Tineri interpreți și artiști consacrați din muzica populară, pe scena Festivalului – Concurs Național de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Dan Moisescu”(355)
Câștigătorii preselecției pentru festival: 17 concurenți la Secțiunea vocală și 10 concurenți la Secțiunea instrumentală
Consiliul Judeţean Constanţa, prin Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada”, organizează, în perioada 04-05 octombrie 2023, Festivalul – Concurs Național de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Dan Moisescu”, Ediţia a XXVII-a, care va avea loc la Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret (CMET) „Jean Constantin”.
Având drept scop descoperirea, stimularea şi promovarea de noi talente interpretative din rândul tineretului, dar și punerea în valoare a cântecului și portului popular tradiţional autentic din diferite zone etnofolclorice ale ţării, festivalul se apropie cu pași repezi de start. Publicul de la malul mării este așteptat, timp de două zile, în sala de spectacole a CMET „Jean Constantin”, pentru a urmări atât concursul care se va desfăşura pe două secţiuni (Interpretare instrumentală: instrumente de suflat, instrumente cu coarde – reci și Interpretare vocală), cât și recitalurile susținute de artiști consacrați din muzica populară românească. Intrarea este liberă.
În urma preselecției care a avut loc în data de 22 septembrie 2023, pe baza materialelor audio-video trimise de cei 43 de concurenți înscriși pentru această etapă a festivalului, la ambele secțiuni, juriul a hotărât ca 17 concurenți la secțiunea vocală și 10 concurenți la secțiunea instrumentală, să treacă în etapa finală.
Iată care sunt concurenții care au trecut de preselecții și care vor putea fi urmăriți, anul acesta, pe scena Festivalului – Concurs Național de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Dan Moisescu”, Ediţia a XXVII-a, lista fiind publicată și pe site-ul oficial al Centrului Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada”, www.cctb.ro (https://www.cctb.ro/anunturi/c/0/i/75436167/tabel-concurenti-care-au-trecut-etapa-finala).
AIACOBOAIE SABRINA – MARIA – SECȚIUNEA VOCALĂ, BOTOȘANI
BORDIANU MARILENA – SECȚIUNEA VOCALĂ, CONSTANȚA
CRISANTE NICOLETA – SECȚIUNEA VOCALĂ, OLT
CUPȘE DENIS- DANIEL – SECȚIUNEA VOCALĂ, MARAMUREȘ
DAMIAN FLORIN- ADRIAN - SECȚIUNEA VOCALĂ, BRĂILA
DINU ANDREI – DANIEL - SECȚIUNEA VOCALĂ, BUZĂU
FIERARU NEREA – ELENA – SECȚIUNEA VOCALĂ, PRAHOVA
GANDORE DELIA- ANDREEA – SECȚIUNEA VOCALĂ, VASLUI
GAVRILUȚ- PÎRVONI DORINEL-DĂNUȚ – SECȚIUNEA VOCALĂ, TIMIȘ
GOIA ROXANA – ANAMARIA – SECȚIUNEA VOCALĂ, TIMIȘ
GOLFIN NICUȘOR – ALEX - SECȚIUNEA VOCALĂ, DOLJ
HOREANGĂ ANDREEA – DANIELA - SECȚIUNEA VOCALĂ, NEAMȚ
MITRAN MARIA – MELINDA - SECȚIUNEA VOCALĂ, GORJ
MOANȚĂ DARIA – ANDREEA - SECȚIUNEA VOCALĂ, DOLJ
PUȘCAȘU MARIA – SECȚIUNEA VOCALĂ, CONSTANȚA
VASILOIU ALEXANDRA- GABRIELA - SECȚIUNEA VOCALĂ, D MBOVIȚA
VLAD ROBERT – DANIEL - SECȚIUNEA VOCALĂ, BUZĂU
BERBEC MARIO – MIHAI – SECȚIUNEA INSTRUMENTALĂ, CONSTANȚA
CHELBA ANDREI – NICOLAE – SECȚIUNEA INSTRUMENTALĂ, PRAHOVA
CIAUȘU CRISTIAN – ANDREI – SECȚIUNEA INSTRUMENTALĂ, BRĂILA
CIOIU ALEXANDRU – COSTIN – SECȚIUNEA INSTRUMENTALĂ, GORJ
DAMIAN ALEXANDRU – IULIAN – SECȚIUNEA INSTRUMENTALĂ, BOTOȘANI
DOBRINESCU ALEXANDRA - MIHAELA – GABRIELA – SECȚIUNEA INSTRUMENTALĂ, ARGEȘ
DOBRINESCU DARIUS- NICOLAE – SECȚIUNEA INSTRUMENTALĂ, ARGEȘ
DUMITRU ANA – MARIA – SECȚIUNEA INSTRUMENTALĂ, IAȘI
NIȚĂ RAUL- FLORENTIN-CONSTANTIN – SECȚIUNEA INSTRUMENTALĂ, PRAHOVA
SĂRBUȘCĂ ALEXANDRU-CRISTIAN – SECȚIUNEA INSTRUMENTALĂ, ILFOV
Pentru secţiunea Interpretare instrumentală, limita de vârstă este între 10-25 ani, iar pentru secţiunea Interpretare vocală, soliştii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 16-25 de ani.
PROGRAMUL EVENIMENTULUI
Miercuri, 04 octombrie 2023, concursul se va desfășura cu începere de la ora 18:00, în Sala Centrului Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, iar seara se va încheia cu recitaluri.
Joi, 05 octombrie 2023, de la ora 18:00, sunt programate să se desfășoare Gala Laureaţilor şi Festivitatea de Premiere, urmate de recitaluri.
Astfel, cele două zile de festival-concurs se vor încheia cu recitalurile artiștilor: Adriana Ochișanu, Mariana Ionescu Căpitănescu, Liliana Laichici, Marian Cozma, Ovidiu Barteș, Elena Plătică, Alexandra Bălăreanu.
Acompaniamentul muzical, la repetiţii şi la concurs, va fi asigurat de orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist ,,Brâuleţul" a Centrului Cultural Judeţean Constanţa ,,Teodor T. Burada" - dirijor prof. dr. Cristian Obrejan.
De asemenea, prezentatorii evenimentului sunt Raluca Diaconu și Ionuț Dulgheriu.
Juriul este format din specialişti în domeniu şi reprezentanţi ai instituţiilor organizatoare, iar preşedintele este o personalitate în domeniul valorificării folclorului românesc.
Câștigătorul Trofeului ,,Dan Moisescu’’ va fi răsplătit cu suma de 5000 de lei și va susţine un recital folcloric la următoarea ediţie a festivalului.
Centrul Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada” își dorește ca acest eveniment să fie un motiv de reală bucurie pentru constănțeni, de aceea accesul publicului la festival este liber, în limita numărului de locuri disponibile.