Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
opinii
MILUIȚI UN BIET CANDIDAT LA PREȘEDINȚIE!

MILUIȚI UN BIET CANDIDAT LA PREȘEDINȚIE!(1862)

Campania electorală pentru europarlamentare s-a încheiat, dar sacrificiile politicienilor continuă! A fost ca o luare de puls. De abia de acum încolo începe greul pentru poftitorii de putere!

Campania europeană a fost marcată de sacrificiul suprem făcut de candidați în numele idealurilor europene...Deși unii, culmea, dintre cei aflați la Putere, vorbesc de rău familia Europei! Bârfesc, bârfesc, dar au insistat să candideze pentru un nou mandat!

Ca să ce? Ca să denigreze în continuare România! Bună-i varza de Bruxelles și dulce ca mierea chiulul! Până acum, în România, în anii trecuți, alegerile pentru Europa s-au desfășurat într-un jenant anonimat, ca și cum nu ar fi prezentat nici o miză! Acum, surprinzător, s-a produs foarte multă gălăgie și o aglomerație de nedescris!

Când mă nimeresc în preajma unui grup compact, întreb: “Ce se dă aici?” “Putere!”, vine răspunsul. Reacția mea: “Aoleu!”

Vorbeam de sacrificiile celor care au luptat, până la ultima suflare, pentru un loc în Parlamentul Europei, cu un salariu de peste 11.000 de euro pe lună! Îmi vine în minte scena cu șomerul îmbrăcat în haine de lux și care se plânge patronului său: “Domnule, curg zdrențele de pe mine!”

Cei care s-au întrecut, la capitolul impresie artistică, să impresioneze opinia publică, în general, alegătorii, s-au ghidat după Progranul social “Mațe fripte”. Ca și cei care râvnesc la funcția de președinte al României!

Tot mai mulți politicieni aspiră la titlul “Un om năcăjât”. Doar pe timpul campaniilor electorale! Aceasta este fața cu care speră ei să impresioneze poporul, care este din ce în ce mai greu de păcălit cu televizorul!

Exemplele prezentate în timpul campaniei europene au avut un impact extraordinar asupra populației. De departe, cele mai multe lacrimi au fost colectate după prezentarea videoclipului în care domnul Călin Popescu Tăriceanu își cumpără, cu ultimii bănuți, câteva prune uscate dintr-o piață modestă din București! Babele și-au pus automat mâna la gură: “Uliu, țață, unde l-au adus căsniciile!” După aceea, aluzii la sapa de lemn.

Revin la tema dată: prunele uscate. Îmbrăcat și dumnealui în zdrențe, dar cu papion la gât, Călin de poveste se apropie de primele tarabe, uitându-se oarecum fără speranțe în zarea poluată a capitalei. Oamenii cred că vor să dea mâna cu ei, dar, în realitate, făcând cumpăna, Călin caută pe cineva sau... ceva!

Secvența îmi aduce aminte de celebra scenă din filmul “Titanic”, cu EL și EA la catarg. La un moment dat, Călin Tăriceanu pare că se sufocă în brațele mulțimii. Suportă, fiind convins că totul i se trage de la popularitatea de care se bucură în rândurile clasei muncitoare. Dar clasa muncitoare nu poartă papion! În cele din urmă, se aude, ca un strigăt victorios, glasul tare ca fierul al liderului ALDE. “Evrika! Am găsit prune uscate!”

Scena seamănă oarecum cu faza în care Columb a descoperit America. Călin Popescu cumpără câteva prune uscate. Vânzătoarea nu vrea să-i ia banii și se bagă singură în bucluc, atrăgându-și antipatia și revolta celor din jur. Tăriceanu îi dă o replică tăiosă: “Așa începe corupția. Cine fură azi o prună uscată, mâine fură un bou!” Pentru că este un produs perisabil, oul, inclusiv oul lui Columb, a fost scos din compoziție. Cu punguța de prune uscate, bine raționalizate pentru cele trei mese pe zi, are toate șansele să ajungă președintele României!

Le recomandăm în continuare candidaților la președinție să urmeze Programul social ‘Mațe fripte”. S-ar putea ca nu toți candidații să prefere prunele uscate...Și Tăriceanu bagă cîte una în gură, după care o scuipă! Câh.

Concurența pentru Palatul Cotroceni include noi teste cu caracter social. Iohannis vrea să ne convingă că se deplasează, ca toți muritorii de rând din China soră și prietenă, doar cu bicicleta, dar l-a dat de gol sigla “Mercedes”!

Tăriceanu împarte prune uscate la populație și anunță că intenționează să își amaneteze papionul ca să aibe banii necesari pentru traiul de zi cu zi… Livache e mai norocos. La pușcăria Rahova, unde se află el încarcerat, fac ăia o “mâncărică” din prune uscate...  Ca să nu i se aplece, este consiliat de ministrul Agriculturii specializat în cormorani, dar, la fel de bine, taie oaia și berbecul. Însoțindu-l în vizitele sale de lucru pe ogoarele patriei, s-a învățat cu pășunatul!

Morcovul simbolizează cu totul și cu totul altceva! 

Miluiți un biet candidat la președinție!

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
OMD MAMAIA
IMPExpert Birotică și Papetărie

Editorial

În umbra laptelui și-a mierii
scris de Mircea Lungu
M-am postat ieri sub un afiș electoral liberal al unui candidat local, cu gura căscată și ochii cu osârdie drăcească deschiși. N-am(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii