
Cine sunt consilierii locali ai Constanței. Stelian Gima, consilierul fără comisie(3074)
În mod normal, fiecare consiliu local din țara asta funcționează așa: consilierii se întrunesc în consilii de specialitate, în care propun și analizează proiectele de hotărâre ce sunt apoi suspuse votului, în ședință.
Lucrurile stau puțin diferit în cazul consilierului constănțean Stelian Gima. Acesta nu figurează nici acum, la trei ani de la constituirea CL Constanța, în vreo comisie de specialitate. În aceste condiții, se pune întrebarea firească: ce face acesta în consiliu?
Răspunsul este relativ simplu, pentru cine a asistat de-a lungul timpului la ședințe: mai nimic. Este una dintre cele mai șterse figuri ale opoziției, care nu s-a făcut remarcată prin nimic în acești ani.
Despre Gima se știe că a candidat din partea PDL pentru un post de parlamentar, reușind să obțină, dacă nu ne înșelăm, cel mai slab scor din județ. Această carte de vizită nu l-a împiedicat însă, după cum se vede, să ajungă consilier, din partea PDL. Curios este că S. Gima nu se afla decât după locul al zecelea pe listă, dar ceilalți colegi au renunțat în scris la șansa lor de a accede în consiliu, lăsând loc favoritului anumitor membri din conducerea partidului. Pe ce s-au bazat aceștia când l-au susținut este încă un mister.
Potrivit celei mai recente declarații de avere, consilierul fără comisie deține un aprtament împreună cu soția, un autoturism an de fabricație 2012, un cont de 37.000 de lei, dar și datorii de 39.500 și 56.200… nu știm dacă de lei sau euro, consilierul a omis să completeze.
Interesant este că Stelian Gima este plătit extrem de prost. Este manager la firma SC Dobrogea Arhivserv SRL, unde este și asociat, și de unde a câștigat numai 9.263 de lei pe an, adică 771 de lei pe lună. Soția sa, în calitate de medic, a întreținut familia, cu cei 29191 lei câștigați de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța și cei 32.456 de le cabinetul de cardiologie pe care îl deține.
Firma la care este asociat are ca obiect de activitate ”activități ale bibliotecilor și arhivelor” și a raportat un profit de 109.586 lei în anul 2013, realizat cu 3 angajați (față de 56.396 lei profit în 2012, cu 4 angajați).
De prisos să menționăm că Stelian Gima nu a redactat niciodată un raport de activitate ca să explice ce a făcut în calitate de consilier, cum de altfel nu au făcut-o nici colegii săi. Cazul său însă (consilierul fără comisie), este de înțeles: ce să scrie în el?