Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
DOI PE O MINĂ DE RĂZBOI

DOI PE O MINĂ DE RĂZBOI(1131)

Notă. Lory: Laurențiu Mironescu. Claudel: Claudiu Palaz. Doi posibili colegi de partid, care încalcă regulile naturii! În sensul că nu știi care-i alb și care-i negru! Doi pe o mină de război!

Cele două materiale publicate de ziarul nostru pe tema pionilor care fac jocurile în Portul Constanța au generat o stare de nervozitate. Într-un spectru larg de cetățeni ai patriei. Printre anumite persoane importante, inclusiv din politică, scuzați, care mi-au recomandat alte subiecte, zic dumnealor, mult mai interesante…Îi înțeleg. După cum am scris, sunt personaje importante cărora nu le place să le tulburi liniștea! Nu este bine să îți uiți la ei în birou pălăria și bastonul! Nici la Lory și nici la Claudel.

Adevărul este că de foarte multă vreme nu se mai întâmplă nimic în Portul Constanța! Pe vremuri, mai venea prezidentul Băsescu și organiza o trecere în revistă a directorilor din APMC. Îi număra, îi cântărea, (desigur, din priviri), îi critica sau îi felicita, după faptă și răsplată, le căuta în coarne etc. Doar unul dintre ei a fost alintat de Băsescu, căruia i s-a adresat direct și spontan cu “BOULE”!

În Portul Constanța se pregătește ceva. Un prim semnal. Ieșirea bruscă la rampă a lui Laurențiu Mironescu, care a anunțat că reintră, în mare grabă, în politică! După ce, culmea, în ultimii ani, s-a plâns că toate necazurile i s-au tras exact de la politică! Și îi dau dreptate. De aceea, sunt atât de vehement pe acest subiect…

Cu Laurențiu Mironescu, până astăzi, am avut o comunicare bună. M-am oferit să îl ajut în tentativa de a demonta toate nedreptățile ce i s-au făcut de către cei care i-au confecționat la comandă un dosar penal. Trebuia să ne întâlnim și să ne apucăm de treabă. A amânat, motivând că nu a finalizat materialul de bază. Și, exact în momentul în care eram pus pe fapte mari, mă trezesc luat peste picior pe Facebook de chiar amicul Mironescu! Cum ar spune domnia sa: “Vaaaaiiiiii”. Am pus reacția sa pe seama unui articol de-al meu, având ca temă activitatea în partid a domnului Mircea Banias, situat foarte aproape de limita traseismului politic. Dar, până la urmă, nici ăsta nu ar fi un motiv serios de replică, știut fiind faptul că Mironescu nu este omul care să moară de grija altuia. Ca și Băsescu, de altfel. Un motiv de iritare l-ar putea constitui relatările din TIMPUL pe tema refacerii nucleului PD în Portul Constanța. Ori Mironescu și Banias au fost în APMC ca doi frați siamezi! Și de ce nu ar fi din nou!

Cert este că trezirea la politic a lui Mironescu, precum trezirea la viață după o lungă hibernare, nu este întâmplătoare...Din mai multe puncte de vedere. Domnul Mironescu și-a adus brusc aminte că a lăsat neterminată treaba începută în perioada în care a ocupat importante funcții de conducere. Culmea, chiar în domeniul preferat al domniei sale! Ca unul care îi citesc toate postările, am sesizat, în ultima vreme, că este pasionat de cazul navei cu multe oi moarte la bord și de siguranța navigației, în mod deosebit. Ceea ce i-a determinat pe unii să lanseze zvonul că Laurențiu Mironescu este programat pentru postul de director general la ANR! Pe unde am senzația că a mai trecut. Asta ne poate spune doar domnul Brânză…Stărui asupra episodului numit “Ranfluarea navei cu oi”. De ce, dacă tot aveam soluția la îndemână pentru scoaterea navei și a oilor moarte din apă, s-a acționat atât de târziu? Cine s-a jucat cu nervii lui Comănescu GSP? Sau invers.

Să ne întoarcem la subiectul nostru. Laurențiu Mironescu nu este omul care să refuze o funcție importantă. Sunt convins că pentru domnia sa contează foarte mult poziția pe care o ocupă în ierarhia portuară și nu numai, una cu puteri decizionale reduse. Lui Mironescu îi place să conducă de unul singur. Când l-am cunoscut, cu câțiva ani în urmă, era un personaj în fața căruia tremurau până și șefii săi! Să nu uităm că a urcat în diverse ierarhii până la “gradul’ de ministru. A fost și director general al APMC., cu prelungire de la PSD în momentul în care Mitrea a preluat șefia Ministerului Transporturilor. Până la urmă, nu contează ce și cum. Laurențiu Mironescu este dominat de dorința de a-și lua revanșa și de a plăti eventual niște polițe! Ca să își vadă visul cu ochii, este musai să se înregimenteze din nou în politică...Cu siguranță, cineva i-a oferit o asemenea șansă...Nu știu dacă Băsescu sau altcineva, dar la Băsescu mă gândesc și eu. Cine-i responsabil cu vrăjitoriile? Băsescu, nu-i așa, care se mai și joacă! La partid, unde în altă parte! La PMP. Aici, Lory și Claudel s-ar putea să pună de un cartel! Evident, politic.

Laurențiu Mironescu și Claudiu Palaz sunt pe punctul de a realiza un cuplu politic ieșit din comun! Caractere oarecum asemănătoare, orgolioși amândoi, tari în gură și răzbunători. Fiecare, față de celălalt, se crede cel mai tare! Din punct de vedere spectacular, cu Mironescu și Palaz în aceeași pătrățică politică, PMP, va fi și mai distratractiv…Vă imaginați cum va arăta PMP în situația în care Lory și Claudel se vor intersecta, sub semnul mamei lor vitrege, Traian Băsescu? Așteptăm botezul politic al domnului Mironescu!

Laurențiu Mironescu s-a pregătit temeinic. A scris și o scrisoare, adresată opiniei publice, în care explică de ce vrea să se întoarcă în politică. O singură chestiune a rămas neelucidată în privința noului cuplu politic. Cine plimbă mapa și cine dă cu sapa!
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
OMD MAMAIA
IMPExpert Birotică și Papetărie

Editorial

„Nu am nicio reținere
scris de Mircea Lungu
în legătură cu experimentul schimbărilor care se vor petrece”. Amorțitor, în plină lumina unei conferințe de presă, glasul ofici(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii