Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social
Ce beneficii va aduce statutul de stațiuni balneoclimaterice localităților Mangalia, Eforie și Năvodari

Ce beneficii va aduce statutul de stațiuni balneoclimaterice localităților Mangalia, Eforie și Năvodari(1663)

Guvernul a emis, în cadrul ultimei şedinţe, Hotărârea nr. 37 privind modificarea Anexei nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 1016/2011 privind acordarea statutului de staţiuni balneoclimaterice mai multor localităţi din ţară. Prin acest act normativ, a fost acordat statutul de staţiune balneară şi balneoclimatică pentru unele localităţi care dispun de factori naturali de cură. Printre acestea se află şi localitățile Mangalia, Eforie și Năvodari.

Primarul oraşului Eforie, Ovidiu Brăiloiu, este în culmea fericirii după ce, localitatea pe care o administrează a primit oficial statutul de staţiune turistică balneară şi balneoclimaterică. Recent, Ovidiu Brăiloiu atrăgea atenţia că proiectul de avizare se află de aproximativ patru ani în atenţia Ministerului Sănătăţii iar rezultatul pozitiv nu a întârziat să apară. Astfel, în urma analizei, oraşul Eforie a îndeplinit criteriile de atestare a staţiunilor turistice balneare, aici putând fi tratate afecţiuni reumatismale, inflamatorii, posttraumatice, neurologice periferice sau afecţiuni dermatologice, existând factori naturali necesari acestor tratamente.
„Certificarea staţiunilor Eforie Nord şi Sud ca staţiuni balneare va aduce turişti 10 luni pe an la Marea Neagră. Numărul turiştilor ar putea creşte simţitor, la ora actuală Eforie situându-se pe locul doi ca număr de vizitatori pe litoral. De asemenea, unul dintre avantajele majore ale avizării ca staţiune balneară este înscrierea în organizaţii şi circuite internaţionale, care vor duce la majorarea numărului de turişti care vizitează anual Eforie”, a declarat Ovidiu Brăiloiu.

Și edilul Mangaliei, Cristian Radu, este mulțumit fiind convins că vor fi, din ce în ce, mai mulți oameni de afaceri care vor investi în turism.
„Cele şase staţiuni aferente Mangaliei sunt de interes naţional şi trebuie puse în valoare, îndeosebi pentru resursele naturale pe care le găsim în această zonă. Avem zece izvoare termale cu proprietăţi curative însemnate, iar pentru cei care vor veni să investească în această zonă, municipalitatea va crea un pachet de facilităţi. De asemenea, îi asigur pe investitori de toată deschiderea din partea autorităţilor locale”, a precizat primarul Cristian Radu.

La rândul său, primarul din Năvodari, Nicolae Matei, consideră că acest lucru vine ca o confirmare a Năvodariului din punct de vedere turistic, cu atât mai mult cu cât, la Năvodari se află cele mai multe centre SPA din țară . El a spus că este o confirmare din partea statului că, la Năvodari s-au făcut investiţii foarte mari în turism iar, pe viitor, se preconizează atragerea a tot mai mulți investitori. „Statutul de staţiune balneoclimaterică va ajuta oraşul nostru să se dezvolte şi mai mult, mai ales că în perioada 2004-2020 statul român şi forurile europene vor finanţa şi vor oferi fonduri importante pentru turismul balneoclimateric”, a declarat primarul localităţii Năvodari, Nicolae Matei. El a mai spus că, în ultimii ani, cele mai mari investiţii în turismul românesc s-au făcut la Năvodari. „Dintr-un Năvodari cenuşiu, poluat şi supra-industrializat am reuşit, cu munca de echipă, să facem o staţiune de top, care a primit şi recunoaştere oficială ca staţiune balneo-climaterică. Important este că avem multe alte solicitări pentru construcţia de hoteluri şi ansambluri rezidenţiale în Năvodari, ceea ce ne oferă perspective de dezvoltare şi în viitor”, a mai spus edilul Nicolae Matei.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
OMD MAMAIA
Labirint Residence Euro Vial Residence
IMPExpert Birotică și Papetărie

Editorial

Din turul pantalonilor și animatoarele de televiziune
scris de Mircea Lungu
Publicul a strigat, a aplaudat, a ștampilat, iar o femeie a fost auzită țipând: ,,Au fou, au fou!” (Nebunul! Nebunul!) Era premiera l(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

UNPR-RSE