Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
TACTICA MORTULUI ÎN PĂPUȘOI

TACTICA MORTULUI ÎN PĂPUȘOI(989)

Întreb. Unde-i vulpea pesedistă? Aia tărcată și turbată, care, zilele trecute, se plimba nestingherită printre picioarele noastre... E moartă în păpușoi? De unde atîta păpușoi la vremea asta, că țăranul a recoltat tot, de frica foametei! Poate era vorba de altă cultură...Cultură? La noi? De unde atâta cultură? Mă, ești sigur că vulpea-i moartă în păpușoi?

Aiurea. Tu nu vezi că a câștigat alegerile și aproape toată țara e acoperită de păr roșu de vulpe? Doar ce scosesem și noi capul spre moda europeană și am trecut din nou la roșu! Roșu de vulpe. Dacă ai de-a face cu vulpea pesedistă, cea șireată, care îți poartă pică, nu îți permiți să fii superficial! Ai tras cu pușca în ea și nu a luat foc? Ai verificat? I-ai luat pulsul? Respiră? Băi, pulsul, nu ceasul său subacvatic...Cum poți să ademenești o vulpe în călduri? Încerc și eu-ciucu, ciucu, ciucu...Niet. Ești sigur că nu mai respiră?

Păi, zilele trecute, vulpea pesedistă făcea pe moarta în Primăria Constanța, chiar la ușa primarului Chițac! În loc să fie urgent evacuată, mai marii primăriei săreau peste ea, grijulii să nu o deranjeze pe cumătra vulpe! Știți cum i-a șterpelit peștele unui cetățean? A făcut pe moarta în fața căruței. A procedat identic și la Primărie. Da, vulpea pesedistă! Primarul era plin de păr de vulpe pe uniformă! Pardon, pe haine... Cred că a ținut-o prea mult în brațe! Nu e bine, domn primar! Nici sănătos pentru căile respiratorii...

Nu ați văzut ce a făcut vulpea? Ne-a umplut din nou de păr roșu în întreaga țară! Era și firesc să se întâmple așa...I-au băgat unii în cap că e profesionistă și că musai trebuie angajată la Primărie! Și așa s-a dus vestea în toată țara! În loc să o trimită în pădure, într-o rezervație, în mediul ei natural, adică acolo unde-i este locul, s-au găsit indivizi mărinimoși să o țină pe lângă casă! Dacă zici că-i moartă, de ce o mai plimbi pe genunchii tăi?

Deunăzi, vulpea se răsfăța scăpată de sub control în anticamera primarului, pe motiv că i s-a propus un post de director în Primăria Constanța! Cine zicea că strugurii din Primărie sunt acri? Vulpea i-a cules pe toți! Sunt buni? Buuuuuni...Am trăit să o văd și pe asta, vulpea pesedistă pe post de animăluț de casă! În afară de faptul că lasă mult păr pe unde trece, ce alte avantaje mai prezintă vulpea pesedistă? Nici un avantaj. Poate doar faptul că unii o folosesc pe post de ...rezervă de cadre! S-a pus la un moment dat problema orientării sale politice. Nu și în cazul vulpiței, deoarece culoarea blăniței este aceeași cu culoarea sa politică! Și, apoi, nu uitați! Primăria Constanța este apolitică!

Apolitic. Apolitic, dar vulpea a făcut pe moarta în păpușoi fără ca cineva să fi chemat SANEPID-ul...Și uite ce am pățit!

 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii