Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
economic
Bogdan Huțucă: Fermierii și dezvoltatorii imobiliari persoane fizice vor fi amnistiați fiscal – proiectul pe care l-am inițiat, devine lege

Bogdan Huțucă: Fermierii și dezvoltatorii imobiliari persoane fizice vor fi amnistiați fiscal – proiectul pe care l-am inițiat, devine lege(2709)

Președintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Bogdan Huțucă, vicepreședinte al Comisiei pentru Buget Finanțe din Camera Deputaților, anunță adoptarea primei inițiative legislative a opoziției de către Parlamentul României. Este vorba despre proiectul inițiat chiar de deputatul constănțean prin care vor fi amnistiate fiscal obligațiile unor categorii de fermieri și dezvoltatori imobiliari, persoane fizice.

Astăzi a fost adoptată, aproape prin consens, prima inițiativă legislativă care aparține opoziției. Este un motiv de mândrie că această inițiativă a fost scrisă și gândită de mine și de echipa mea. Dar, cel mai important este că la 30 de zile de la promulgare, cel mai probabil în ianuarie 2018, foarte mulți fermieri și dezvoltatori imobiliari vor fi amnistiați fiscal, lucru care le va permite să înceapă anul în forță, cu siguranța că își vor putea continua activitatea. Vor rămâne productivi și vor continua să fie contribuitori la bugetul statului”, declară deputatul liberal Bogdan Huțucă.

Inițiativa a fost aprobată astăzi de Camera Deputaților, în acest caz cameră decizională, cu o covârșitoare majoritate de voturi, fiind înregistrate doar trei abțineri.

Le-am explicat tuturor colegilor, indiferent de apartenența politică, că acest proiect este o mână de ajutor și o gură de oxigen pentru foarte mulți români de bună credință, productivi și cu șanse reale de dezvoltare. În esență, vorbim despre o amnistiere fiscală firească, nu despre pomeni sau populism. Faptul că aceste grupe de contribuabili au fost obligați de ANAF să plătească retroactiv TVA sau impozit de venit, nu este în niciun fel vina lor. Este tocmai vina organului fiscal care nu i-a informat și nu i-a asistat (sau i-a asistat în mod eronat) atunci când a fost nevoie”, susține parlamentarul PNL de Constanța.

Mai mult, acesta afirmă că fiecare contribuabil din această țară trebuie tratat cu respect.

„Am considerat mereu și consider în continuare ca fiecare contribuabil trebuie asistat de organul fiscal, trebuie sprijinit prin proceduri și norme. Altfel, nu respectăm deloc principiul încrederii legitime din tratatul de aderare a României la Uniunea Europeană și, mai mult decât atât, riscăm să lovim iremediabil categorii întregi socio-profesionale și mici întreprinzători români. Ei sunt cei care creează locuri de muncă și dezvoltă economia. Pentru ce să le îngropăm activitatea? Pentru o sumă fixă pe care nici măcar nu se știe dacă tu stat ești capabil să o recuperezi?”, afirmă președintele Filialei PNL Constanța.

Nu în ultimul rând, mulțumesc tuturor colegilor care au înțeles despre ce este vorba în această inițiativă legislativă și care au susținut-o prin vot. Cred puternic că legea va fi promulgată de președintele României și își va produce efectele de anul viitor, degrevând micii fermieri și dezvoltatorii imobiliari persoane fizice de plata unor impuneri masive din partea ANAF”, conchide deputatul liberal Bogdan Huțucă.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii