Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
dosarele timpul
Rezovați problema maxi-taxi-urilor!

Rezovați problema maxi-taxi-urilor!(1719)

Un maxi-taxi din Constanța a fost pe punctul de a provoca o tragedie, astăzi. Acesta a intrat în mașina din față și a produs un accident în lanț, se pare că din cauză că nu au ținut frânele.

În calitate de președinte al Asociației Constanța Ia Atitudine (ACIA),  Andrei Popescu, a atras astăzi public atenția, printr-o postare pe Facebook, asupra pericolului pe care îl reprezintă aceste maxi-taxi, pericol despre care vorbește de câteva luni. Acesta spune și că a descoperit că Primăria Constanța nu primește niciun leu de pe urma acestora.

Primăria Constanța a precizat, în urma unei solicitări a Asociației Constanța Ia Atitudine, că în acest moment, în municipiul Constanța sunt autorizate să circule 86 de maxi-taxi. Avizele de traseu se eliberează anual. ”Suma încasată de pe urma unui aviz de traseu este de 236 de lei pe an”, a precizat Liviu Pătrașcu, director executiv în cadrul Primăriei Constanța. Potrivit paginii sale de internet, compania Grup Media Sud, care operează maxi-taxi în orașul Constanța, lucrează pe șapte trasee.

De la începutul anului, Poliția Locală a aplicat 27 de sancțiuni contravenționale în baza HCLM 464/2002.

Primăria câștigă o sumă modică de pe urma acestor mijloace de transport în comun, neavând posibilitatea de a-i controla decât indirect, prin Poliția Locală. Cerem primăriei să creeze un cod de conduită și siguranță, care să fie afișat în fiecare maxi-taxi, dar și să creeze un call-center unde să poată fi reclamate toate neregulile. Potrivit acestuia, regulamentul ar trebui să includă prevederi precum: călătorii pot urca doar în limita scaunelor disponibile; șoferul trebuie să aibă o ținută decentă, să nu vorbească la telefon, să conducă regulamentar, obligativitatea acestuia de a fi testat pentru consumul de alcool înainte de a se urca la volan.

”Am cerut și cer Poliției Locale controale mai amănunțite pentru ca astfel de probleme să nu mai apară și să prevenim eventuale tragedii. În opinia mea, Registru Auto Român poate si trebuie, prin atributiile pe care le are, să elimine aceste adevărate mașini capcană. Cer intensificarea controalelor RAR în trafic, pentru a preîntâmpina probleme ulterioare”, a spus Andrei George Popescu.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

ROMÂNA DE TRANZIȚIE
scris de Magda Ursache
De la Ion Papuc știu (Omul Politic, Ed. Grinta, Cluj-Napoca, 2023) că președintele Franței, Georges Pompidou, în spital, cu moartea(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii