Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
SCURTA VARĂ FIERBINTE A NOULUI MINISTRU DE INTERNE

SCURTA VARĂ FIERBINTE A NOULUI MINISTRU DE INTERNE(2122)

10 august nu este o dată fericită pentru români. Ne gândim la 10 august ca la un coșmar!

Să fii numit ministru de Interne când românii se pregătesc să iasă din nou în stradă, deloc prietenoși, parcă nu îmi miroase a bine! Mai ales că dosarele privind intervenția brutală a jandarmilor nu au fost finalizate!

Este pregătit fostul constructor de la Brăila să gestioneze un eveniment sensibil și periculos, în condițiile în care subordonații săi nu sunt siguri că vor fi păstrați în funcții!

Ghinion. Înțeleg că nici domnul Moga nu a fost prea entuziasmat de numire! Ha-ha-ha, nici chiar așa! O fi el băiat dulce de Ion Corvin, dar și prea multă modestie strică!

Numirea lui Nicolae Moga în funcția de ministru al MAI pare a fi, ca și în cazul Carmen Dan, un pretext. Care ar fi acela? În caz de răzmeriță pe 10 august, să aibe madam Dăncilă cu cine să scoată castanele din foc!

Asta pare a fi soarta postului suprem de la Interne. O funcție cu intrigi. Cu multe intrigi! Chiar și pasionale!

Să ne amintim ultimele scenarii.
Doamna Carmen a ajuns pe funcție sub steaua ocrotitoare a lui Liviu Dragnea. O dambla, la viața lui! Primul ministru de atunci, un băiat provenit din Balta Brăilei, a plătit scump încâpățânarea sa de a o destitui pe Carmen Dan. Simpatia fostului mare lider al PSD a plătit, într-un final dramatic, scump pentru perioada în care s-a îndârjit să rămână în funcția de șefă la Interne.

Ecuația a fost simplă. Liviu Dragnea a ajuns la pușcărie, iar protejata sa a fost lăsată la vatră! Și acest joc s-a derulat la cel mai înalt nivel, doamna premier fiind de ceva vreme într-o formă de “decapitări" de zile mari!

Dacă ținem cont și de faptul că doamna prim ministru a reușit să taie până și elanul primarului general al Capitalei, obligând-o pe Gabriela Firea să își reia locul în banca ei și să facă ciocul mic…

Numirea domnului Moga în fruntea MAI nu este nici ea un festival. Se pare că, în perspectiva vremurilor tulburi care vin, nu s-a îngrămădit prea multă lume să preia șefia de la Interne!

În aceste condiții, Moga pare a fi persoana care îi face un serviciu doamnei noastre de fier și nu invers! Diverse publicații au lansat deja tot felul de scenarii în legătură cu interesele care își fac loc în jurul unor persoane importante din PSD Constanța.

Euforia succesului s-a risipit foarte repede! Chiar numirea în sine a domnului Moga este, după o scurtă acalmie, contestată la scenă deschisă! În ciuda faptului că s-a ținut departe de trecutul său măzărist, nu a scăpat de cei care abia așteptau să îl ia în colți! Într-un fel, să recunoaștem, Nicolae Moga este dezavantajat de întoarcerea lui Radu Mazăre în țară…Până la urmă, ca imagine, Madagascarul e mai aproape de Nicu Moga decât de Radu, pentru că el trage ponoasele!

Nicu Moga: o numire agitată.  “Schimbarea șefului, bucuria nebunilor!” așa “grăiește” un vechi proverb. Prea mare bucurie nu este, pentru că se anunță schimbări importante în structurile locale, dar mai ales la București.

În aceste condiții, vor apare mai multe victime colaterale. Una dintre ele ar putea fi Constantin Dancu, actualul șef al IPJ Constanța, al cărui post este vânat de multă vreme de fostul comandant al Poliției Locale Constanța, instituție care, sub comanda sa, și-a dat deseori cu stângul în dreptul! Cele mai importante rezultate ale polițiștilor locali constau în capturile de mătase de porumb sau pătrunjel! Chiar eu am avut de-a face cu unii dintre ei! E drept, nici primarul Făgădău, comandantul suprem,nu dă prea mulți bani pe soarta constănțenilor!

Ar fi nedrept ca, după ce a dus tot greul la Constanța, fiind solicitat în momente dintre cele mai dificile, Dancu să fie sacrificat doar ca să i se facă loc lui Tudorel Dogaru, șeful de la Rutieră.

Constantin Dancu este unul dintre puținii ofițeri constănțeni care au fost promovați pe baza rezultatelor deosebite obținute de-a lungul anilor. El a fost unul dintre cei care au “spart” monopolul promovărilor din țară pe considerentul (FALS) că la Constanța nu sunt polițiști profesioniști! Și, dacă, totuși, sunt, atenție!, sunt corupți! au vehiculat cei care s-au perindat pe la conducerea IPJ, fără a avea vreo legatură cu problemele locale.

Poate că domnul ministru Moga ar trebui să țină cont de aceste aspecte...Dacă nu cumva schimbările preconizate la IJP Constanța vor fi decise în funcție de viteza cu care circulă Tit-Liviu Brăiloiu cu motocicleta sa de lux, cu care ar fi bine să fie dotată și Poliția Română… Aia  cu care ar trebui să se lupte pe bune cu infractorii!

Și totuși, ghinion! Nici că se putea, un caz mai dramatic, precum cel de la Caracal, în debutul mandatului său! 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Comentarii

Constantin Cump?n?
28-07-2019
Nicolae Moga nu este prost, dovada ca n-a murti pana acum. Este ticalos.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii