Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
REMEMBER POLITIC (II)

REMEMBER POLITIC (II)(308)

Am în față Cartea Albastră a Democrației din 2001, un obiect extraordinar de util al Parlamentului României, care merită reluat.

Pentru nostalgici, republicăm și noi câteva date despre oamenii politici drobrogeni ai momentului. Sunt multe lucruri interesante, mai ales pentru cititorii noștri de odinioară.

Continuăm periplul promis prin politica anului 2001. După prezentarea senatorilor constănțeni, a venit și rândul deputaților, nu mai puțin de 14.

De la Uniunea Armenilor din România era prezent VARUJAN PAMBUCCIAN, bucureștean la origine, născut la 25 aprilie 1959, căsătorit, doi copii. Studii: Universitatea București, Facultatea de Matematică, absolvită în 1984, Doctor în Matematică. Ultimul loc de muncă: Universitatea din București, Facultatea de Matematică, asistent universitar. A fost președinte al Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor. În teritoriu avea biroul pe strada Cuza Vodă nr.35, șef cabinet Manuela Tavitian. A fost ales la nivel național.

De la UDTTMR era deputat NEGIAT SALI, născut la 4 septembrie 1953 în comuna Valu lui Traian, căsătorit, 3 copii. Studii: ASE București, Facultatea de Finanțe-Contabilitate, absolvită în 1980. Ultimul loc de muncă a fost președinte UDTTMR. A făcut parte din Comisia pentru buget, finanțe și bănci, dar și din Comisia de regulament a Camerei Deputaților. Biroul teritorial îl avea pe strada Ștefan cel Mare nr.66 din Constanța și un altul pe strada Kemal Kemgeamet din Medgidia. Șefi de cabinet i-au fost Osman Nihat și Bechiș Kiazim. Era ales la nivel național.

De la UDTR era CERCHEZ METIN, ales la nivel național, născut pe 30 iulie 1963. A făcut parte din Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din noiembrie 2001, dar și din Comisia pentru industrii și servicii până în noiembrie 2001.

Din partea Partidului România Mare l-am avut ca deputat pe MIRCEA STOIAN, născut pe 7 august 1954. Studii: ASE, Facultatea Cibernetică și Planificare Economică. Ultimul loc de muncă; economist la SC Clubul Business SRl. Avea birou teritorial pe strada Ștefan cel Mare nr.97, care era sediul PRM Constanța, iar șefă de cabinet era Ecaterina Prodan. El l-a înlocuit din 18 ianuarie 2001 pe Radu Comănici, care a început la PDSR, apoi trecând la PSD, căruia i-a încetat mandatul pe 18 decembrie 2000.

PRM îl avea deputat și pe GHEORGHE ARITON, născut la 20 octombrie 1943, care a fost secretar al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupției și pentru petiții. PRM mai avea și un al doilea deputat, pe GELIL ESERGHEP, născut pe 30 august 1967. Studii: Institutul Politehnic București, Facultatea de Transporturi. Ultimul loc de muncă a fost cel de inginer la SC Metropolitan SRL. Făcea parte din Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice. Biroul teritorial îl avea pe strada Ștefan cel Mara nr.97, iar șef de cabinet i-a fost Maria Gheorghe.

Din partea Partidului Național Liberal era deputat PUIU HAȘOTI, constănțean get-beget, născut pe 14 iunie 1953, căsătorit. Absolvise în 1976 Universitatea București, Facultatea de Istorie. Ultimul său loc de muncă a fost Universitatea Ovidius, Facultatea de Istorie Constanța unde era conferențiar universitar doctor. A făcut parte din Comisia pentru politică externă, ca și din Comisia parlamentului României pentru integritate europeană. În teritoriu avea biroul pe strada Vasile Pârvan nr.3, șefi de cabinet fiind Victor Manea și Irina Covacef.

Partidul Democrat l-a avut deputat în 2001 pe bucureșteanul BOGDAN-NICOLAE NICULESCU-DUVĂZ, născut pe 14 decembrie 1948, căsătorit, doi copii. Absolvise în 1977 Institutul de Arhitectură Ion Mincu, iar ultimul său loc de muncă a fost arhitect șef lucrări la a Institutul Proiectări Carpați București. A fost vicepreședinte al Camerei Deputaților, cea mai mare funcție politică a unui constănțean la acel moment. În teritoriu avea birou pe strada Ștefan cel Mare nr. 124-126, șef de cabinet fiindu-i Ioan Oscar Beneș. A început mandatul la PD, apoi migrând la PSD.

Dintre cei 16 parlamentari constănțeni, cei mai mulți deputați erau de la PSD. Să încpem cu AUREL DARABAN, gălățean din Tecuci, născut la 27 septembrie 1939, căsătorit, doi copii. Absolvent în 1966 al Institutului Politehnic Galați, Facultatea de Mecanică. Ultimul loc de muncă a fost director economic la Sammarina Shipping. Făcea parte din Comisia de industrii și servicii. Biroul teritorial îl avea pe strada Cuza Vodă nr.17 la Constanța și un altul pe strada Coșbuc nr.4 din Cernavodă. Daraban și-a început mandatul din 18 ianuarie 2001, înlocuindu-l pe OCTAVIAN ȘTIREANU care a fost până pe 10 ianuarie 2001. Ambii au început mandatul la PDSR, apoi migrând la PSD.

PSD mai avea deputat pe ȘTEFAN GIUGLEA constănțean născut pe 8 martie 1944, căsătorit, un copil. Absolvise în 1971 Facultatea de Industria Lemnului din Brașov. Ulitmul său loc de muncă a fost director la SC Muncă și Artă Constanța. Biroul teritorial îl avea în Bulevardul Ferdinand nr.94, bloc F19B, parter, iar șef de cabinet îi era Adelina Bulamacu-Toncea. A început mandatul la PDSR, apoi trecând la PSD.

Un alt deputat care a început la PDSR, apoi trecând la PSD a fost TUDOR BALTĂ, născut pe 17 septembrie 1950. A făcut parte din Comisia pentru buget, finanțe și bănci, dar și din cea a Parlamentului României pentru integritate europeană.

PSD îi mai avea deputați pe alți trei printre care DUMITRU OCTAVIAN MITU, născut pe 15 februarie 1961. Studii Institutul Politehnic București, Facultatea de Transporturi, dar și al Colegiului Național pentru Apărare UMUC din SUA. Ultimul său loc de muncă a fost la SC Nouprint SR ca inginer mecanic. A făcut parte din Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională. Biroul teritorial îl avea pe Bulevardul Lăpușneanu, nr74, parter, care era și sediul PSD. A început mandatul la PDSR apoi trecând l PSD.

Deputat PSD era și LIANA ELENA NAUM, născută pe 10 mai 1959 la Moroieni-Dâmbovița, căsătorită, doi copii, Absolvise Facultatea de Utilaj Tehnologic din cadrul Institutului de Construcții București. Ultimul său loc de muncă fusese cel de director general la SC Universitas SA Mangalia. A făcut parte din două comisiii, cea pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, dar și din Comisia pentru tehnologia informației și comunicațiilor. Biroul teritorial l-a avut la Mangalia pe strada Mihai Eminescu nr.1, iar șef de cabinet i-a fost Marin Ruță. A început mandatul la PDSR, apoi trecând la PSD.

În fine, PSD l-a avut deputat și pe MARIAN-ADRIAN MOTOC, cel mai carismatic, născut pe 3 martie 1953. Absolvise Școala de Maiștri, dar și Facultatea de Științe Juridice. Ultimul său loc de muncă a fost ca automatist la SC INSOF-COM SRL București. A făcut parte din Comisia pentru muncă și protecție socială. Biroul teritorial l-a avut p Bulevardul Lăpușneanu nr.74, parter, care era sediul PSD, iar șef de cabinet îl avea pe Aurelian Seceleanu. El a preluat din 6 februarie 2001 mandatul lui Petre Chirobocea, al cărui mandat a fost până în 5 februarie 2001. Ambii au început la PDSR apoi recând la PSD.

Dar n-ați scăpat de noi, vom continua cu parlamentarii tulceni. Fiți pe fază, căci nici nu știți ce pierdeți.

 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
OMD MAMAIA
Labirint Residence Euro Vial Residence
IMPExpert Birotică și Papetărie
Solid House Constanța

Editorial

JOKER – delir în 13 (1) Baletul uman al minciunii
scris de Mircea Lungu
Istoricii ideilor scriu despre minciună că este una dintre forțele care conduc lumea și că civilizația secolului trecut s-a întemeia(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii

UNPR-RSE