Răspunsul omului de afaceri Grigore Comănescu către senatorul Puiu Haşotti(2314)
Cabinet de avocat Cristian Ion
Către : Dl Comănescu Grigore
Constanţa, Bd. I. C. Brătianu nr. 131
Notificare nr. 163 / 23.11.2015
Pe întreg parcursul lunii noiembrie 2015, în cadrul a numeroase interviuri şi comunicate publicate in mass - media locală precum şi în mod public în cadrul unor mitinguri, aţi formulat acuzaţii grave de corupţie şi criminalitate organizată, legate de presupusa mea implicare în două afaceri judiciare - subiectul carierei de la Sibioara şi cel al taxelor şi impozitelor impuse de Primăria Năvodari uneia dintre societăţile dumneavoastră.
Deşi cunoaşteţi foarte bine realitatea, în mod repetat şi cu extremă rea - credinţa, aţi înţeles să mă asociaţi celor două subiecte , în condiţiile în care nu am nici cea mai mică legătură cu litigiile purtate cu privire la cariera de piatră şi nici cu litigiile referitoare la taxele şi impozitele pe care vi le-a impus Municipiul Năvodari.
Prin urmare, în raport cu declaraţiile dumneavoastră denigratoare, vă pun în vedere ca în termen de 3 zile de la primirea prezentei notificări:
1. Să daţi un comunicat prin care să dezminţiţi în mod expres şi clar toate acuzaţiile referitoare la implicarea mea în pretinsele activităţi ilegale despre care aţi făcut vorbire. În cadrul comunicatului respectiv, vă pun în vedere să vă prezentaţi scuze pentru aceste afirmaţii denigratoare. Respectivul comunicat urmează a fi remis tuturor publicaţiilor care v-au reprodus acuzaţile nefondate şi denigratoare.
2. Să încetaţi pe viitor orice acţiuni defăimătoare îndreptate împotriva subsemnatului.
În caz contrar şi în măsura în care nu daţi curs solicitărilor mele formulate pe calea acestei notificări în termenul acordat, urmează să întreprind toate demersurile legale pentru sancţionarea acestui comportament inacceptabil.
Nu văd nici un motiv pentru care trebuie să mă implicaţi pe mine în afacerile dumneavoastră judiciare sau extrajudiciare, după cum prezentarea unei situaţii false a angajaţilor dumnevoastră în sensul că subsemnatul aş fi responsabil în vreun fel de eventuala pierdere a locurilor lor de muncă. poate fi asimilată şi unei instigări la violenţă îndreptate împotriva mea şi a familiei mele.
Puiu Haşotti
prin av. Ion Stelian-Cristian
Stimaţi jurnalişti,
Am fost somat, prin executorul judecătoresc, de către dl. senator Puiu Haşotti, să-mi prezint scuze publice faţă de domnia sa, pentru declaraţiile pe care le-aş fi făcut la mitingul de protest organizat de subsemnatul şi de angajaţii grupului de firme Somaco Construct SRL-Comprest Util SRL în data de 12 noiembrie 2015. Vă trimit ataşat răspunsul pe care înteleg să-l dau publicităţii, ca răspuns la somaţia primită.
Cu respect,
Grigore Comănescu,
Administratorul Grupului de Firme
Somaco Construct SRL — Comprest Util SRL"
Domnule senator Puiu Haşotti,
Am primit de la executorul judecătoresc somaţia dvs. de a-mi cere scuze in mod public pentru afirmaţiile pe care le-aş fi făcut vizavi de implicarea dvs. în activităţi ilegale cu consecinţe nefaste asupra activităţii grupului de firme pe care îł conduc. Deşi nu aţi descris afirmaţiile care vă lezează, totuşi prin prezenta îmi cer scuze.
Deja am pierdut 3,5 milioane de euro, cu titlul de taxă fiscală Şi penalităţi. După cum ştiţi, în România nu i s-a mai impus nimănui o astfel de taxă fiscală. E cea mai mare, din toate timpurile. Noi am asanat o mlaştină cu acordul Apelor Române, însă primarul din Năvodari, a cărui eliberare din puşcărie o cereaţi dumneavoastră la un miting din 2012 incălcând independenţa justiţiei, a socotit lucrarea drept o depozitare de piatră şi nisip pe un teren public. Măsura a fost special gândită pentru noi. Ca dovadă, vecinilor noştri, care au asanat la rândul lor mlaştinile şi focarele de infecţie de pe terenurile Primăriei, nu li s-a impus nicio taxă fiscală, de niciun leu. Alte persoane, apropiate primarului, au primit folosinţa unor terenuri cu 0,92 lei/mp/an, însă de la noi s-au pretins 3 lei/mp/zi, respectiv două milioane de euro şi penalităţi de încă un milion si cinci sute de mii de euro. Pentru această impunere strâmbă, ni s-au indisponibilizat bunurile Şi ni s-au poprit conturile.
Deja am pierdut o porţiune din exploataţia minieră Sibioara II - Valea cu Izvorul, într-un proces deschis de două pensionare reprezentate convenţional de fratele dvs., dł. avocat Ionel Haşotti. Noi nu am fost parte în acel proces. S-au judecat clientele fratelui dvs. cu Primăria Lumina, condusă atunci de colegul dvs de partid, dł. Ion Roman, care vă era subordonat pe linie politică. Fratele dvs. şi dł. Roman s-au învoit să aducă un expert judiciar de la Brăila, care a scris în raportul său că pe teren se găsea o carieră, dar nu aceea pe care noi o exploatam în mod legal, cu titlu de folosinţă, licenţă minieră şi redevenţe plătite la zi, ci una istorică (deci inactivă), care s-ar fi infiinţat în secolul XIX. Expertul la numirea căruia s-au învoit, în dauna noastră, fratele dvs şi subordonatul dvs politic a omis să scrie in raportul său că terenul nu era liber de sarcini, fiind ocupat de exploatarea minieră actuală şi astfel nu putea fi retrocedat în natură, în conformitate cu prevederile art. 4 alin I din Legea 1/2000. Subordonatul dvs politic a mai omis să spună instanţei că Primăria Lumina retrocedase deja, pe alte amplasamente, bucăţi din fostul lot 7/1894, a cărui restituire, integrală şi pe vechiul amplasament, o cerea fratele dvs în numele clientelor sale. Desi nu moşteniseră nimic, pensionarele reprezentate de fratele dvs au primit recunoaşterea calităţii de persoane indreptăţite la retrocedare, din partea doamnei judecător Eugenia Corina Jianu. O cunoaşteţi pe doamna Jianu? Nu este un an de când a fost trimisă in judecată sub acuzaţia că a luat mită ca să pronunţe hotărâri judecătoreşti prin fraudă la lege, în favoarea primarului din Năvodari. Pe primar cu siguranţă vi-l amintiţi, că doar aţi participat şi aţi cuvântat la mitingul anti-justiţie din 2012, cerând eliberarea lui din puşcărie. Doamna Jianu s-a oprit la certificarea calităţii, altfel incerte, de moştenitoare pentru clientele fratelui dvs, refuzând să le retrocedeze vechiul amplasament ocupat legal de cariera noastră. În schimb, o instanţă de recurs a aplecat urechea la susţinerile fratelui dvs că nu ar fi niciun impediment să se retrocedeze „ceea ce constituie cariera”. Ba era un impediment, şi anume articolul 4 alin. I din Legea 1/2000 care interzice retrocedarea carierelor active.
Deja am pierdut toate procesele prin care fratele dvs. îmi cere, în numele clientelor lui, să plătesc sume astronomice că nu las eu pensionarele să exploateze cariera retrocedată prin incălcarea legii. În primul proces, nu era nicio carieră, dar acum este? A speculat inclusiv o coincidenţă de nume, ca să mintă instanţele de judecată că eu sunt cel mai mare exportator de capital prin firme off-shore. Nu, domnule senator, Comănescu Grigore nu exportă capital prin firme off-shore, să-i fie ruşine fratelui dvs. pentru minciunile lui.
Nu din cauza mea nu a reuşit fratele dvs să intre in posesia terenului retrocedat ilegal. Pur si simplu, OCPI Constanţa a constatat că harta desenată de expertul adus de la Brăila se suprapune peste mai multe proprietăţi private. În consecinţă, in anul 2011, Prefectura Constanţa a emis Hotarârea 266, prin care a stabilit că nu se poate face punerea in posesie. După doi ani, în care această hotărâre a produs efecte juridice, a fost numit prefect al Constanţei prietenul dvs, dł. Eugen Bola. Ce-a făcut stimabilul dvs prieten la preluarea funcţiei de prefect? A anulat acel act juridic vechi de doi ani de zile, care din punct de vedere legal nu mai putea fi revocat, deoarece intrase in circuitul civil. Unde eraţi cand prietenul dvs a produs acea ilegalitate?
Mă scuzaţi că, la capătul răbdării, adus in pragul falimentului, îngropat cu dreptatea în mână, având poprire pe conturile din care-mi plăteam cei 500 de salariaţi, am îndrăznit să fac un miting de protest. Iertaţi-mă că am îndrăznit să întreb: „cum explicaţi dvs, care faceţi legea în ţara asta, că fratele dvs obţine, pentru clientele sale, hotărâri care încalcă legea?” lertaţi-mă că am îndrăznit să întreb cu ce interes aţi scandat pe stradă, în 2012, pentru eliberarea lui Nicolae Matei. Ştiaţi că organele judiciare îł acuzau pe Matei că a pus mâna în mod abuziv pe clădirile şi terenurile taberei de copii de la Năvodari, cea mai mare din România, în conivenţă cu o parte din neamul său? Ştiaţi că îł acuzau de dare de mită către organele de poliţie, în scopul de a se sustrage de la răspunderea penală? Judecătoarea care, după mitingul dvs, l-a eliberat pe Matei, m-a amendat pe mine că am îndrăznit să depun o płângere de tergiversare a unui dosar penal, în care este vizat fratele dvs.
Încă o dată, domnule senator, reţineţi că îmi cer scuze. Permiteţi-mi, totuşi, să mă îndoiesc de faptul că veţi ţine cont de demersul meu. Intuiţia îmi spune că mă veţi da în judecată. Observ că v-ati angajat deja un avocat. Eu v-aş sfătui să-l luaţi de avocat pe fratele dvs, că dumnealui nu pierde niciun proces, castigând chiar şi prin incălcarea flagrantă a legii.
Grigore Comănescu, infrânt în procese fabricate, dar neîngenunchiat.