Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social
Bani pentru centrul de recuperare din Techirghiol. Constantinescu, nedumerit de PDL: ”Ăștia tot Gică-Contra sunt”

Bani pentru centrul de recuperare din Techirghiol. Constantinescu, nedumerit de PDL: ”Ăștia tot Gică-Contra sunt”(1760)

Consiliul Judeţean Constanţa, la iniţiativa vicepreşedintelui Cristian Gheorghe Darie, a aprobat, în şedinţa extraordinară din 25 martie, rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli şi a listei de investiţii, pe anul în curs, pentru Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Este vorba despre suma de 2.423.216 lei, alocată de la bugetul de stat, prin Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice - Direcţia Generală de Asistenţă Socială, conform Ordinului nr. 496 al ministrului de resort. CJC a luat, astfel, act de rectificarea bugetului de stat, în sensul acordării sumei menţionate către DGASPC Constanţa, în urma procesului de evaluare şi selecţie a proiectului, susţinut şi promovat de administraţia judeţeană, concretizat în obiectivul de investiţii "Reparaţii capitale, extindere şi modernizare la CRRNP Techirghiol - corp B". Conform Legii nr.273, privind finanţele publice locale, Consiliul Judeţean este cel care aprobă formal rectificările bugetelor de venituri şi cheltuieli ale instituţiilor publice din subordinea sa, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a legii de rectificare a bugetului de stat. Acest lucru s-a şi petrecut la şedinţa extraordinară a CJC.

Am făcut aceste precizări de temeiuri legale, tehnice şi seci, pentru că interpretarea lor pare a sta la baza votului negativ dat de patru consilieri judeţeni, de la PDL, care au stârnit nedumerirea şi chiar furia preşedintelui Consiliului, Nicuşor Daniel Constantinescu. Îl cităm: "Dacă şi pentru oamenii necăjiţi, cu handicap, care sunt îngrijiţi la Techirghiol, ăştia tot Gică-Contra sunt..."

Suma acordată investiţiei de la Centrul de Recuperare din Techirghiol, pentru anul în curs, este defalcată astfel, pe categorii de lucrări: 1.987.362 lei pentru amenajări, reparaţii şi modernizări şi 435.854 lei pentru dotări. Mai menţionăm că întregul proiect de investiţii se va derula pe parcursul a cinci ani, la sfârşitul cărora se va putea vorbi de standarde cu adevărat europene la acest obiectiv. Suma ce va fi alocată anul viitor este aproximativ egală cu cea din 2013.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
OMD MAMAIA
IMPExpert Birotică și Papetărie

Editorial

În umbra laptelui și-a mierii
scris de Mircea Lungu
M-am postat ieri sub un afiș electoral liberal al unui candidat local, cu gura căscată și ochii cu osârdie drăcească deschiși. N-am(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii