Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
opinii
ADUNATE DE PE PLAJĂ

ADUNATE DE PE PLAJĂ(286)

 * Persoanele care refuză un loc de muncă sau cursurile de calificare nu vor mai primi venitul minim de incluziune! Venitul minim de incluziune este un ajutor social pentru cei care au cu adevărat nevoie, precum familiile cu mulţi copii sau persoanele singure lipsite de venituri sau ale căror venituri nu acoperă nivelul de trai. Acest sprijin pe care îl oferă statul nu este nicidecum pentru cei care pot munci, dar preferă să stea acasă aşteptând să le vină bani de la stat.

Aşadar, dacă persoanele care solicită venitul minim de incluziune sunt apte de muncă, însă refuză locurile de muncă oferite de AJOFM sau consilierea şi cursurile de calificare, atunci nu vor mai primi venitul minim de incluziune! Aceste prevederi sunt prevăzute de normele metodologice pentru aplicarea venitului minim de incluziune şi sunt în curs de implementare, inclusiv constituirea bazelor de date, până la data de 1 ianuarie 2024. Toate persoanele care sunt apte de muncă din punct de vedere legal şi al sănătăţii vor fi înscrise automat în bazele de date ale AJOFM, deci se va cunoaşte exact cine poate să muncească dar preferă să stea şi să ia bani de la stat degeaba!

* În 2022, numărul firmelor dizolvate a crescut cu nu mai puțin de 24,21 la sută, până la 39.320, față de 31.655 în anul anterior, potrivit datelor centralizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC). Valul de dizolvări a lovit și Regiunea Sud-Est, anul trecut fiind scoase din circuitul economic 5.457 de firme, față de 4.377 în anul precedent, ceea ce corespunde unei creșteri de 24,67 la sută. Cele mai multe dizolvări au fost înregistrate, la nivel național, în Bucureşti, respectiv, 7.382 de firme (număr în creştere cu 29,74 la sută), noi urmând pe locul second cu 2.156, +32,11 la sută), urmați de Cluj (1.877, +30,98 la sută), Timiş (1.864, +19,33 la sută) şi Ilfov (1.643, plus 35,45 la sută).

Regiunea Sud-Est este una dintre zonele în care se manifestă puternic acest fenomen al accentuării disparităților sociale sau antreprenoriale asupra căruia atrag atenția patronatele. Practic, un asemenea val de dizolvări este fără precedent în ultimii ani. Cele mai multe dizolvări avem noi constănțenii cu 2.156 de cazuri în 2022, în creștere cu 32,11 la sută față de anul precedent. Domeniul de activitate care a înregistrat, la nivel național, cele mai multe dizolvări de firme, în 2022, este comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor, unde s-au consemnat 11.747 de dizolvări.

* Oferirea de beneficii extrasalariale este un element-cheie pentru majoritatea angajatorilor în demersurile de păstrare a personalului, potrivit unui sondaj în rândul antreprenorilor, realizat de EY Romania. La nivel general, 93 la sută dintre respondenţi au declarat că oferă angajaţilor, pe lângă salariul de încadrare, diverse alte beneficii. Astfel, în topul celor mai populare beneficii se află tichetele de masă - cu 9 din 10 companii care apelează la acest stimulent adăugat la pachetul salarial.

De asemenea, mai mult de 85 la sută dintre companii oferă cadouri în bani şi/sau în natură, inclusiv tichete-cadou pentru ocazii speciale, precum sărbătorile de Paşte, Crăciun, Ziua Copilului - 1 Iunie, 8 Martie etc. Potrivit sursei citate, decontarea contravalorii transportului la şi de la locul de muncă este o altă extrafacilitate, pe care 67 la sută dintre angajatori o oferă propriilor salariaţi. În ierarhia beneficiilor urmează, în ordine descrescătoare ca pondere: primele de asigurare voluntară de sănătate şi/sau servicii medicale furnizate sub formă de abonament (60 la sută), asigurări de viaţă şi/sau profesionale (aproape 40 la sută), cotizaţii suplimentare la fondurile de pensii facultative (32 la sută).

* Un militar din cadrul Forţelor Aeriene Române a decedat, conform AGERPRES, în Baza 57 Mihail Kogălniceanu, acesta fiind găsit de colegi în patul său, în stare de inconştienţă.
Caporalul clasa a II-a Marian Pascu era încadrat la Centrul 70 Geniu Pantelimon şi se afla în misiune în Baza 57 Mihail Kogălniceanu. Militarul, care se afla la odihnă, a fost găsit în patul său de colegi, în jurul orei 16,30, în stare de inconştienţă. Personalul medical al bazei i-a acordat primul ajutor, militarul fiind ulterior preluat de către un echipaj SMURD. Cu toate eforturile echipelor medicale, caporalul nu a răspuns la manevrele de resuscitare, fiind declarat decedat.

Imediat a fost sesizat Parchetul Militar Constanţa, cauza exactă a decesului urmând a fi stabilită după finalizarea procedurilor medico-legale. Comandantul unităţii de care aparţinea militarul a numit o comisie de cercetare a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul. Caporalul avea 43 de ani şi era angajat al MApN din anul 2006. Era căsătorit şi avea un copil de 12 ani. Conducerea Ministerului Apărării Naţionale îşi exprimă profundul regret pentru această pierdere şi transmite sincere condoleanţe familiei îndoliate, menţionează un comunicat al Ministerului Apărării.

A consemnat MOȘ ION ROATĂ de la ROTATIVĂ
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
OMD MAMAIA
IMPExpert Birotică și Papetărie

Editorial

În umbra laptelui și-a mierii
scris de Mircea Lungu
M-am postat ieri sub un afiș electoral liberal al unui candidat local, cu gura căscată și ochii cu osârdie drăcească deschiși. N-am(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii