Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
Militari americani la Facultatea de Litere din Constanța

Militari americani la Facultatea de Litere din Constanța(1390)

Cu ocazia Zilei Pământului, American Corner, din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa, a organizat trei activităţi.

Astfel, în data de 24 aprilie 2015, s-a desfășurat evenimentul Earth Day Competition, condus de CPT Jonathan Mleynek, SGT Daniel Hutchinson, SFC Levi Duran and SSG Julio Mendoza, Civil Affairs Team (CAT) 8013 din cadrul Companiei Alpha, 80th Civil Affairs Battalion, Like CIMIC, Civil Military Corporation. Sprijină în mod direct cel de-al 2-lea escadron, al 2-lea Regiment de Cavalerie și participă la operaţiunea Atlantic Resoire şi la întărirea alianţei NATO în România. Aceştia au făcut o prezentare despre semnificaţia zilei, au format apoi câteva grupuri de participanţi şi au purtat discuţii pe această temă. La evenimentul - concurs s-au înscris elevi îndrumaţi de prof. de limba engleză Alina Leonte, de la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria”. Au mai participat profesori şi studenţi de la Facultatea de Litere, Universitatea „Ovidius”. Participanţii au prezentat propriile creaţii, machete, desene, picturi pe tema Zilei Pământului. Coordonatorul American Corner a oferit participanţilor certificate de participare. A fost o atmosferă plăcută, cu un decor completat din conuri de brad şi frunze. Profesorii, elevii şi studenţii au avut ocazia să socializeze cu invitaţii americani şi au imortalizat momentul în câteva fotografii de grup. Cele mai apreciate lucrări, răspunsuri şi prezentări au fost premiate cu dulciuri oferite de invitaţii americani şi obiecte personalizate cu sigla American Corner, oferite de Centrul Cultural American de la Bucureşti.

În continuarea acesteia, a avut loc o a doua acţiune, de voluntariat - ecologizare a parcului Universităţii „Ovidius”, în cadrul proiectului For a Cleaner University, cu sprijinul conf.univ.dr. Cristina Tamaş, decan al Facultăţii de Litere, din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa. Şi-au manifestat interesul să participe profesori şi studenţi voluntari din anul I pregătitor, de la Facultatea de Litere, veniţi din diferite zone ale lumii: Palestina, Camerun, India, Turcia, Maroc, Grecia, Israel, Bulgaria, Albania, Macedonia, Siria.

O a treia activitate intitulată Earth Day - How the Earth Was Made: The Rockies, a avut loc în data de 3 aprilie 2015 şi a fost condusă de lect.univ.dr.Eleonora Bâcă, care a făcut o prezentare despre Munţii Stâncoşi, întinşi din partea nordică a British Columbia, până în vestul Canadei, la New Mexico, în sud-vestul Statelor Unite. La activitate au asistat studenţi de la Facultatea de Litere, specializarea Studii Americane, anul II.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii