Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
opinii
ADUNATE DE PE PLAJĂ

ADUNATE DE PE PLAJĂ(231)

AMALGAME


* Vacanțe pe litoral: Sejurul de Paște la Eforie Nord, cea mai căutată stațiune din 2022, începe de la 1.000 de lei. Dacă nu ați apucat încă să vă faceți niciun plan pentru acea perioadă, nu este timpul trecut, întrucât câteva oferte atrăgătoare vă pot convinge pe ultima sută de metri. Vacanța de Paște pornește de la minim 1.000 de lei, pentru patru nopți de cazare într-un apartament cu un dormitor, care poate găzdui două-patru persoane, potrivit wall-street.ro. Pentru 1 Mai prețurile sunt ceva mai mici. Cel mai ieftin sejur este de 750 de lei per apartament, pentru trei nopţi. Potrivit sursei citate anterior, există spre închiriere 13 apartamente situate lângă plajă cu o capacitate de cazare de la două la şase persoane. În perioada 13-17 aprilie 2023, pentru sărbătorile de Paște, un pachet pornește de la 1.000 de lei și poate ajunge la 1.650 de lei, în funcţie de tipul apartamentului. Pentru 1 Mai, pachetele pot varia de la 750 de lei la 1.250 de lei pentru un apartament cu două dormitoare şi vedere la mare. Estimările sunt pozitive cu aproape o lună înainte de Paște, preconizându-se ocupare de 100% pentru cele două perioade menționate.

* S-a semnat noul contract pentru extragerea controlată a șacalilor din Rezervația Biosferei Delta Dunării. Urmare a informărilor înaintate de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor – autoritatea publică centrală care răspunde de vânătoare, privitor la situația actuală a șacalilor din cuprinsul Rezervației, s-a primit aprobarea pentru extragerea a 400 de exemplare din această specie în cursul anului 2023. A fost semnat deja Contractul de Servicii privind îndepărtarea/recoltarea controlată de șacali din perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării cu Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Tulcea.

Având în vedere plângerile populației locale cu privire la pagubele provocate de exemplarele de șacali, studiile recente, cartarea distribuției și evaluările numerice, extragerea se va efectua atât în proximitatea localităților cât și în ecosistemele naturale aflate pe teritoriul administrativ al comunelor: Ceatalchioi, Pardina, Chilia Veche, C.A.Rosetti, Maliuc, Crișan, Sulina, Caraorman, Nufăru, Beștepe, Mahmudia, Murighiol, Sf. Gheorghe. Extracția de șacali se va face conform unui program săptămânal, cu înștiințarea UAT-urilor unde se va efectua acțiunea, cu cel puțin 48 ore înainte. Pot participa și vânători cu toate documentele valabile (permis de armă, permis permanent de vânătoare, asigurare) care locuiesc în RBDD, se arată într-un comunicat remis redacției noastre de ARBDD.

* Odată cu creșterea prețurilor la combustibil și energie au apărut creșteri de prețuri în cascadă în toate domeniile. Același lucru se întâmplă și în cazul serviciilor publice. Pentru a face față costurilor tot mai mari, pentru asigurarea încălzirii mai ales, în multe orașe au fost majorate taxele și impozitele, cu mult peste nivelul inflației. Același lucru se întâmplă și în cazul taxei de salubritate sau taxa de habitat așa cum este cunoscută taxa pentru colectarea și transportul deșeurilor generate de populație. Lucru de înțeles având în vedere prețul combustibililor și costurile cu forța de muncă, și așa deficitară. Astfel, sunt orașe care au optat nici mai mult nici mai puțin decât pentru dublarea acestei taxe. Administratorul public al municipiului Constanța, Felicia Ovanesian, spunea încă de la finalul anului trecut că primăria nu mai are bani, prin urmare taxa de salubrizare plătită de constănțeni trebuie să se dubleze. La noul tarif s-a ajuns și pentru că administrația locală nu mai poate suporta subvenția. Practic, până acum, constănțenii au plătit 7,5 lei lunar pentru gunoi, diferența până la costul efectiv pentru asigurarea acestui serviciu fiind plătită de primărie. Municipalitatea însă are de achitat acum facturi foarte mari la încălzire, spre exemplu.

Numai subvenția pentru asigurarea încălzirii populației a crescut în acest sezon de la 150 de milioane de lei la 400 de milioane. O dată cu creșterea taxei, edilii dau însă asigurări că va crește și calitatea serviciilor pentru că se are în vedere inclusiv monitorizarea activității companiei de salubritate, prin instalarea de camere de supraveghere în punctele gospodărești sau sisteme de localizare pe utilajele de intervenție.

A consemnat moș ION ROATĂ de la ROTATIVĂ

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

„Nu am nicio reținere
scris de Mircea Lungu
în legătură cu experimentul schimbărilor care se vor petrece”. Amorțitor, în plină lumina unei conferințe de presă, glasul ofici(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii