Primarul Vrabie își scoate oastea în stradă: pregătește un miting de amploare în fața Consiliului Județean Constanța(1384)
Decizia primarului de la Rasova, Mihalache Neamțu, de a demisiona din funcție deoarece nu este ajutat cu fonduri pentru a realiza proiectele necesare dezvoltării comunei a avut ecou și printre ceilalți edili.
Unul dintre cei mai supărați și care îl înțeleg cel mai bine pe primarul de la Rasova este cel al comunei Peștera, Valentin Vrabie. Și el se află în aceeași situație ca și Mihalache Neamțu, adică, nu a primit nici măcar un leu de la Guvern sau de la Consiliul Județean Constanța pentru a realiza investiții în comună, mai ales după inundațiile din vara anului trecut când acestea au făcut ravagii în localitate.
„Gestul primarului Mihalache pare un gest extrem și sunt convins că a cedat nervos. În primul rând, e un semn rău, este un moment la care trebuie să ne gândim cu toții, cu foarte mare atenție, și să ajungem la concluzia sau să conștientizăm că, de fapt, s-a ajuns aici datorită implicării prea mult a politicului în administrația publică locală. Primarii nu sunt lăsați să facă ceea ce trebuie pentru localitate, fiindcă primează politicul și partidele. Suntem din ce în ce mai săraci și lucrurile nu merg așa cum trebuie. Datoria noastră este să scoatem primarii de sub cămașa de forță a politicului din județ”, a spus primarul Valentin Vrabie.
Așa cum menționam anterior, la fel ca și localitatea Rasova nici comuna Peștera nu a beneficiat de fonduri pentru dezvoltarea localității, însă primarul Valentin Vrabie a decis să nu cedeze și să folosească alte pârghii administrative și organizatorice prin crearea unei ligi a primarilor în vederea atragerii de surse financiare.
„La fel ca și primarul Mihalache nici eu nu am primit fonduri deloc pentru comuna Peștera, dar eu aleg să protestez în alte feluri. Am un demers la care lucrez de ceva timp, dar este momentul să-l fac deja cunoscut pentru că lucrurile degenerează și cred că a ajuns cuțitul la os. Trebuie să protestăm, să organizăm o ligă a primarilor care să lupte, să facem front comun pentru a obține resursele și a ne acoperi nevoile în comunități”, a mai declarat edilul din Peștera.
El a adăugat că a așteptat prea mulți ani și lucrurile nu s-au schimbat deloc în bine așa cum spera și că, de când USL a ajuns la guvernare, din contră, lucrurile s-au agravat.
„Am așteptat un an, doi, trei, patru, cinci, se fac șase ani cât de curând, de când tot așteptăm, am încercat instituțional, diplomatic, am încercat elegant, dar se pare că aceste instituții mamut care sunt politizate excesiv nu au sensibilitate. Mai mult, de când USL a ajuns la guvernare nu numai că nu suntem ajutați dar ni se pun și piedici atunci când apar investitori prin zonă. În acest caz, noi vom organiza, cât de curând, un miting de protest unde vor participa peste o mie de oameni din localitatea Peștera”, a menționat primarul Valentin Vrabie.
În ceea ce privește mitingul care ar urma să aibă loc, este posibil ca acesta să fie organizat în fața Consiliului Județean Constanța, la acțiune urmând să participe chiar și locuitori din alte comune ale județului Constanța. Vrabie spune că vor participa cel puțin 1.000 de locuitori ai comunei Peștera.
Reamintim că, zilele trecute, primarul comunei Rasova, Mihalache Neamțu, care este membru PSD, și-a dat demisia în semn de protest că nu este ajutat să ducă la bun sfârșit proiectele comunei. El a spus că, prin gestul său dorește să tragă un semnal de alarmă guvernanților care fac promisiuni dar nu le îndeplinesc.
„Nu am resurse pentru a duce la capăt proiectele propuse pentru dezvoltarea comunei. După cum știți, am avut probleme cu inundațiile anul trecut iar drumurile sunt distruse. Atunci am primit promisiuni că lucrurile se vor rezolva, că voi primi bani pentru reparația lor. Nu s-a întâmplat nimic. Anul trecut am cheltuit 100.000 de lei pentru repararea acoperișului de la școală care a fost smuls de vânt în decembrie 2012. Și pentru reparație mi s-au promis bani, bani care ar fi trebuit să vină de la Guvern, dar nu i-am primit nici în ziua de astăzi. Nu mi-a fost ușor să iau decizia de a demisiona după ce am stat 10 ani în administrația locală, dar nu-mi este ușor nici să dau ochii, zilnic, cu oamenii din comună care mă întreabă când se vor repara toate acestea, iar eu să nu mai știu ce să le răspund. Este mai bine așa. Până acum mi-am neglijat familia, sănătatea, afacerile. Este timpul să mă ocup și de mine. Am vrut să fac ceva pentru comună în continuare dar eu nu pot să-i duc cu vorba pe oameni și să fac promisiuni pe care nu le pot îndeplini așa cum fac alții”, a declarat Mihalache Neamțu.