Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
economic
Vizita delegaţiei Camerei de Comerţ Eskisehir, Turcia, la Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa

Vizita delegaţiei Camerei de Comerţ Eskisehir, Turcia, la Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa(1034)

Conducerea Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, reprezentată de domnul Ion Dănuţ Jugănaru – Director General al Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, a primit astăzi, 19 septembrie 2019, la sediul CCINA vizita oficială a delegaţiei Camerei de Comerţ Eskisehir, din Turcia.

Delegaţia din Turcia a fost condusă de Preşedintele Camerei de Comerţ Eskisehir, domnul Metin Güler şi a fost formată din vicepreşedinţii Camerei şi din membrii bordului de conducere. De asemenea, delegaţia a fost însoţită, în vizita sa la CCINA, de E.S. domnul Sulhi Turan, Consul General al Republicii Turcia la Constanţa şi de domnul Kadir Yazihan, Ataşatul Comercial al Consulatului General al Turciei, la Constanţa.

Domnul Director general Ion Dănuţ Jugănaru a urat bun-venit delegaţiei din Turcia şi a dorit să sublinieze implicarea Camerei de Comerţ Constanţa în sprijinirea mediului de afaceri constănţean, în efortul de atragere a investițiilor străine în județul Constanța, în special în sectoarele productive și ale prestărilor de servicii, dar și în sprijinirea firmelor constănțene pentru participarea la târguri specializate în Turcia, precum şi la întâlniri B2B, în vederea internaţionalizării, găsirii de parteneri străini şi îmbunătăţirea relaţiilor de afaceri, între companii româneşti şi cele din Turcia.

Domnul Preşedinte Metin Güler a făcut o scurtă prezentare a Camerei de Comerţ din Eskisehir şi a spus că sunt interesaţi să afle care sunt posibilităţile de dezvoltare a investiţiilor în Constanţa, modalităţile de colaborare între firmele turceşti şi cele constănţene, precum şi modul în care CCINA Constanţa şi Camera de Comerţ din Eskisehir ar putea colabora în vedrea sprijinirii companiilor celor două tări.

Între Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa şi Camera de Comerţ din Eskisehir este semnat un protocol de colaborare, încă din 2011 care, practic, cu ocazia acestei vizite, a fost reînnoit.

În cadrul întrevederii de astăzi, dl Jugănaru a prezentat potenţialul economic al judeţului Constanţa, relaţiile economice dintre România şi Turcia precum şi serviciile oferite de CCINA Constanța, iar ambele părți au convenit să colaboreze pe viitor în organizarea, la Constanţa a unui târg cu produse specifice zonei Eskisehir.

Camera de Comerţ Constanţa sprijină mediul de afaceri constănţean să - şi internaţionalizeze afacerile şi încurajează investiţiile în companii mixte (joint – ventures).

De asemenea, domnul Jugănaru a adresat invitaţia, ca firme din Eskisehir, din domeniul agricol, beneficiind de unele facilităţi, să expună în cadrul târgului ExpoAgroUtil Constanţa, de anul viitor.

În încheierea vizitei, domnul Director general Jugănaru a mulţumit delegaţiei Camerei de Comerţ din Eskisehir pentru vizită şi a asigurat conducerea acestei de tot sprijinul său pentru buna derulare a relaţiilor de afaceri între companiile din Eskisehir şi cele constănţene.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii