Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
evenimente
LA BULEVARD, BIRJAR, LA OPERĂ!

LA BULEVARD, BIRJAR, LA OPERĂ!(3706)

Secretarul de stat Mădălin Voicu, reprezentant al Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, a anunţat, marţi 19 decembrie, angajaţii Operei Naţionale Bucureşti că baritonul Ştefan Ignat va prelua, din 22 decembrie, interimatul managementului.

Fostul director al Operei de Stat din Viena şi, pe atunci, directorul artistic al Festivalului Internaţional „George Enescu”, domnul Ioan Holender, a susţinut de joi 12 până sâmbătă 14 iulie 2012, la Constanţa, un curs de management cultural.

Evenimentul, care a avut loc în foaierul Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”, făcea parte din prima ediţie a taberei de vară „Music-Us! Summer Camp”, ce se deschidea, atunci la Eforie, şi includea cursuri dedicate muzicienilor profesionişti şi melomanilor.
M-am înscris și eu ca fost director pe acolo. Nu aveam cum să scap plăcerea formidabilă de a-l asculta pe domnul Holender, cel mai bun director pe care l-a avut Opera din Viena vreodată, povestind cum e să fii director la case așa mari!?
Tot atunci și tot pe acolo alerga în stânga și în dreapta un bariton de la București, bun de altfel, Ștefan Ignat, spunând tuturor că dânsul e Director artistic la Opera din Constanța ceea ce nu era adevărat.

Domnul Holender nu a ezitat, în expunerea dânsului, să facă precizarea că iată, tocmai aici, la Constanța, e un domn director care se plătește singur pentru a cânta în spectacolele teatrului respectiv ceea ce nu se face nicăieri în lume. Tu ca director să te plătești pe tine ca solist!

Ca să apăr onoarea Teatrului de Operă din Constanța am intervenit precizând că domnul Ignat nu e încă director, ci doar zice dumnealui. Bineînțeles că s-a aflat, în teatru informațiile circulă repede înfrumusețate cu toate ingredientele de bârfă autentică, și a doua zi domnul Ignat îmi cerea lămuriri ușor derutat, nedumerit, că de ce adică mă freacă grija pe mine. Nu aflase de spusele tare jenante ale domnului Holender. Aproape că nu îi venea să creadă, că doar dânsul, adică noul director Ignat, îl adusese cu mașina de la București, adică pe vechiul director Holender.

Vă povestesc toate acestea pentru că acum la București Opera Națională are un nou director interimar pe domnul Ștefan Ignat care are în CV experiență managerială zero. Circulau zvonuri că a existat și varianta, tot ca director interimar, să fie numit domnul Holender fost director al Operei de Stat din Viena între 1 aprilie 1992 și 30 august 2010, fiind director al celebrei instituții pentru cea mai lungă perioadă din istoria operei vieneze.

În primăvară, la Opera Naţională Bucureşti, se va organiza concursul pentru ocuparea postului de manager-general pentru următorul mandat. Noul director va putea să anunţe cine este noul director artistic.
Vă dați seama cum ar fi fost ca domnul ministru de la cultură, Mădălin Voicu, să anunțe că la Opera Națională din București e director interimar domnul Holender!?!

P.S. Fostul director de până acum, Beatrice Rancea, tot interimar, s-a întors director general la Iași, la Opera Națională Română.
Dânsa a fost director și la Constanța cam prin 2005, la Teatrul Dramatic, acolo unde spunea că a venit să salveze Teatrul din Constanța. Nu a fost să fie! Nu a salvat nici Opera Națională din București.

În ultima vreme stăm rău cu salvatorii. Din păcate nici cu directorii nu stăm prea bine.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii