Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
„Praguri” - Expoziție de fotografie la Muzeul „Ion Jalea”

„Praguri” - Expoziție de fotografie la Muzeul „Ion Jalea”(144)

„Privim lumea o dată, în copilărie. Restul este amintire.”
                                                                                             – Louise Elisabeth Glück
 

 

Avem plăcerea să vă invităm la vernisajul expoziției de fotografie „Praguri” a artistei Iris Maria Tușa. Vernisajul va avea loc joi, 28 martie, începând cu ora 15:00 la Muzeul „Ion Jalea”.

Expoziția este curatoriată de Lelia Rus Pîrvan, directorul Muzeului de Artă Constanța, artist visual și conferențiar la Facultatea de Arte a Universității „Ovidius”, Ioana Predescu, șef de secție la Muzeul de Artă din Constanța și Anca Coller, artist vizual și lector în cadrul Departamentului de Grafică al UNARTE. Evenimentul este organizat în colaborare cu Rețeaua Universităților de la Marea Neagră.

Expoziția „Praguri” este un portret vizual care explorează ideea de amintiri și locuri ale copilăriei din satele Dobrogei.
Pentru artist, rădăcinile Dobrogene reprezintă un prag dintre trecut și prezent, dintre copilărie și maturitate, dintre realitate și visare.

Deși mediul cultural și multietnic al satelor Dobrogene a fost degradat de deceniile de comunism și deprivat de condițiile socio-economice, el încă vorbește autoarei și declanșază emoții și amintiri puternice.

Expoziția „Praguri” își propune să reconstituie perspective care explorează elemente din amintirile legate de copilărie.
Fiecare perspectivă reprezintă câte un prag: dintre exteriorul arid și interiorul plin de culoare și textură al caselor, dintre pustietatea și austeritatea mediului înconjurător și însuflețirea lui de jocurile captivante ale copiilor.

 

Iris Maria Tușa este în prezent masterand în fotografie la Universitatea „Falmouth” din Marea Britanie, având ca profesor îndrumător pentru proiectul „Praguri” pe Wendy McMurdo, specializată în fotografie și digital media, desemnată câștigătoare a premiului „Hundred Heroines”, premiu creat de Royal Photographic Society.

 

Expoziția „Praguri” este deschisă publicului iubitor de artă în perioada 28 martie – 14 aprilie 2024, de miercuri până duminică, în intervalul orar 9.00–17.00.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii