Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
MOȚIUNEA  OTRĂVITĂ

MOȚIUNEA OTRĂVITĂ(1113)

Vă aduceți aminte de șarpele din “Cartea junglei”? Cum își rotea el ochii peste tot! Și îl amețea pe bietul Mowgli, gata, gata să-l înghită cu fulgi cu tot! Și erau prieteni, dar foamea-i mare în PSD, căci de aici a fost luată secvența.

PSD. Altă junglă, altă carte, nu la toți, alte obiceiuri…
PSD. Noua carte a junglei, în care este vânată democrația. Nu de vânători în uniformă, ci de marele șarpe PSD. Nu știi niciodată pe unde se furișează șarpele ucigaș, cum și de unde te privește, cum și de unde te măsoară, cum sâsâie, gata de atac, ca să îți aplice mușcătura mortală!

Deși a fost făcut franjuri după alegerile europarlamentare și prezidențiale, șarpele PSD s-a refăcut parțial, contopindu-se cu solzii unor șerpi mai mici, nevolnici, biete târâtoare, dar tot șerpi, la o adică, chiar mult mai veninoși. Din păcate, răul se coagulează întotdeauna mai repede cu răul decât binele cu binele!

Atacul asupra Guvernului Orban s-a derulat sub forma veninoasă a unei moțiuni de cenzură. Ca orice șarpe care se hrănește cu sângele naivilor, PSD a înaintat moțiunea sub un pretext eminamente populist, ceva de genul “grija față de cetățenii patriei!”. Cât este jungla de mare, include aici și balta lui Dragnea, poți să crezi așa ceva?

În realitate, scopul a fost cu totul altul. Domnilor parlamentari ai PSD le ardea buza să blocheze la mantinelă adoptarea proiectului pentru alegerea primarilor în două tururi pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea. Poate că unii cred că e un moft al liberalilor. Când peste 80 la sută dintre români spun că vor același lucru și susțin inițiativa liberală, atunci, care este regula de bază a democrației? Majoritatea decide. Dar nu și în PSD, unde, până să plece la pușcărie, decidea doar Liviu Dragnea! Dacă nu cumva regula este valabilă și azi! Că prea e îndoită lingura lui de ciorbă cu care bate în zăbrele în ziua votului! A funcționat doar democrația lui Dragnea, care, iată, s-a văzut unde l-a îngropat!

În aceste condiții, cum credeți că un activist pesedist, care poartă ochelari de cal, o să înțeleagă de ce este necesar ca poziția primarilor să fie consolidată în comunitatea pe care o reprezintă! A tuturor primarilor. De ce, în general, trebuie consolidată democrația autentică și nu democrația lui Dragnea sau a lui Victor Ponta, care și-a dat definitiv arama pesedistă pe față! A zis el că nu vrea ca partidulețul lui să fie anexa PSD, dar, acum, în ce calitate a susținut moțiunea inițiată de PSD? Dacă nu în calitate de anexă, atunci de unde și de ce atâta pisicuț între el și PSD!

Cum credeți că se poate împăca, virgulă, cu democrația un individ care nu acceptă niciodată să fie contrazis și care jignește ca un șef de haltă uitat în gară! În definitiv, cu ce a greșit Guvernul Orban? Doar la noi, la Hanoi, un oraș vietnamez, o coaliție a răului, din care face parte nelipsitul UDMR, este în stare să pună la cale o moțiune otrăvită!

Pentru ca în pasul doi să demită un guvern care se rodase și începuse să prindă viteză! În trei luni de zile, cât a fost lăsat să își facă treaba, cu Ludovic Orban prim ministru, au fost astupate, într-un procent destul de mare, găurile din economie lăsate în urma lor de...cine credeți? De exact șarpele pesedist care, culmea ipocriziei,a ieșit la drumul mare cu moțiunea de cenzură! Practic, Parlamentul s-a răzbunat pe Guvernul PNL, dar a mușcat și din democrație cu aceeași ură viscerală!

Dacă PSD ar fi fost animat de intenții constructive și ar fi vrut să ne scutească de un nou conflict de amploare, era suficient să apeleze la Curtea Constituțională. Ea era în măsură să decidă dacă poate fi aplicată alegerea în două tururi la primari. Punct. PSD a refuzat o variantă pașnică, s-a ascuns în gaură de șarpe, după care a atacat cu moțiunea! Principala victimă colaterală: DEMOCRAȚIA!

GUVERNUL ORBAN A FĂCUT TREABĂ ÎN TREI LUNI DE ZILE CÂT TOT PSD-ul ÎN TREI ANI!

Motivațiile care au stat la baza demiterii Guvernului Orban sunt destul de subțiri. Dacă ar fi strict după fapte și rezultate și nu după antipatii politice, PSD nu ar avea ce reproșuri să le facă! În doar trei luni de zile, liberalii au realizat mai mult decât toți pesediștii la un loc în trei ani de zile! România aproape că a intrat în normalitate. În condițiile în care au preluat o moștenire grea cât un dezastru!

Întreb. Nimeni, nimeni, chiar nimeni, nu răspunde? Când te muți de la un loc de muncă la altul predai inventatul până la ultima gumă, altfel, plătești din propriul tău buzunar...Cu țara am înțeles că este mai simplu, mai ales dacă ești guvernant din partea PSD! Iei țara ca pe un obiect oarecare, o aduci în sapă de lemn și, după ce te-ai plictisit de ea, te speli pe mâini! Igiena personală înainte de toate! Nu e de glumit cu gripa asta din China! Dacă cei care au produs pagube și pierderi însemnate erau luați la întrebări, sunt curios, le mai ardea celor aflați în culpă de moțiuni de cenzură nefondate? Ar fi interesant să vedem cine pe cine a destituit?

Cine sunt lupii moraliști care timp de 3 ani au guvernat în bătaie de joc? Și care ne țin acum lecții de morală de la înalta tribună a Parlamentului! Echitabil ar fi fost ca șarpele PSD, înfășurat acum pe cel mai înalt catarg al moralității, să răspundă, după ce a pierdut vremea 3 ani de zile la guvernare, la câteva întrebări…

De ce a irosit numeroase șanse istorice și oportunități pentru România? Cum vor fi ele recăpătate? Cine îi despăgubește pe românii care au fost mințiți? Care sunt interesele naționale în concepția PSD și cum sunt respectate?
De ce și-au bătut joc de românii din Diaspora? De ce PSD a umflat aparatul de stat cu pile și sinecuri politice? De ce au insistat pe pesederizarea instutiilor publice? De ce i-a sărăcit pe români? De ce PSD a falsificat bugetul țării și NU a prevăzut sumele necesare pentru plata pensiilor și salariilor pentru ultimele luni ale anului trecut.? De ce au adâncit minciuna în privința deficitului bugetar? De ce PSD nu respectă dreptul de proprietate al mediului ptivat? De ce a pus în pericol soarta angajațilot din mediul privat? De ce au susținut Ordonanța 114, un adevîrat pârjol pentru economia României? De ce a BLOCAT soluțiile pentru readucerea în normalitate a mediului economic prin contestare la CCR.? Sănătate? Justiție? Învățământ?

Alte zeci de întrebări care nu cred că își vor afla vreodată răspunsul!
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii