surse: era vizată o fabrică de pâine. După câteva ore, s-a aflat despre ce era de fapt vorba: trei persoane puseseră la cale un circuit de tip carusel, pentru a nu plăti TVA și impozit. De asemenea, de la firmă fantomă retrăgeau banii ”investiți” pentru a cere
rambursări fictive. Prejudiciul estimat este imens: 5 milioane de euro.

Spre seară s-a aflat și numele celor implicați. Este vorba despre doi cunoscuți oameni de afacei aromâni. Unul din ei este Daniel Perifan, fratele lui Mihai Perifan, fost șef al Protecției Consumatorilor Constanța, acum în arest preventiv pentru că ar fi dat șpagă pentru ca un dosar pe numele fratelui său să fie trecut cu vederea de către anchetatori. Daniel Perifan se mai remarcă și prin faptul că este căsătorit cu fiica lui Costică Zelcă, unul dintre apropiații lui Radu Mazăre, cunoscut mai ales pentru blocurile de locuințe pe care le-a construit la ieșire din Mamaia, dar și pentru hotelurile pe care le deține. Cel de-al doilea este Nicolae Geambazu. A treia persoană, cu un rol de săgeată, ar fi un anume Began Costel.

Cei trei au fost reținuți pentru 24 de ore și urmează să fie prezentați instanței, cu propunere de arestare preventivă.

Daniel Perifan este unul dintre investitorii din Constanța. În 2013, acesta cerea autorizație pentru construcția unui bloc de 5 etaje într-una din cele mai bune zone ale orașului, pe strada Primăverii. Perifan lucra atunci cu firma Lux et Veritas, pe care o înființase chiar în 2013, și care avea ca acționar pe soția sa, Anca Raluca Perifan, fiica lui Costică Zelcă.
Perifan a mai deținut firma de vânzări de automobile SC GMD Automobile.

Acesta este și proprietarul imobilului în care funcționează acum, cu chirie, Registrul Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Firma la care au avut loc perchezițiile este SC Romfish Marina SRL, înființată în decembrie 2011, care are ca obiect de activitate pescuitul maritim. Firma are sediul în clădirea închiriată pentru Registrul Comerțului: bd. Tomis nr. 476. Potrivit datelor financiare, societatea a raportat pentru anul 2013 o cifră de afaceri 347.964 de lei și o pierdere netă de 45.504 lei. În 2012, cifra de afaceri a fost zero.
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PASARELA LUI ANDREI POPESCU - PENTRU CONSTĂNȚENII DIN KM 4-5 ȘI POARTA 6
scris de Lucian Cristea
Există multe locuri periculoase în Constanța! Ele ne pândesc la tot pasul sub forma înșelătoare a unor catacombe, parcuri de joacă (...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii