Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
opinii
Un SPÎNU om bun (sâc, domnule Ion Creangă!) și o STREINU îndrăgită și la București și la Constanța ne arată că oamenii pot face lucruri bune împreună dacă se iubesc

Un SPÎNU om bun (sâc, domnule Ion Creangă!) și o STREINU îndrăgită și la București și la Constanța ne arată că oamenii pot face lucruri bune împreună dacă se iubesc(2326)

„Prima noastră expoziție, organizată în 2012, la Brașov, s-a numit „Unu”, iar următoarea s-a numit „1 + 1 = 2”. A treia expoziție pe care am realizat-o împreună s-a numit "3" și făcea trimitere la universurile bucureștencei Ioana Lavinia Streinu, în care explozia tușei este preponderentă, în dialog cu compozițiile mele, în care predomină echilibrul și liniștea”, ne aduce aminte Eusebio Spînu fostul copil teribil al spațiului artistic constănțean acum om în toată firea harnic și serios ca întotdeauna.

 

Nici acum nu ne-a trecut mirarea că prezentarea evenimentului, sub forma unei cronici de artă, a susținut-o domnul Angelo Mitchievici șeful filialei din Constanța a Uniunii Scriitorilor din România. Cu o voce domoală, blândă și cam înceată dânsul ne-a vorbit fără să ne impresioneze, ținând mai tot timpul privirile spre podea, dând dovada că s-a pregătit nici prea-prea, nici foarte-foarte, ratând momentul din care puteam înțelege măcar de ce despre scriitorii din Constanța aflăm atât de puține lucruri.

Gazdă bucuroasă, Eusebio Spînu, i-a mulțumit pentru speech precizând că de data asta cuvântarea a fost la obiect nu ca de obicei, în alte situații similare, pe lângă.

Putem remarca și prezența fostului primar de Medgidia, de data asta cu soția, domnul Marian Iordache, acum în calitate de consilier județean sau de prieten cu Mircea Costea și cu Constantin Papadopol doi artiși plastici cunoscuți pentru eforturile de promovare a culturii dar și pentru faptul că sunt din Medgidia.

După cum v-ați obișnuit, de la Consiliul Local nimeni, de la Consiliu Județean nimeni, deși pe acolo cică sunt și Comisii de Cultură!

 

Lumea multă, lume bună, cam o sută de oameni cuminți și frumoși, a creat impresia unei întâlniri cuviincioase și necesare pentru a mai colora cenușiul nostru constănțean care ne copleșește cam de multișor.

Au lipsit și foarte mulți dintre cei care nu aveau voie să lipsească. Prieteni sau colegi de muncă și de suferință ai celor doi artiști. Pe unii Eusebio Spînu s-a străduit să îi sprijine și să îi promoveze mai mult decât era necesar.

Marele Ion Tițoiu face ce face, e treaba dumnealui ce mai face, dar a fost prezent și de data asta bucurându-se iată și de izbânzile altora.

Marieta Besu, o constănțeancă născută la Aiud, ca întotdeauna, discretă, drăguță, elegantă, o prezență agreabilă.

Domnul Gheorghe Caruțiu a fost ca mai mereu și de această dată o prezență fermecătoare. Constanța are încă mulți oameni respectabili, onorabili, de certă valoare și cetățenească și de cum mai vreți dumneavoastră. Dânsul este unul din cei mai apeciați artiști plastici constănțeni, absolvent al Institului de arte Nicolae Grigorescu din București și doctor în științe umaniste al Universității din București, în prezent conferențiar universitar la Facultatea de Arte din Constanța, fost candidat la funcția de Primar în urbea noastră în 2016 din partea PNȚCD, partid pe care nu l-a părăsit niciodată.

Florin Stoiciu, și dânsul prof. univ. dr., un priceput organizator de evenimente culturale, filma, făcea poze și se tot mișca de colo colo neînțelegând de ce se poate așa un eveniment artistic serios fără implicarea dânsului. Cred că se va răzbuna cât de curând.

Fosta mare jurnalistă din Constanța Gina Anton, o apariție tare dragă nouă, în prezent drd. Anastasia Stoiciu, vrea să vadă cum fac alții expoziții ca să le facă dumneaei și mai reușite. Iată că am ajuns să scriu eu despre dânsa. Cum se sucește lumea, domnule!?

Mult prea discretul dar și mult prea talentatul domn pictorul Gheorghe Constantin a fost și dânsul prezent la vernisaj. Un moment important pentru mine să rememorăm amândoi clipele prețioase de muncă de la Opera din Constanța. Ce vremuri, oameni buni! Traviata, Nabucco (premiera în ianuarie 1990!), Mozart ( Directorul de Teatru) pentru prima dată la Constanța etc.

 

Și uite așa vineri,16 august, după orele 18, am plecat cu greu de la Art Gallery din magazinul Tomis deși mai era șampanie și mai erau încă multe alte bunătăți unele rămânând acolo expuse în continuare spre bucuria noastră.

Viața artistică din Constanța este încă plină de evenimente remarcabile și înfrumusețată de mulți oameni valoroși.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii