Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
VISUL ÎMPLINIT AL PRIMARULUI VRABIE, UN PAS MARE PENTRU MEDGIDIA!

VISUL ÎMPLINIT AL PRIMARULUI VRABIE, UN PAS MARE PENTRU MEDGIDIA!(829)

Ultima oară l-am întâlnit pe Valentin Vrabie, primarul municipiului Medgidia, înainte de sărbătorile de iarnă. A fost cel mai scurt dialog pe care l-am purtat cu domnia sa. Citez. "Ce faceți?" Răspunsul primarului: "Muncim! Am realizat atunci că nu îl am în fața mea doar pe primarul Vrabie, ca persoană fizică, ci un grup,un colectiv care se identifică prin verbul "a munci". Cu oricine altcineva m-aș fi întâlnit din grupul lui Vrabie, sunt sigur, mi-ar fi răspuns la fel: "Muncim"! Degeaba visezi frumos, ca primar, dacă nu te implici direct în a pune pe picioare solide, nu dintre cele făcute din lut, ceea ce ai promis că o să faci...Exemplul personal contează foarte mult. Ai zis "Muncim", foarte bine, primarule, rupe tu primul rândurile și treci la treabă! Ceea ce s-a și întâmplat.

De o bună bucată de vreme, la Medgidia, s-a așternut o liniște constructivă. Mai puțină gălăgie și mai multă muncă! Mai puțină politică otrăvită și mai multe promisiuni respectate! Paradoxal, deși s-a întors în politică, s-a dedicat în continuare mai mult orașului decât politicii arțăgoase promovate de cei care tulbură de foarte multă vreme apele peste tot!

În timp ce unii se bat și acum pe resturile unui ciolan, nici măcar pe unul întreg, Valentin Vrabie și-a văzut de Primăria lui. Nu a cerut, nu a vrut, nu s-a dat cu fundul de pământ ca să fie trecut pe vreo listă cu candidaturi călduțe...Și pot spune că ar fi avut șanse.

Vrabie a hotărât să meargă înainte ca primar, pentru că are multe alte promisiuni și vise de îndeplinit...Și apoi un luptător nu abandonează lupta începută la jumătate de drum! Nu își lasă copiii de izbeliște! Nu acceptă, ca un bun primar ce este, să îi fie înstrăinate realizările! Ca să ajungă să fie preluate mură-n gură de pesediști sau de alți politicieni milogi învățați să trăiască din munca altora!

Visele unui primar nu sunt doar ale lui când devin realitate. Mai ales că cele mai multe dintre ele sunt puse în slujba cetățeanului. Dau un exemplu de ultimă oră. Protocolul semnat între Primăria Municipiului Medgidia și Președinția Agenției de Cooperare și Coordonare Turcă (TIKA), care are ca obiect implementarea proiectului intitulat „Furnizare Echipamente Medicale și Dotări Necesare Policlinicii Spitalului Municipal Medgidia”.

Proiectul în valoare de aproximativ 2 MILIOANE DE EURO presupune furnizarea de echipamente medicale de ultimă generație, necesare desfășurării unor servicii medicale calitative, printre care: computer tomograf, RMN, linie endoscopie-colonoscopie, doppler vascular, electromiograf, electroencefalofraf, ecograf cardiovascular.

Cu o unitate atât de modernă în Medgidia, s-ar putea ca, într-o zi, românii bolnavi să nu mai bată drumul până la Viena! Și unde mai pui că, având spital european, sunt șanse să se întoarcă medicii noștri renumiți acasă, în România! Cu o condiție. Ca toate primăriile să aibe un primar precum Valentin Vrabie!
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
OMD MAMAIA
IMPExpert Birotică și Papetărie

Editorial

„Nu am nicio reținere
scris de Mircea Lungu
în legătură cu experimentul schimbărilor care se vor petrece”. Amorțitor, în plină lumina unei conferințe de presă, glasul ofici(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii