Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
dosarele timpul
EXCLUSIV. NĂVODARI se apropie de o... Apocalipsă locală! Primarului Nicolae MATEI i-a sunat ceasul ARESTĂRII: definitive, irevocabile şi pe termen (foarte) lung!

EXCLUSIV. NĂVODARI se apropie de o... Apocalipsă locală! Primarului Nicolae MATEI i-a sunat ceasul ARESTĂRII: definitive, irevocabile şi pe termen (foarte) lung!(74676)

CA SĂ FIE FOARTE CLAR, DE LA ÎNCEPUT : NU SUNTEM NICI DE-AI LUI MATEI, NICI AI LUI NIŢĂ (PROCURORUL) SAU ALŢII DE TEAPA LOR!

 

Nu suntem ai nimănui, nici din gaşca lui Matei, nici din cele ale celorlaltor golani, adversarii săi (mulţi: foşti mari prieteni, mai ales de afaceri!), fie ei (dintre) interlopi, afacerişti escroci, poliţişti, procurori, judecători ori politicieni!

1. Nu avem nimic „personal” (adică : subsemnatul, autorul articolului şi responsabilul EXCLUSIV pentru conţinutul acestuia, sau editorul Ziarului TIMPUL, din Constanţa) , cu subiectul NICOLAE MATEI, PRIMAR, din 2008 (deci aflat în exercitarea celui de-al doilea mandat), al oraşului NĂVODARI, din Judeţul CONSTANŢA!

2. Considerăm că nu avem de ce să ne sfiim în a transmite, către cititori, ABSOLUT TOATE informaţiile de care dispunem, legate de un (relativ înalt) funcţionar public, plătit (binişor, spre... superbine!) din bani de la buget şi învestit, LA CEREREA SA!, cu responsabilităţi majore de administrare a interesului public, în acest caz: în primul rând în raport cu membrii din acea comunitate locală, care îl are „în frunte”, ca primar ales (dar să nu uităm şi de celelalte responsabilităţi legale, reieşite din interesele, legile şi normele generale, inclusiv PENALE, ale Statului Român!).

3. După 23 de ani de presă, cu un consistent CV în reportajul de investigaţie, ne lasă reci (deocamdată, slavă Domnului, doar la figurat...) ameninţările şi încercările de intimidare (de la viitorele procese pentru calomnie şi insultă, până la alte mesaje, gen „Să fie atent, ăsta, pe unde calcă...”) ori „convingere”, prin metode pecuniare, fie ele şi legale (gen ofertele pentru publicitate etc.!), transmise, insistent chiar, prin diverse canale, căci nu suntem poliţişti la Serviciul de Investigare a Fraudelor, de la IPJ Constanţa, şi nu ne cheamă (inspector principal) Ionuţ Adrian Priboianu!
LA CÂŢI DERBEDEI NE-AU TOT AMENINŢAT SAU AU ÎNCERCAT SĂ NE CUMPERE, PÂNĂ ACUM, TREBUIA SĂ FIM... PUTREZI! ORI (DE) MORŢI, DEMULT, ORI, RESPECTIV, DE (SUPER)BOGAŢI! Dar ne-am ambiţionat să refuzăm să devenim putregaiuri, fie la propriu, fie la figurat...

4. Tocmai pentru că nu facem parte (nici măcar la nivel de obligaţie morală, dacă nu şi materială!, iar cei vizaţi de aceste precizări ştiu foarte bine la ce ne referim!...) din niciuna dintre încrengăturile de interese oculte şi infracţionale, care guvernează atât viaţa, economică, socială şi, cum altfel!, politică, din interiorul şi din jurul Năvodariului, ne permitem, senini şi cu deplină lejeritate, să scriem despre această adevărată... „Sodomă – şi Gomoră” modernă, fără exagerare, care este, ce-i drept: nu de azi, ieri sau, chiar, alaltăieri..., bietul Năvodari, oraşul cu cea MAI BOGATĂ PRIMĂRIE şi CEI MAI SĂRACI LOCUITORI (ne referim, desigur, la cetăţenii „simpli”, „obişnuiţi”...)! Nu ne numărăm printre cei care au făcut afaceri cu Matei, pentru ca acum, după ce n-am mai căzut la învoială, la împărţeală, să-l vânăm prin toate catacombele afacerilor pe care le derulam împreună Nu cu noi a pus la cale aceste afaceri, pe care, acum, tocmai foştii parteneri, unii cu autoritate statal - legală (din poliţii, parchete, judecătorii) (i) le instrumentează penal!, nu facem parte, adică, din tagmele – cetele – triburile – găştile – bandele – „gangurile” pe care le enumerăm, şi încă sintetic şi rezumativ!, mai jos.

NU! Nu suntem „de-ai” benzinarilor, procurorilor (corupţi), braconierilor (de peşte sau de cerbi - lopătari, iepuri, fazani ori animale „de blană”), poliţiştilor („mânjiţi”), samsarilor de terenuri (de sute de hectare) pe malul mării!, judecătorilor („prietenoşi” ori „duşmănoşi”), cumnaţilor, naşilor şi finilor, „oamenilor de afaceri” din domeniul fierului vechi sau aluminiului, fontei şi bronzului noi.
N-avem nici o treabă cu „investitorii” în turismul construit pe terenul comunal (la origine, cel puţin...).
Nu datorăm nimic celor care au închis Ghiolul (Mare) / Lacul Siutghiol, Taşaulul, canalele de la Mare ( de parcă i-au făcut măsele lor cu “luciu de apă”-n traistă), n-am distrus împreună toată industria zonei (de la USAS / “Fertilchim”, până la celebra Fabrică “Munca”, de conserve, sucuri, dulceţuri, murături, compoturi, Pepsi Cola (şi urmaşele).
Nu am devalizat, împreună cu ei, infrastructura agricolă, inclusiv sistemul de irigaţii.
Nu am participat la veroasa afacere “Tabăra” (de copii) Năvodari. Nu ne-am amestecat nici măcar în afacerile cu construcţii de… biserici, fără număr-fără număr (dar, cel puţin într-un caz, şi fără… existenţă fizică, doar spirituală, dac-o fi şi aceea!, dar cu “sfinţire” de la Theodosie, care a văzut-o, de la Preaînălţimea Sa, deşi, vorba lui Eminescu,… nu este!, dar are facturi plătite, de la bugetul local!).
N-am făcut cele mai strâmbe şi mai… scumpe capace de canalizare, din lume şi din istoria recentă, la propria fabrică, “LEGMAS”-ul cel plin de bube penale!
Aşa cum n-avem treabă nici cu “Ecoterm” (reinventată sub numele de “Termica Distribuţie”), “Top Vision” Năvodari, “Delta Electron” (al soţilor Florin Cornel şi Elena Pocora, de la care a şi pornit arestarea pentru tentativa de mituire a inspectorului principal de poliţie Ionuţ Adrian Priboianu, pentru care a fost reţinut primarul) şi alte firme legate de numele lui Matei şi ale prietenilor şi rudelor sale!
Nici la stuful recoltat pentru prieteni, de pe terenul Primăriei, nu ne-am băgat.
Aşa cum nu facem afaceri sportive cu ar(o)mânii din Stejaru, “de” (judeţul) Tulcea, care, săracii (unii ar spune: eiiiii, lăsaţi...) încă nu s-au dezmeticit cine trebuia să (şi) “spele” mitiliţii “negri” particulari, şi cine a ajuns, până la urmă, să “sifoneze” marafeţii publici, cu, acum, prim – divizionara echipă de fotbal “SĂGEATA”, căreia Consiliul Local NĂVODARI i-a rezervat, pentru campionatul care a început, un buget de … 800.000 de euro, din banii bugetului comunal,, în condiţiile în care multă lume moare de foame, la modul cel mai propriu al cuvântului!, în excentricul, (aparent doar…), ciudatul şi paradoxalul Năvodari, oraşul sărăciei general(izat)e şi al imensei bogăţii a câtorva escroci!
Ah, da, uitaserăm ceva foarte important: nu am fost parte nici la jocul de-a şoarecele şi pisica, între Matei şi Roberto Vincentelli (când prieteni – parteneri de proiect, când duşmani – denunţători reciproc, în public şi-n justiţie!) pentru marea lovitură cu groapa “ecologică” (sic!) de deşeuri TOXICE, care să cureţe Europa şi să otrăvească Năvodariul, Constanţa, Marea Neagră, Dobrogea, Dunărea şi tot Sudul României (celebrul caz al SC “Ecological Center”, firma fraţilor Vincentelli, Roberto şi Iacobo, ca şi a soţiei primului, Mirela Marinescu).

În două-trei (sintetice) cuvinte, vorba unui hâtru, din politica
românească, cu rădăcini electorale locale, care, culmea, se referea chiar la acest Matei: “N-am furat curent împreună!” (nici în sensul de dinainte de ’90, adică de, hai să-i zicem, “descurcăreţ”, nici în acela al zilelor noastre).
Nu suntem parte ori beneficiari, direcţi sau indirecţi, din niciun… “Ş.A.M.D.”, care trebuie, musai!, aşezat la sfârşitul oricărei enumerări, oricât de lungi!. de fapte penale, atunci când descrii situaţia din oraşul - ruşine al judeţului Constanţa, Năvodariul (încă) primarului Nicolae Matei.

5.La sfârşitul acestei introduceri, de fapt, la ceea ce am aflat, ÎN EXCLUSIVITATE, din sursele interne instituţiilor care-i pregătesc debarcarea şă încarcerarea lui Matei!, ne facem datoria să consemnăm faptul că PRIMARUL ORAŞULUI NĂVODARI A DECLARAT PUBLIC, ÎN NUMEROASE RÂNDURI ŞI CU DIVERSE PRILEJURI, DUPĂ ELIBERAREA DIN AREST, ÎN PRIMĂVARĂ (ŞI LA FEL A RĂSPUNS ŞI SOLICITĂRII NOASTRE, EXPRESE ŞI APLICATE, AVÂND MARTORI ŞI ÎNREGISTRĂRI ÎN ACEST SENS!), CĂ, CITĂM: „NU MAI COMENTEZ, REFUZ SĂ MAI VORBESC, DESPRE ACESTE MIZERII, ACUZAŢIILE PE CARE MI LE ADUC UNII ŞI ALŢII!” Scurt şi cuprinzător: omul spune că-i nevinovat şi curat ca lacrima, şi, în feciorelnicia sa fără prihană, morală & penală, nu se (mai) coboară la nivelul acuzaţiilor (grave, foarte grave, extrem de grave!) care i se (tot) aduc. Îi respectăm opţiunea (mai ales că nu ne răspunde la telefon)...

 

Trei PERCHEZIŢII (două ţinute... SECRETE, de către ambele părţi!). Asta ce poate însemna?...

 

Pe 2 iulie a.c., multă lume s-a mirat, atunci când ne întrebam dacă Matei va mai fi acasă peste trei zile, în articolul (a se vedea materialul respectiv, în secţiunea “Cultură – Educaţie”) care descria, printre altele, componenţa juriului, de la şuş(aneau)a de marele “festivalu’ lu’ peşte”, “sushi”, plachie, saramură, borş sau prăjit, numit “Delfinul de Aur” (chiar dacă marsupialele nu sunt peşti), care începea pe 5 ale lunii, eveniment dedicat “micilor talente muzicale”, nimic altceva decât o metodă clasică de a-i face pe alegători “ca la Nufăru’“, atât din punct de vedere sentimental – electoral (pe principiul “toţi avem copii”), cât şi din punctul de vedere al bugetului local (vezi şi panaramele de “festivaluri” fără public, ale Consiliului Judeţean Constanţa: “Mamaia”, a copiilor sau a adulţilor, la muzică uşurică şi populară, ca să nu mai vorbim de imensul fiasco al recent încheiatului Festival Naţional de Film Românesc!). La doar o zi după articolul nostru (şi cu două înainte să înceapă aiureala spălătoare şi mâncătoare de bani publici, din al cărui juriu făcea parte), pe 3 iulie, Nicolae Matei era iarăşi percheziţionat, acasă, la Primărie şi la firmele apropiaţilor şi interefeţelor! Acum, mirarea era de unde am ştiut, de faptul că o să-l “calce” iar, “inopinat” nevoie mare, cu o zi înainte ca evenimentul să se producă…
Ei bine, răspunsul este acesta: tot din aceleaşi surse, nedivulgabile, bineînţeles, din interiorul instituţiilor “abilitate”, de la care am aflat şi de faptul că, de atunci, au mai avut loc (cel puţin!) alte două percheziţii şi audieri, care, de această dată, au fost ţinute secrete şi “post-factum”! Culmea este că şi Matei a tăcut mâlc (veţi vedea şi din ce cauză)…
Completare la răspuns: sunt aceleaşi surse care, ulterior, ne-au mai devoalat şi câteva (recunoaştem: nu chiar toate, dar… destule, totuşi, pentru a pricepe despre ce este vorba şi, mai ales, ce se urmăreşte de fapt!) dintre datele problemei, adică ale demersurilor (de anchetare) penale. S-o luăm sistematic, în ordine cronologică.

 

Prima oară, “căutau” ceva ce… aveau deja (încă de la anchetele şi percheziţiile din noiembrie 2012, când l-au arestat)!

 

Informaţia pe care am obţinut-o, chiar cu o zi înaintea percheziţiei din 4 iulie (şi pe care am fost rugaţi, sub ameninţarea, absolut legitimă, de altfel, în cazul anchetelor, şi-ncă dintr-alea “grele”, aflate în curs, că ne ucidem, la figurat, sursa, şi la propriu “norocul” jurnalistic), a fost aceea că, de fapt, era vorba despre un… circ ieftin, de tip praf în ochii opiniei publice, care să justifice faptul că abia acum, când s-au hotărât să-l înfunde de-adevăratelea pe Matei (adică definitiv, irevocabil şi pe termen lung, cu un probatoriu beton, de necombătut nici măcar la nivelul respingerii judecării în libertate, de exemplu, sau al circumstanţierilor favorizante, care să-l ducă la încasarea unor pedepse (căci se lucrează cu numeroase capete de acuzare!) mai mici, ori chiar cu executări suspendabile, sau măcar reductibile-n timp) apar şi piesele (doveditoare – incriminatoare) grele la dosar(e)! DE FAPT, CEEA CE SE PREFĂCEAU ANCHETATORII CĂ GĂSESC, LA ACEA PERCHZEZIŢIE, AVEAU DIN TOAMNĂ! Dar, nu-i aşa?, trebuia justificat, cumva, faptul că nu folosiseră toate aceste probe indubitabile, de necombătut, chipurile „noi”, care apăreau acum în dosare, în cele aproape şase luni cât l-au avut pe Matei în păstrare (sau custodie, dacă sună mai bine...), în arestul de la IPJ şi, ulterior, la Penitenciarul de la Poarta Albă! Recunoaştem, iarăşi, că nu am putut afla şi care erau aceste dovezi ţinute pitite, până atunci, de către anchetatori (poliţişti şi preocurori)... Mai mult, într-o primă fază, adică până ieri, ca să fim precişi, nu am ştiut prea bine nici dacă noile probe aveau menirea doar de a le completa şi întări pe cele vechi, în dosarele deja în lucru, inclusiv în cel pentru care fusese reţinut în toamnă (cu tentativa de dare de mită către poliţist), poate cu extinderea cauzei (şi, deci, a cercetărilor), doar prin extinderea probatoriului sau şi cu noi capete de acuzare, ori este vorba, mai grav pentru Matei, de pregătirea a noi dosare penale, pe subiecte şi obiecte pe lângă care cele de până acum par a fi un... „violon d’Ingres”, un antrenament auxiliar, o joacă, ceva!

 

Câte dosare penale colecţionase , cu lăcomie, Matei: ... 26, 18 sau10?! EXCLUSIV: Iată lista celor principale!

 

Nicolae Matei avea, după ştiinţa noastră, „în lucru” (instrumentare), nu mai puţin de... 26 sau 27 dosare penale!, în urma reclamaţiilor (denunţurilor) din ultimii ani, sau al autosesizării Parchetului (în trei cazuri). Când l-au arestat, pe 14 noiembrie 2012, anchetatorii pomeneau, „semioficial”, de existenţa a încă 17 dosare penale, în afara celui cu tentativa de dare de mită! Noi avem amănunte în legătură cu 10 dintre acestea, despre care am mai scris (şi noi şi alţii) şi despre care vom mai reveni cu date noi. Acum doar le enumerăm, în ordine cronologică:

1.Număr Unic (de la Parchet şi Poliţie): 869/P/2009 - PT (Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa)). Număr (de intrare – înregistrare a plângerii la:) IPJ (Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa): 24946/15.04.2009. Reclamant: SC RAJA SA. Făptuitor: Matei Nicolae.

2. Nr. Unic: 9812/P/2009 - PJ (Parchetul de pe lângă Judecătorie). Nr. IPJ: 314410/29.01.2010. Reclamant: Gărvăneanu Ion. Făptuitor: Matei Nicolae.

3. Nr. Unic 1123/P/2010 - PJ. Nr. IPJ 315848/29.01.2010. Reclamant: SC Tabăra pentru Tineret VICTORIA SA. Făptuitor: Matei Nicolae.
Este vorba despre un teren, pe malul Mării, în suprafaţă de 3.000 metri pătraţi.

4. Nr. Unic: 12329/P/2010 - PJ. Nr. IPJ: 12419/31.10.2011. Reclamant SC Tabăra de Tineret VICTORIA SA. Făptuitor Matei Nicolae.

5. Nr. Unic: 15162/P/2011 - PJ.
Nr. IPJ:11805/04.08.2011.Reclamant STATUL ROMÂN. Făptuitor: Matei Nicolae.
Sunt mai multe obiecte ale dosarului, privitoare la SC LEGMAS SA Năvodari, celebrele statui din oraş, garduri şi alte dotări urbane etc.

6. Nr. Unic: 20732/P/2011 - PJ. Nr.IPJ: 12661/29.11.2011. Reclamant: Tucan Jean Paul. Făptuitori: Matei Nicolae, Consiliul Local Năvodari.

7. “Numărul Unic”, de la Parchet şi Poliţie, nu-l ştim! Numărul. de intrare – înregistrare la IPJ este: 16846/11.05.2012. Reclamant: SC SOMACO Construct SRL. Făptuitor: Matei Nicolae.

8. Nr. Unic: 9496/P/2012 - PJ. Nr IPJ: 17106/12.06.2012. Reclamant: PNL – PARTIDUL NAŢIONAL LIBERAL (!!!!). FăptuitorI: Matei Nicolae, SC “DORMARBIB Group” SRL Năvodari(firma lui ISIDOR GURGU, cel cunoscut ca fiind cumnatul primarului, societatea sa luând teren, pe malul Mării!, cu “imensa” sumă de… 7 (şapte) lei, pe metru pătrat!; a se vedea şi articolul nostru, din data de 05. 2013, secţiunea “Dosarele TIMPUL”!)
Obiectul dosarului este legat de bunuri imobiliare, terenuri şi construcţii, în Tabăra Năvodari.
Acum se explică de ce s-a găsit tocmai senatorul şi vicepreşedintele PNL (pe ţară!), Puiu Haşotti, să ceară, fără drept şi noimă, eliberarea lui Matei, la arestarea din noiembrie trecut: probabil căzuseră la pace…

9. Nr. Unic: 496/P/VIII/2012 - PCA. Nr. IPJ: 17034/06.06.2012. Reclamant STATUL ROMÂN. Făptuitori: Matei Nicolae, Gurgu Isidor, Pocora Florin.
Isidor Gurgu este cumnatul (cel puţin aşa îl recomandă chiar Matei) cu terenurile din Tabără, luate pe mai nimic, iar Florin Cornel Pocora a fost, de ani buni, principalul partener al primarului, prin firma sa şi a soţiei, Elena P., SC „Delta Electron” SRL, câştigând cam toate licitaţiile mari, pentru construcţii şi reabilitări, organizate de Consiliul Local şi Primăria Năvodari!
DOSARUL ACESTA A FOST PRELUAT DE CĂTRE DNA!!

10. Nr. Unic: 718/P/2012 - PCA (Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa). Nr. IPJ: 17114/13.06.2012. Reclamant: STATUL ROMÂN. Făptuitori: SC LEGMAS SA Năvodari, SC TOP VISION SRL.
Este vorba de şase (6) hectare, în Tabăra de Copii Năvodari.

Impresionantă colecţie de reclamaţii penale, nu-i aşa? Şi mai avea încă 16 (şaisprezece)! Iar acum… s-a mai pricopsit cu încă trei, cel puţin! Mai rău, pentru Matei, este că acestea din urmă SE VOR A FI DECISIVE!...

 

Lui Matei i se pregătesc cel puţin trei noi dosare penale „grele”, care să-l „ascundă” pe mulţi ani! Mizele principale: litoralul localităţii, afacerile cu combustibili şi groapa de deşeuri toxice!

 

Din păcate pentru primarul Nicolae Matei, pentru rudele, prietenii şi asociaţii acestuia (nu ne hazardăm să ne exprimăm şi în privinţa oraşului şi a locuitorilor acestuia, deşi zău că ne stă pe limbă!...), vestea proastă este că exact a mai periculoasă dintre variantele noastre, pe care le „jucam” (pe toate părţile, la nivel de presupuneri şi argumentaţii, logice sau în „puzzle”-ul datelor de care dispuneam), a ieşit câştigătoare. Ieri, ni s-a confirmat, din aceleaşi surse pe care le constatăm a fi, fără emfază..., EXCLUSIVE, că este vorba de cel puţin (!) trei (3) dosare noi, la care lucrează atât parcetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, cât şi DNA- ul (de la Bucureşti, foştii membri supereficienţi din „Delta Force” a lui Daniel Morar, nu inexistenţii de la Constanţa!), folosind pentru cercetări şi strângere de probe nu corupţii şi incompetenţii de la poliţiile (economice) din judeţ (în frunte cu panaramele de subordonaţi, de la DIICOT Constanţa, ai soţului doamnei Nedea, de la Hotelul IAKI), ci detaşaţi de la „Crimă Organizată” şi „Economic”, din Bucureşti, special pentru acest caz, catalogat ca fiind cu potenţial de PREJUDICIERE GRAVĂ A ECONOMIEI NAŢIONALE!

De data aceasta, chiar e „groasă rău”, pentru Matei. Nu mai are de-a face cu „ai noştri”, care se gândesc două zile şi două nopţi dacă să-nghită şpaga, ori să-l denunţe (exclusiv de frică să nu fie o capcană – flagrant, doar nu vă închipuiaţi altceva ...) pe mituitor!

 

Vestea cea mai proastă, pentru Matei, abia acum vine: dosarul vedetă este INFLAMATOR: benzină, motorină, deşeuri petrochimice, Midia, „Rompetrol”, Patriciu, „Kaz Munai Gaz”!

 

Cea mai „grea” lovitură care i se pregăteşte primarului oraşului Năvodari, Nicolae Matei, este legată de „Petromidia” – „Rompetrol”, de afacerile cu combustibili, de încrengăturile şi voltele care au caracterizat relaţiile lui Matei (în ultimii 12-13 ani, de când a apărut în Primărie şi în prim planul vieţii economice, dar şi politice, locale) cu Dinu Patriciu, apoi cu kazahii de la „Kaz Munai Gaz”, dar şi cu sindicatele de pe platforma petrochimică de la Midia, cu liderul Petre Tancău ş.a.m.d.
Nu avem tupeul să afirmăm că ştim chiar datele principale, din acest dosar la care lucrează, exclusiv, bucureştenii, în cel mai mare secret!, informaţiile fiind deloc sau, cel mult, foarte greu accesibile surselor noastre, care sunt de sorginte locală. Dar nici nu vrem să minţim spunînd că suntem complet în afară, cu subiectul în cauză. Câte ceva am aflat şi noi, avem chiar un material pe care-l pregătim, dar mai lipsesc câteva elemente care să lămurească întrutotul cazul. Până atunci, ne limităm la a vă informa că se va ajunge, mai mult ca sigur, la acuzaţii care privesc atentatul la ... siguranţa naţională, prin prejudicierea gravă a intereselor economice ale Statului Român! Ne dăm seama că este vorba de ceva trasee ciudate de conducte de combustibili lichizi, lucruri pe care le documentam şi noi, de o bunicică bucată de vreme, vestea aceasta, cu dosarul nou al lui Matei, confirmând multe dintre datele pe care le obţinuserăm până în prezent!

Până la publicarea acestei din urmă anchete, la care încă lucrăm, putem să vă mai informăm că alte două dosare, instrumentate de către anchetatorii din Bucureşti, sunt legate de cazul Vincentelli (cu groapa de deşeuri toxice) şi de, cum altfel, afacerile imobiliare, cu terenurile de pe malul Mării şi cu Tabăra de Copii.

Mai ştim şi că în dosarul cu combustibilii se pregăteşte punerea sub acuzare a zeci de persoane (!) şi că Matei nici măcar nu este el cel mai mare „peşte” din acest năvod, întins la Năvodari pâăăăănă la Bucureşti: sunt vizaţi chiar şi foşti miniştri, foşti şi actuali parlamentari, înalţi funcţionari ai statului. Matei, care nu are cum să evite confruntarea directă cu Justiţia, în acest caz, AR FI, CONFORM INFORMAŢIILOR NOASTRE, UNA DINTRE PIESELE PRINCIPALE! Dar în celelalte este, categoric, „solist”!
Acum înţelegem de ce atâta secretomanie, în legătură cu percheziţiile din ultimele săptămâni, inclusiv din partea lui Matei. Şi mai înţelegem şi de ce i-a cam dispărut rânjetul, tipic golănesc, superior şi zeflemitor, chiar manifest provocator, de pe chip, înlocuit fiind cu o congestionare a feţei, scăldată-n sudoare, care nu-i de la căldura, trecătoare, de-afară, CI DE LA..., RĂCOAREA, ÎNDELUNGATĂ, CARE-L AŞTEAPTĂ „ÎNĂUNTRU”!

 

ULTIMA ORĂ! Matei a devenit „nefrecventabil”: încolţit şi disperat, toarnă pe toată lumea, ca să-şi salveze pielea!

 

Sursele noastre ne spun că Nicolae Matei a devenit şi mai vorbăreţ, la convocările la anchetă, la Parchetele şi Poliţiile care-i strîng, cu răbdare şi scrupulozitate, laţul de gât! Ca să-şi scape pielea, „varsă” tot... Oricum, fusese eliberat (şi) pentru că vorbise! Dar şi pentru că promisese să... tacă (în legătură cu anumite aspecte care-i incriminau şi pe unii poliţişti, procurori, judecători chiar!, ca să nu mai vorbim de potentaţi locali, inclusiv politicieni foarte cunoscuţi!) Acum, pentru că anchetele, cel puţin cele „grele”, au fost preluate de bucureşteni, nu mai poate şi nu mai are de ce să mai acopere pe nimeni. Am aflat că i-a speriat până şi pe anchetatorii de la Bucureşti, cu volubilitatea sa. Să n-ajungă precum celebrul Ştefănescu – „Bachus”, la începutul anilor 80 ai secolului trecut, care, la început, era bătut, „la beci”, ca să vorbească, iar apoi... ca să tacă! Până i-au închis gura de tot!

De fapt, Matei ar putea fi comparat, mai corect, cu Gigi Becali. Ca şi aceluia, i-au „cauzat” gura mare, „aroganţele” şi megalomania, ambiţia, lăcomia şi încrederea de sine nemăsurate (sunt de notorietate inclusiv certurile sale cu şefii săi locali, pe linie de partid, PSD, lucru care ar putea să explice şi o parte din ceea ce i se întâmplă astăzi!...), lipsa de cultură şi de bun simţ, mitocănia, grobianismul şi făloşenia fără gust şi măsură, neînţelegerea faptului că totu-i trecător pe lumea aceasta, inclusiv averea (obţinută aşa cum a fost...), puterea, hoardele de linguşitori şi sicofanţi ş.a.m.d. Şi, ca şi pentru Becali, a venit, se pare, şi ziua judecăţii (adevărate), chiar aici, pe pământul care-i mai suportă încă!... Vor avea timp, amândoi, să-şi numere, în gând, terenurile scumpe,luate pe mai nimic, sau golurile echipelor lor de fotbal. Noi le urăm, la amândoi, în situaţia în care sunt, viaţă lungă şi, separat,... La Mulţi Ani!

Articole pe aceeaşi temă, din Ziarul TIMPUL:


Nicolae Matei, primarul din Năvodari, este acuzat că ar fi patronat mafia imobiliară a terenurilor retrocedate! (Secţiunea „Dosarele Timpul”, 18.04.2013);

AFACEREA TABĂRA NĂVODARI: Cum a ajuns cel cunoscut drept cumnatul primarului Matei să primească 60 de hectare pe malul mării, cu... 7 lei / mp! (Secţiunea „Dosarele Timpul”, 22.05.2013);

Ce nu-şi permite multimilionarul Negoiţă, la „Dinamo”, poate cinstitul Matei, la „Săgeata” Năvodari: Selimeşi şi Prodanca, la pachet! (Secţiunea „Sport”, 18.06.2013);

NĂVODARI. Al doilea oraş al judeţului, ca populaţie, a devenit cu 20 % mai bogat, dar… sărăcia populaţiei este endemică! (Secţiunea „Social”, 27.04.2013)

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Comentarii

Prietenul
13-07-2017
Intrucat il cunosc pe autorul articolului de pe vremea cand Piata Uniersitatii forma prietenii, pe Paul Parvu, cand il intalnesc, inca-l salut prin celebra adresare: ba, animalule! Si el imi raspunde cu aceasi simpatie, cu tendinta de prietenie. Despre Nicolae Matei, m-as bucura sa nu patimeasca din cauza unor pacalici pe care i-a avut si care-au ramas inca in primarie. Punand in blananta doi primari emblematici, Mazare si Matei, nu stiu decat ca Tabara de la Navodari este in paragina si lucrul acesta este foarte grav si pentru Educatie si pentru Cultura... dar mai ales pentru ce-ar trebui sa reprezinte orasul Navodari: "oraşul cu cea MAI BOGATĂ PRIMĂRIE şi CEI MAI SĂRACI LOCUITORI " imi suna apocaliptic...
M.C
24-05-2015
Foarte interesant articolul,te crucesti...
Ana Goga
09-02-2014
Nu inteleg, la cte mii de locuitori in Navodari ,cu facultate Nu e nici unul suficient de destept sa fie Primar? cum e posibil ca dupa ce a facut puscarie este iarasi primar??? Bravo nici la noi in America nu se intampla asta.
Xxx
18-08-2013
Dubai odată ca justiția din tara noastră sa devină o forța care face dreptate ptr statul roman si pentru cetățeni. Daca a făcut ilegalitate sa plătească.
cristi
29-07-2013
Sunteti platiti de Comanescu si Strutinsky sa denigrati oamenii din navodari . Ar trebui sa va numiti Cancan Timpul , un ziar de scandal . Nu se merita sa scriu mai mult . SA VA FIE RUSINE .
STANCIU NICOLAE
28-07-2013
NU CRED ASEMENEA LUCRURI SPUSE , ASTEPTAM SA VEDEM IN REALITATE , CA VORBE SUNT DIN PARTEA TUTUROR.
cazacu
28-07-2013
vai de viata lui sunt multe dosare care sau pus pe rol in momentul arestarii lui cele cu retrocedarea terenurilor la mamaia sat . asta de scapat nu mai scapa .sunt declaratii la dna contra lui . o sa vedeti si o sa va minunati cate mai are . inteleg este unul nebun dar nu atata lume .
talpa iute
27-07-2013
prostii nu vor sa inteleaga nici morti ca TOATA primaria este plina de lichele care merita sa fie exterminate in chinuri...ma intreb daca suta de mii de euro care au spart-o la kitchiul numit ziua orasului putea fi folosita la altceva mai important si folositor pentru oras...altceva in afara de statuete kitchioase ,barci,coloane si altele asemenea...dar circul e bine venit mereu iar stomacurile umblatoare freamata de fericire la doi mici moka. Iar tolomacilor care zic ca e liniste noaptea le transmit ceva de dulce famiilor lor... o fi liniste prin vagaunile pe unde stau ei sau in cartierul de vile dar in oras e imposibil sa te odihnesti noaptea :scandaluri ,batai ,curse de masini si motoare ...in special la non stopul de la benzinarie ( la dany ) unde politia locala nu se baga iar aia nationala nu vine!
Iar cacatii care-l apara pe matei ca " saracul a furat dar a facut si treaba" un sincer MURITI !!!

Nestian maricel
27-07-2013
Buna ziua dragilor de la timpul ma bucur sa aud ca si dumneavoastra locuiti in orasul Navodari iar despre faptul ca unele strazi arata astazi asa nu am ideie ce se mai executa pe acolo dar pot sa va spun ca pe strada Viilor am stat cu aceasta neasfaltata numai 13ani timp in care mergeam cu copii de mina prin noroi cu pungi in picioare ca sa ii duc la scoala si eu la serviciu dar asta nu gasesc ca trebuie s a imput cuiva acest lucru , ma gindesc ca Roma nu sa construit in trei zile si nu a cazut in tot atitea.
dan
27-07-2013
yo zic sa nu se mai organizeze zilele metropolei super dezvoltate NAVODARI, SI SA ADUNATI IN MAMA DRACULUI CAINII DE PE STRAZI
Marian
27-07-2013
Ma uit cu mirare la pupincuristi care il lauda pe Nea Matei Penalul si nu imi vine a crede...Pai hai sa vedem ce mama lui de hot a facut asta impreuna cu sleatca lui: Sa ne aducem aminte inca de la inceputuri cum si-a cumparat pozitia de vice primar de la un anonim candidat al PSD Navodari maistru pe la Rompetrol unu Florin ..(nu mai stiu numele de familie ) platind regeste pentru ai lasa functia cu cateva mii de metri de pamant pe zona muzicii gradinilor..sanchi concesiune..apoi ca sa isi invarta bine smecheriile ii da ecotermul pe mana BOSCHETARULUI de Suciu fost lider PRM care per total cand iesea din casa imbracat nu valora mai mult de 50 de lei..ca apoi ala in cativa ani..respectiv ..3ani,sa isi faca ditai vila si sa isi puna familia la adapost,ca mai apoi prea iubitul vostru primar sa il mazileasca ca i se urcase banu si puterea la cap lu nea Boschetaru.Pune mana pe primarie si isi atrage langa el toti lingaii fomisti ai navodariului pana acum cativa ani ca si consilieri respectiv viceprimar.Si hai sa vedem:VICEPRIMAR FLORIN CHELARU:un lingau chipurile PNL care il puma in fundulet pe LUPU devine Vice unu care saluta si cainii pe strada acum 4 ani cu barba lui sura acum e plin de grangomanie si importanta si abea daca te mai cunoaste dupa ce sa vazut aranjat de taticu lui Matei.Traia modest intr-un apartament 2 camere prin tasaul,acum in declaratia sa de avere uita sa mentioneze conturile grase de pe urma mitei vila panaturile si ce o mai avea omu ca doar asa e la primarie munceste si el pentru familie.Sa nu mai dam exemple de consilieri..doar unu ca de restul sunt scarbit...COMAN ILIE...un sifon si lingau vechi al PSD Navodari care lua paine pe datorie acum 3 ani de la magazinul din cartierul sau ..acum..pai acum dragii mei...e om gospodar isi face ditai frumusetea de vila in capul strazii ,zona case..muzicii gradinilor...si ca el sunt mai toti.Sa vedem putin si prin Financiar cum stam...pai sa nu intri in Cladirea Fiscului sau cea a primariei si sa injuri pe unu de mama ca te iau toti la bataie ,si nu ca ar fi ei asa uniti dar acolo daca injuri pe portar de masa te ia la bataie directorul ca e matusisa..efectiv toti sunt neamuri,unchi,matusi,frati,veri,cumetri,nasi,fini...La fel si la politia locala...nu cred ca e seara sa nu se ia la bataie cineva sau sa se sparga un magazin in Navodari,ca nu apare un local curcan,dar daca un om fara locuinta(boschetar) e baut si facea niscaiva galagie apare imediat Gipul ,Fiatul,si vreo cateva loganuri cu mascatii duri ai lu nea Matei pe care oricum i-ai masca chiar si in mos Craciun tot i-ai recunoaste..ex,Calu ,Balosu..etc care de altfel sunt niste Dejectii ale societatii pe care ii eviti nu de teama ci pentru ca te simti jenat sa fi in preajma lor si exemple mai sunt si pe la birouri.Seful curcanilor un gras infect de prin tasaul care tasu un fost sef pe la politia mare din Constanta acum un Boschetar care cand se imbata adoarme prin ploiclinica de frica nevestei,dar care candva la scapat pe Matei de un scandal..daca imi aduc aminte cel cu Calapod cand sau batut in parc..si care desigur dupa favoare a apelat la Nea Matei sa ii puna copilu bine ..si iata ca la pus..Asa ca orcine in orasu asta zice ceva de Matei este de partea dusmanilor si a celorlanti politicieni si ca vrem raul orasului..ca vai doamne ce a facut ..printul si soarele orasului..app,asa este alintat matei in primarie.Va spun ca nu a facut nimic...daca a mazgalit doua blocuri este pentru ca neamurile lui stau acolo.Daca a pus o mana de asfalt a pus doar la vedere strada principala,mergeti pe strazile laturalnice unde alt pupincurist de a lui care are o firma de montat gaze a dinamitat efectiv pe unde a trecut uitand sa mai repare strazile.a facut televiziune cica..pentru oras..da e modelul Mazare ,unde lucreaza numai prostituatele ..ca sa fiu dragut..care au dat cu botul si curul..si retarzii care pt 100 de lei il linge in dorsal pe Nea Matei.Si cate ar fi de povestit...dar desigur si una lume e prostita de praful in ochii aruncat cu statui de ipsos colorate care nu valoreaza cred mai mult de 1000 de euro bucata dar care ,daca ati vedea facturile depasesc zeci de mii de euro.Un exemplu ar fi Cumatrul lu Surdu care a facut sirenele de pe pod ca apoi analfabetul cu handicap mental de fisu care lucreaza pe 500 de lei sa se uite la niste monitoare de supraveghere si nici pe aia nu o face bine..sa il vedem cu o mandrie de Merceds.BRAVO LOR VA SPUN.
SI NU VA INVIDIAM NU VA PURTAM PICA SI NICI DUSMANIE DAR BARAMI TACETI DIN GURA SI NU VA MAI OFUSCATI ATUNCI CAND CINEVA POMENESTE DE HOTIILE CE LE FACETI VOI CU SEFUL VOSTRU MATEINICOLAE PENAL.
rusine
27-07-2013
ma intreb cine patroneaza aceasta fituica nu de alta da se vede ca e un interes politic la mijloc , matei chiar daca a bagat si in buzunar a mai miscat cate ceva si prin orasu asta plus de asta nu da voie la groapa de gunoi pentru asta o sa-l votez 1000 de aniiiiiiiiiiiiiii
simona
27-07-2013
NU MAI MINTITI VEDETI-VA DE VIATA VOASTRA SI DE COPII SI DE RESTU SI LASA-TI OAMENII CARE FAC TREABA SA-SI VADA DE TREBURILE LOR NU-I MAI INJOSITI CU BALIVERNE PROSTESTI... IAR VOI CEI CE MINTITI CA VA VANDUT CASA, CA VA FURAT ,CA VA FACUT ALTE PROSTII NU MAI MINTITI CA DUMNEZEU ESTE SUS SI NU DOARME
Adryan
27-07-2013
Timpul......a ramas acelasi critic comunist !
Dezvoltarea si modernizarea v-au depasit asteptarile ; ma intreb ce ati scris inainte de 89 ,sau ce ati scris la revolutie .....pentru ca acum nu mai scrieti ci doar impuneti : ura; destabilizare ; minciuna !
.....
27-07-2013
Referitor la.... comentariu domnului Nestian Maricel.... da, intradevar, cat de cat s-a schimbat orasul....dar doar in zonele...."centrale". Ultima data cand m-am uitat la mine in buletin, aveam domiciliul in orasul Navodari. Aveti idee cum arata strada Recoltei? Acum 8 ani, era cum era...dar acum, abia reusesti sa treci cu masina pe acolo. Sunt cetatean al orasului. Platesc aceleasi taxe pe care le plateste toata lumea si totusi... nu beneficiez de acelasi "confort".... da, un lucru normal... pentru mine ar insemna confort! ar trebui sa lucuiti in zona....macar o saptamana. Sunt curioasa daca dupa acea saptamana, ati mai considera sa "acest oras este mai frumos".... este frumos doar in anumite zone...sa arate primarul cetatenilor ceea ce a facut el.... Sunt multe lucruri de zis.... si nu avem cui. Asta este democratia....
Vali
27-07-2013
Cu siguranta ati luat bani grei sa scriti asemenea mizerii despre omul acesta care spre deosebire de alti primari chiar face treaba ! se vede disperarea voastra sa-l inlaturati ! Nu vrem ca taxele si impozitele , pretul la gunoi , pretul la calduta , mizeria sa fie la fel ca in Constanta sau alte orase ! Blestemati sa fiti si sa nu aveti parte de urmasi voi cei care vreti sa stricati linistea Orasului Navodari !
Nestian maricel
26-07-2013
Am crescut in navodari si precum stiti era un orasel mic de muncitori si pescari si imi aduc aminte ca orasul era plin de gropi si noroaie iar acum pot sa spun ca de cind este Matei primar acest oras este mai frumos.Au mai ramas noroaie decit pe numele acestuia,probabil interesele sint din Bucuresti ca de obicei si pentru ca Matei nu a fost de vinzare i sau intimplat toate astea.
tanc
26-07-2013
Sa fi ordonat oare Matei taierea salariilor la midia. ?(daca e vorba de inchis inchidetil si pe tancau cu toata gasca lui) De ce e lumea saraca in Navodari ? Ce treaba are Matei cu asta ?(a se tine cont ca nici eu nu tin cu nimeni).Daca a gresit sa-l inchida dar dupa cat de inversunati sunteti nu cred ca nu tineti cu cineva.Eu am auzit ca Matei nu a dat voie sa se faca groapa de gunoi.
Si apropo de ce a scris Silviu nu ca n-am stiut sa alegem graul de neghina,numai nechina a iesit in fata sau s-a transformat graul in neghina dupa ce a fost ales(instrumentat de cei de sus-altfel pleci).
vicor
26-07-2013
Salut
Matei mai are o plangere penala pentru ca mi-a vandut casa cand eram in cipru, era o datorie la ecoterm , insa nefiind in tara casa nu se putea vinde, el a semnat, sa fie sanatos. Poate aveti idee cum sa o recuperez.
ruru silviu
25-07-2013
Din pacate acum 23 de ani nu am stiut sa alegem griul de neghina.Va fi pentru inca multi ani neghina produs national de top.
silviu

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

POLITICIANUL FLORĂREASĂ
scris de Lucian Cristea
Ar trebui să profităm de campania electorală aflată în plină desfășurare și să ne distrăm și noi, exploatând smerenia care(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii