Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
dosarele timpul
DEZASTRU ÎN CONSTANȚA: factura de întreținere pe luna decembrie, mai mare decât salariul minim pe economie

DEZASTRU ÎN CONSTANȚA: factura de întreținere pe luna decembrie, mai mare decât salariul minim pe economie(104950)

Când au văzut sumele pe care trebuie să le plătească pentru încălzirea apartamentelor în decembrie, mulți constănțeni au avut parte de un șoc. Se așteptau la cifre mari, pentru că în Constanța prețul gigacaloriei este printre cele mai mari din țară, dar parcă până când nu vezi negru pe alb cât ai de plată încă mai speri la sume rezonabile. N-a fost să fie așa.

Pentru decembrie, facturile reprezentând căldura furnizată de RADET, regie a Primăriei Constanța, sunt astronomice.

Am ales câteva exemple. Pentru un apartament confort 1, de trei camere, în cartierul Inel II, cu o suprafață de 50 de metri pătrați, suma de plată numai pentru căldură este de 644 de lei. Apartamentul nu este dotat cu repartitoare, dar la intrarea în bloc este montat un gigacalorimetru. Suma este mai mare decât salariul minim pe economie, care, pentru luna decembrie, a fost de 601 lei net. În același bloc, încălzirea pentru un apartament de două camere, de 40 mp, a costat 515 lei.

Alt exemplu: pentru un apartament de două camere, de circa 45 mp, în cartierul Tomis Nord, prețul numai pentru căldură este de 360 de lei. ”Am avut mai tot timpul închise caloriferele. Dădeam drumul în sufragerie, câte două ore pe zi, și mai mult în dormitor. Per total, cred că le-am folosit la 30% din capacitate”, spune proprietarul.

Cu caloriferele mai mult închise a stat și un proprietar de patru camere, din zona Casa de Cultură. Pentru că în decembrie au locuit numai două persoane, au funcționat numai două calorifere la capacitate maximă, din totalul de șapte. Restul au fost fie închise, fie au funcționat la minimum. ”Am plătit în total 400 de lei. Mi se pare extrem de mult, mai ales că am avut parte de o lună decembrie în care a fost foarte cald. Cât am fi plătit dacă am fi avut o iarnă adevărată?”, spune proprietarul. Apartamentul este dotat cu repartitoare.

Un caz bizar ne-a fost relatat de o persoană care deține un apartament de două camere, tot la Casa de Cultură. ”Nu am locuit în el, pentru că de-abia l-am cumpărat. Am închis repartitoarele, deoarece mi s-a spus că este un bloc destul de călduros și nu e pericol de igrasie”, spune acesta. Pentru că a avut caloriferele închise, a plătit ”numai” 150 de lei. Explicația apare pe factură: acesta este prețul plătit pentru faptul că țevile de căldură trec prin casa lui.

Sumele de mai sus sunt, după cum spuneam, numai cele cerute pentru încălzirea apartamentului. La acestea se adaugă apa caldă, apa rece, cheltuielile lunare de administrație, etc., eventual fondul de reparații și de rulment, astfel încât factura finală poate fi de două ori mai mare decât sumele prezentate.

Constanța, un experiment unic în țară

În 2011, gigacaloria la Constanța costa 150 de lei, ca în București. Și atunci oamenii spuneau că e mult. Primăria Constanța, la fel ca toate (TOATE, subliniem) orașele mari din țară, subvenționa gigacaloria. În anul acela fatidic, Radu Mazăre, primar și președintele PSD Constanţa, a avut o idee: să nu mai subvenționeze gigacaloria pentru toată lumea, ci numai pentru persoanele care obțin venituri mai mici. Bogații să nu mai primească nimic, spunea el. ”Prefer să dau săracilor decât să îi ajut pe cei cu Jeep la poartă”, declara Mazăre. Ce înseamna bogat în viziunea social-democratului care stă cu peste 250.000 de euro cash acasă? Un venit de 1.000 de lei pe membru de familie. Hotărârea a trecut fără crâcnire prin mașina de vot PSD din Consiliul Local Municipal, astfel că locuitorii Constanței s-au trezit că trebuie să plătească o gigacalorie de două ori mai mare: 338 de lei per gigacalorie. În București, prețul a rămas neschimbat: 170 de lei, în condițiile în care salariile acolo sunt mult mai mari decât în Constanța. S-a modificat între timp definiția cuvântului bogat: cei care au venituri peste 1.500 de lei pe membru de familie sau 1.800 de lei, pentru persoanele singure. Nu se iau în calcul niciun fel de cheltuieli deductibile, fie că este vorba despre întreținerea copiilor sau rate pentru plata apartamentului.

Atunci dădea vina pe Băsescu


Radu Mazăre știa, din 2011, că facturile la întreținere vor fi un coșmar pentru constănțeni. De vină era, desigur, Traian Băsescu. ”Cu subvenţia, nu ştiu ce să vă zic. Tot ce pot să vă zic e că va fi rău. Va fi rău, că nu e bine cu Băsescu. Primăria are aceeaşi sumă de bani pe care o aloca pentru subvenţie. Eu am vorbit ieri cu o femeie în vârstă care nu prea înţelegea şi i-am spus: «Mamaie, plăteşti jumătate, că jumătate era subvenţionat şi jumătatea aia dispare». Femeia avea nouă milioane. «Şi vei plăti dublu»", spunea Radu Mazăre. Din 2011 până acum, prețul facturilor a continuat să crească, deși USL conduce țara.
Din 2011, modalitatea aceasta, unică în țară, de ajutorare a păturulor sărace, s-a perpetuat. Diferența este că în 2013 vorbim dspre o gigacalorie și mai scumpă. A fost majorată la 341 de lei, apoi, în martie 2013, la 358,54 de lei, (RETROACTIV), pentru ca de la 1 ianuarie 2014 să fie 363 de lei. Așadar, constănțenii trebuie să se aștepte la facturi și mai mari pentru luna ianuarie.

Inițiativă pentru subvenționarea gigacaloriei

Organizația de Tineret a Forței Civice a demarat, anul trecut, o acțiune inedită: strângerea de semnături pentru a iniția un proiect de hotărâre de consiliu local, prin care să se revină la subvenționarea gigacaloriei pentru toți constănțenii. „Mazăre a împărţit oraşul în două: cei care beneficiază de ajutoare sociale, electoratul său fidel, şi cei care, spune primarul, sunt bogaţi şi au gipane, adică cei care câştigă mai mult de 1.500 de lei pe lună pe membru de familie. Îi reamintim primarului de Mamaia faptul că oamenii care câştigă aceste sume au rate la bancă pentru casă şi maşină, au cheltuieli mari cu copiii. Îi cerem şi pe această cale să subvenţioneze gigacaloria pentru toată lumea, aşa cum se face în toate oraşele mari ale ţării. În caz contrar, constănţenii nu vor avea cum să plătească gigacaloria, care este aproape cea mai scumpă din România”, a declarat Andrei George Popescu, preşedintele Organizaţiei Muncipale de Tineret Forţa Civică Constanţa. Forţa Civică este de părere că subvenţionarea unitară a gigacaloriei ar trebui dublată de acordarea de ajutoare pentru încălzire, dar numai pentru persoanele care au cea mai mare nevoie de acest ajutor. „Potrivit calculelor specialiştilor, diferenţa dintre acordarea subvenţiei la gigacalorie şi acordarea de ajutoare sociale este de ordinul a câteva milioane de lei pe an. Reamintim că Primăria Constanţa acordă în fiecare an peste 10 milioane de euro pentru electoratul fidel al lui Radu Mazăre, constând în: pachete pentru pensionarii cu venituri mici, transport în comun subvenţionat, locuinţe sociale. Numai ghetoul Henri Coandă îi costă pe constănţeni şapte milioane de euro, bani care sunt strânşi tot de la cei care plătesc gigacaloria la preţ integral, aproape cel mai mare din ţară”, mai spune Andrei Popescu.

CET-ul nou a rămas la stadiul de promisiune electorală

Primarul Radu Mazăre a promis încă din 2011 că va construi un nou CET. ”Pentru acest proiect ar fi nevoie de aproximativ 100 de milioane de euro, bani pentru care deja avusese discuţii cu cei de la BERD, care urmau să vină la Constanţa să discute pe această temă în luna mai. Mazăre a cerut ajutorul consilierilor şi a spus că deja discutase cu americani şi israelieni, care s-au arătat dispuşi să lucreze la acest proiect”, se arată pe site-ul PSD Constanța. „Suntem în discuţii pentru a face o nouă investiţie într-un sistem de furnizare a energiei termice care să scoată o factură mai mică. Discuţia este dacă să o facem singuri, noi, cu un investitor, sau să facem un singur producător sau mai mulţi, de unde să alimentăm punctele termice. BERD s-a arătat dispusă să ne finanţeze pe noi ori împreună cu un privat", spunea atunci Radu Mazăre. ”Cred că provocarea mandatului următor este ajungerea în casele oamenilor cu o gigacalorie mai ieftină", spunea Mazăre atunci. Este cert că acest lucru nu s-a întâmplat, deși oamenii au avut încredere și au votat masiv cu Radu Mazăre și cu USL. La ideea construirii unui nou CET s-a renunțat. Mazăre vrea acum să preia actualul CET. Nici așa nu e prea ușor. ”Durează mai mult decât am preconizat. Cred că o să rezolvăm problema la începutul sezonului rece 2014, dar cel mai optimist scenariu este 2015”, declara, anul trecut, viceprimarul Decebal Făgădău.

Până la așteptarea ca promisiunile din campanie să devină realitate, constănțenii trebuie să pună bani deoparte: în ianuarie se anunță facturi și mai mari. În plus, trebuie plătite taxele și impozitele locale. Numai taxa de habitat ajunge la 120 de lei de persoană pe an. Toate acestea fac din Constanța unul dintre cele mai scumpe orașe din România şi chiar din Europa. Potrivit site-ului numbeo.com, unde puteţi compara costul vieţii în sute de oraşe din lume, pe baza raportărilor făcute de zeci de mii locuitori, costurile lunare cu întreţinerea în Paris (cheltuieli care includ CĂLDURA, APA, GUNOIUL ŞI ELECTRICITATEA) se ridică la 166,84 de euro, adică 755 de lei.  În Londra, unul dintre cele mai scumpe oraşe din lume, acest cost ajunge la 189,72 de euro pe lună, adică 859 de lei. Cel mai scump oraş din lume în 2014 este, potrivit acestui site, Zurich, din Elveţia. Costurile lunare pentru categoriile prezentate sunt de 150 de euro pe lună.

Concluzia: pentru căldură, apă, gunoi şi electricitate, un constănţean care nu beneficiază de subvenţie de la primărie plăteşte mai mult decât în Paris, Londra sau Zurich.

Comentarii

zilan
14-02-2017
numai in baia mare sa platit pt incalizire pt 2 camere 300 lei pe aceasta luna mai exact ieri.
dudu
22-10-2014
Cifre optimiste in articol. Pe mine, un apartament de 3 camere in Constanta m-a costat 700-800 de lei caldura in decembrie 2013.
gicuta51
27-03-2014
ptr.suta costel.NU,pensionarii nu sunt cretini ei sunt cei mai pagubiti au muncit o viata au dat viata unor nenorociti ca tine care ii fac cretini si sunt cei mai loviti de soarta.Conceptie de om ce vorbeste fara sa gandeasca
tepes
25-03-2014
pana nu tragem pe unul in teapa si cel care o sa vina primar tot asa o sa faca !!!TREBUIE DAT UN EXEMPLU!!!!!!
COSTI ION
13-02-2014
VAOTATI MAZAREEEEEEE!! URAAAAAAAAA!!!!
cip
12-02-2014
Sincer, bine va face. Toti care ati comentat aici ati votat cu Mazare !!! Toti sunteti incantati ca v-a pus fantani arteziene si circarii in mamaia....

Rabdati si platiti facturile acuma.
R?zvan
31-01-2014
Hahahahahaha 3 camere ... încălzire pe gaze/centrala proprie, temperatura medie pentru Noiembrie - Decembrie 23 de grade in casa de la 5 seara pana la 9 dim (are 3 programe centrala).

350 lei pentru 2 luni (din care 25 o penalizare)

Constantean plecat la Cluj.

In Cluj exceptând blocurile de garsoniere cu bătrâni singuri 60%. au centrala ...

Trist nene ...
sophia
27-01-2014
Daca la 15grade am platit 550ron caldura la 2 camere ...oare cat o sa platesc acum cand e ger si zapada...cred ca ma mut in congo...acelasi nivel de trai dar macar fac economie la caldura
cosmin
26-01-2014
care stiti care sunt procedurile pt debransare :D ...si cand se poate face asta ...ca am inteles ca doar vara...cand nu este caldura...caci eu am ajuns la concluzia ca este mai ieftin sa te incalzesti pe electric :) ...stiti ce merita cetul....sa ne luam cu toti de mana si sa debransam toata constanta sa vedem cu ce vor mai face ai bani apoi ...
Miron Costel
26-01-2014
Asta este romania si constanta noastra pentru un ap de 3 camere sa platesti 715 lei intr-o singura luna si sa ti-se ofere ca si explicatie faptul ca este calculata suma respectiva cu 9 zile plus care se vor scadea la urmatoarea factura este penibil. Cu un salariu net lunar de 636 ron nu stiu unde o sa ajunga majoritatea constantenilor?! Rusine. Sa speram ca luna viitoare sa fim mai fericiti dar slabe sanse.
claudia reply
24-01-2014
ca tine sunt putini, ap 2 camere 600lei, salariu 1500lei, tie ti se pare normal acest pret la sarariile existente ? in ROmania s-a ajuns sa traim de pe o zi pe alta iar mazare si familia lui stau pe milioane de euro, fac vacante in Brazilia etc si mese scumpe, eu nu l-am votat dar nu avem nici o sansa sa il schimbam pentru ca nesimtiti de pensionari isi vand votul pentru o sacosa de alimente
Ratonul
23-01-2014
Asta nu-i nimic , sa vedeți in primăvara lui 2015 ultimul tun al domnului primar de Mamaia ; atunci cand ultima rezervatie naturală si anume cea mai rămas din parcul tabacariei , va deveni una cu pământul , iar pe locul lui se va înalta falnic un nou cartier rezidențial care va face umbra lacului.
Edisoane
23-01-2014
Nu știu cât de nemulțumiți pot fi uni bogați așa cum îi numește Radu Mazăre, caz concret, la adresa la care locuiesc există și câțiva bogătani care nici nu locuiesc în aceste apartamente dar au subvenție la căldură și nu mai spun că legea spune clar :nu locuiești , nu ai nici un consum nu beneficiezi. Și aici vreau să vă spun că acești proprietari au venituri mai mari decât mine pentru că sun ofițeri navigatori iar la afișier au o întreținere mai mică cu aproape 300 lei, o fi corect domnilor. Ei de ce nu declară alte venituri sau toate veniturile , a ei sun plătiți în euro nu ca noi în lei acela nu este un venit este o diurnă dar ce contează 5000 de euro pe lângă 1500 lei. Ce fac administratorii și președinții de asociații atunci când primesc aceste cereri de subvenții că doar majoritatea își cunosc contribuabili de ce nu îi pun sau de ce nu le refuză cererea pe motiv de ilegalitate sau cel puțin săi anunțe pe cei de la primărie că unele declarații nu sunt conforme cu realitatea. Dar tu ca administrator nu vezi că la sfârșit de lună când vine o rudă apropiată și la consumul de apă nu are nici un metru cub de ce nu anunți autoritățile pentru a sista subvenția. Nu am nimic cu navigatorii dar nu este corect oameni buni ca uni cu două apartamente să plătească mai puțin la un loc decât un singur apartament. Blocul nu este prevăzut cu repartitoare individuale iar când afară era cald caloriferele duduiau. CET ul ce păzește cum este cu temperaturile care depășeau 10C noaptea, ei de ce nu opreau căldura, dacă nu noapte măcar ziua când erau 15C. Asta e nu știu cu cine va fi mai bine dar ceea ce se întâmplă în România iarna este părerea mea ”ATENTAT LA SIGURANȚA NAȚIONALĂ”. Și cum spunea un parlamentar citez ”Cine are în România un salariu de 750 lei ar trebui să se considere un om bogat”. Dar voi parlamentarii cu 4000 de lei salariu ce sunteți MAGNAȚI.
Fasole
23-01-2014
Vreti schimbare in Constanta? Mobilizati toate rudele si cunostintrele sa nu mai voteze Mazare-PSD. Alkta cale nu este pentru a scapa de acxest individ care ne-a facut de ras si ne impovareaza pentru a construi in Mamaia tot felul de localuri de destrabalare.
Ionut
23-01-2014
Este cam greu sa platesti din 1050 lei net o caldura de 300 lei ( cu reducere ) pe luna + intretinerea + chire + altele si sa ai si 2 persoane in intretinere.
MA INTREB DACA ERA GER DE CRAPAU PIETRELE CAT TREBUIA SA PLATIM ???
NICI MACAR NU A FOST MAI FRIG DECAT ANUL TRECUT SI AM PLATIT APROAPE DUBLU.
Speram ca domnul primar Radu Mazare stie ce face si nu o sa lase situatia asa.
claudia
23-01-2014
Apt 3cam (67mp) Brotacei fara repartitoare 730caldura, din care 50% subventie 283, cam cata matematica le trebuie??
Vasi
23-01-2014
Ne meritam soarta ca nu iesim in strada sa-i stringem de git pe nenorociti astia.
mitica
23-01-2014
D-le Alexandru.....nu pot sa comentez ceea ce ati spus! Vreau sa fiu respectuos. Am pe scara, o batrana, D-zeu sa-i dea viata lunga, care are 4 camere. Va dati seama ca primeste subventie 95%.
D-le, cand stiu ca azi nu pot sa mananc carne , fac niste cartofi prajiti. Inca!! Ai 4 camere , nu suporti cheltuielile, muta-te la 3, 2 camere, la tara!! Lasa ca stau , ca-mi da mazare! Asta e perceptia!
Pana la un punct o inteleg. Dar marea majoritate a banilor, luati de la noi, si dati ca subventii, se duc pe cartierul Radu Mazare. Nu zic ....sunt si oameni nevoiasi.......dar multi sunt nevoiasi... de vrere.Eu la ce dracu am facut facultate la 50 ani???? Sa am un salariu mai mare!! Din care, imi ia dom primar sa dea la cartier.Ce bine e sa stai cu mana intinsa....cand poti munci.Faceti o experienta: duceti-va acolo si spuneti ca avet 3 hectare de sapat undeva, vedeti cati vin?
Luminita
23-01-2014
Ce pot sa spun? Ma bucur enorm cand imi vad parintii ca se chinuie sa ma tina in facultate si constientizez cand ajung acasa ca de multe ori fac frigul si dau noaptea putin drumul la caldura, pentru ca intretinerea vine enorm de mult in continuare.
D.Alexandru
23-01-2014
Fac parte din clasa medie a nivelului de trai, nu tin neaparat cu Domnul Mazare dar, sutn total de acord ca cei care fac figuri ( sunt destui ) sa nu beneficieze de reduceri, iti permiti sau esti atat de cretin sa ai o masina mai scumpa decat locuinta, du-te sanatos si plateste si 2000 lei/luna pentru caldura sa-ti iasa figurile din cap. Problema grava a noastra, a romanilor este ca suntem prosti si fuduli, asa este neamul nostru. "Crema orasului" Constanta = numai idioti care cred ca pot scuipa seminte in cap oricui dar plang cand le vin facturile ca nu mai au subventie, la gunoi cu ei sa ramana oameni responsabili. Interactionez cu toate categoriile sociale din oras la cei 26 de ani care-i am si nu pot spune ca un om care-i atat de idiot sa-si faca credite numai ca sa poata spune ca traieste bine, din partea mea poate sa se arunce in mare cu un bolovan de gat, Romania nu are nevoie de asa specimene, tocmai din motivul asta se duce dracu tot.
5tefun
23-01-2014
Apt. 2 camere (37mp),parter, Brotacei, fara repartitoare, 350 caldura
ynga
22-01-2014
Nu a zis Lapusneanu "Proşti, dar mulţi ! "??? Uite ca dupa vreo 500 de ani la fel am ramas....
Irina
22-01-2014
1100 ron pentru 4 camere, in ideea ca inchid calorifele ziua si dau drumu doar noaptea tarziu. Frumos trai, ce sa zic..
cornelius
22-01-2014
ap 2 camere po6 suprafata radianta 43m...280 caldura....
ovidiu
22-01-2014
Baiat destept mazarica, prosti sunt cei ce accepta situatia. A anulat subventia de 50% de la toti si da subventie la "saraci" cu maxim 10% fata de vechia subventie...deci unde e ajutorul? Mai vb si de habitat....nu nu o lasam asa.
cosmin
22-01-2014
bai fetite si baieti mai bine stateam in chirie ca ieseam mai ieftin :)) ....decembrie 10 mil ...tinand cont ca nu sa consumat mai nimic fiind plecat din localitate....nu inteleg cum si in ce fel..cred ca ma debranjez :)) ....numai ca am aflat ca nu prea pot ..si chiar daca as putea ...tot as plati 50% din caldura :)) ...asa ca .....am decis sa fac o teracota in casa ...:)) .
Adriana
22-01-2014
Populatia Constantei este de vina.... nu MAzare!!! populatia care-l aclama , il doreste la conducere, se multumeste cu frimiturile de la masa boiereasca- vezi pachetle expirate si de mizerie date celor cu venituri mai mici- frimituri pe care le plateste apoi cu pret de aur !!!
Acum sa iasa in strada si sa-l dea jos pe smenar si sa-l huiduie vara in Mamaia cand iese cu toate c...in parada!!!
Mai votati-l pe penal care alaturi de alti penalIidin radet si cet VA FAC VIATA FRUMOASA !!!
Stancu Cristina
22-01-2014
Apartament 4 camere zona gara.....1600 ron intretinerea pe luna decembrie......aproape cat doua salarii de profesor cu vechime. Fromoasa viata de trait.....
sophia
22-01-2014
Am un apartament de 2 camere cu repartitoare care au stat inchise 50% din timp si am caldura de platit 550 pe luna decembrie. Multumesc pensionarilor care se vand pt un pui si o sticla de ulei. Mai bine il lasau pierdut pe Mazare in Honduras
Alina
22-01-2014
sumele sunt adevarate, am stat intr un apartament de 2 camere la trocadero, si pe aprilie imi venise 441 lei ! in miezul iernii sarea si la 1000 lei !
alina
22-01-2014
Garsoniera, zona Victoria... 387 de ron doar caldura (fara apa calda) !!!
toata lumea competimeste pensionarii, dar STUDENTII CE SA FACA? ??? de unde sa scot eu atatia bani doar pentru caldura? apoi vine lumina? apoi gazul ?
vreti sa ne mutam cu totii pe bancile de la gara??????????
Iuly
22-01-2014
Doamna MONA am muncii dar CJ C-ta inchide spitalele si ne da in somaj . Sper sa aveti acelasi noroc . Iar despre ce a facut Mazare pt oras - A FURAT PT EL SI ACOLITI probabil ca v-a dat si dumneavoastra si de aceea il votati din nou personal nu pot spune decat un cuvant RUSINE . Iar la munca mergem fara sa ne trimite-ti dumneavoastra si muncim zilnic peste 12 h nu munca este cea care ma deranjaza ; IPOCRIZIA si HOTIA asta este o problema si atitudinea "civica" a unora
ionut
22-01-2014
Mona poate nu ai iesit din orasul asta sa vezi orase in romania foarte frumoase si curate nu ca mizeria asta de constanta pe care o tot lauzi. Ce a facut acest minunat Mazare al tau asa minunat pentru acest oras.Sigur ai sa-mi spui ca a iluminat orasul cea ce este foarte fals. Toata tara este luminata foarte bine asa ca in cta si un bebe daca era primar tot se extindea firma de distributie a energiei electrice.Pentru ca se papa bani multi din asta. Dar mizeriile din spatele blocurilor, camatari de pe la colturi nu ii vede bunul tau primar.Te rog sa il iei la tine acasa si sa ne lase pe cei tineri din cta sa progresam.
catalin
22-01-2014
ap 4 cam dacia caldura 270 ron cu reducere primarie am platit caldura 60 ron.De unde scoateti sumele astea mai fratilor,sincer va compatimesc.si macar nu sunt pro MAZARE
dalin33s
22-01-2014
....ce vorbeam....cititi-o pe mona si dati-va palme singuri.Mono batuta in cap si prostita cu antena 3 ....sper sa fie o pensionara de vreo 80 de ani ca daca este tanara vai de viitorul nostru...
dalin33s
22-01-2014
Poate sa faca mazare gicacaloria 100 ron ca prostii de constateni ca majoritatea romanilor doar vor comenta la colt de strada fara sa faca nimic...si mai mult de atat ,mai apar alti constateni care pe langa faptul ca sunt prosti mai sunt si idioti si care vor spune ca mazare este bun ca le da ulei zahar si un pui pe luna.......Desteapta-te romane !!! Si nu ma refer la matematica......
E
22-01-2014
Draga "Mona" si "asdas" votati-l in continuare... ptr ca a facut ptr oras acum 10 ani, il vom vota toata viata :))))... asa va trebuie celor care l-ati votat! De minciuni suntem satui... ;) Felicitari celor care s-au trezit de mult timp si nu i-au mai acordat votul.
alex costiuc
22-01-2014
Grele chestile ...cu condusul , mai usor sa agati brazilience
Neky4
22-01-2014
"Mona" i-ati gloata de dobitoci care se ghideaza in viata pe principiul "toti fura, macar el (Mazare) a facut ceva" si pupati-l in fund! Ori de cate ori aud sau vad replica de mai sus, stau si ma intreb, ce mari realizari are Mazare de cand e primar? Si ma mai intreb, care sunt aia cu care il tot comparati, de a ajuns sa fie atat de admirat de gloata de dobitoci? Asta e modelul vostru? Inseamna ca sunteti niste oameni limitati...
claudiu
22-01-2014
Pt Mona.Am impresia ca tu faci parte din categoria acelora cu ''GIPANE'' cum poti sa spui ca merita votat iar cand acest PRIMAR a pus monopol pe toata Cta.Degeaba a facut din acest oras un Club de Fite pentru mofturile lui daca noi ca cetateni nu ne putem bucura de orasul in care am crescut si am copilarit.Acum 10 ani puteam iesi relaxat in Mamaia iar acum abia isi permite omu sa plateasca un amarat de sezlong pe plaja pentru ca domnul Mazare sa stea bine mersi prin cluburi cu cate 10 Curve pe langa el si sa fumeze trabuc......asa ca as dori sa cantaresti bine situatia si data viitoare poate dai altfel de comentarii....asta in cazul in care nu faci parte din anturajul lui.
gaga
22-01-2014
MONA daca -ti place de mazare ia-l acasa si lasa-ne pe noi sa-l injuram pe imbecil
stefan
22-01-2014
mona e retardata saraca:))du-te tu la munca pisi sa castigi 1000 lei pe luna si sa dai 800 doar pe caldura:* asta daca nu traiesti in vila lui tati si nu te mai preocupa problemele astea ale posteritatii; ungeti-va cu margarina la fund sa va reguleze smecherii, ca va place de prin 2000 incoace
Gianny
22-01-2014
Mona, iti sugerez sa mai treci pe la scoala, sa invatam si noi sa vorbim, zic. Cat despre comentariul tau, deaia ne ducem noi pe ....apa sambetei, pentru ca exista oameni care gandesc ca tine...
Ana
22-01-2014
Apartament 43,5 mp,Tomis l/ pentru decembrie caldura a ajuns la valoarea de 388 lei. Am "aruncat"caldura pe fereastra caci la 12-13 grade ce s-au inregistrat afara, pe parcursul lunii ianuarie, caloriferele ardeau!!
Unde vom ajunge?
cristi
22-01-2014
Si tot nu iese nimeni in strada!!!!!!!!!!
cristian b
22-01-2014
ESTE STRIGATOR LA CER CE SE INTAMPLA. LA UN AP CU 3 CAMERE (CU REPARTITOARE CU TOT) AM AJUNS SA PLATESC 800 RON NUMAI CALDURA IAR TOTAL INTRETINERE A AJUNS 1150 RON. MUNCIM 2 LUNI K SA PUTEM PLATI INTRETINEREA PENTRU 1 LUNA. MACAR DE AVEAM CALDURA DAR DE CAND AM MONTAT APARATELE ASTEA AMAGICE S-A DUS CALDURA SI PRETUL A CRESCUT ENORM. CRED CA AM SA REVIN LA VECHEA FORMA - FARA REPARTITOARE SI APOMETRE ALE CAROR ROST A FOST SA REDUCA DIN COSTURI (CAT CONSUMI ATAT PLATESTI ).
ASTA ESTE TARA IN CARE TRAIM SI OAMENII PE CARE I-AM ALES.
"SA TRAIM BINE"
Mona
22-01-2014
Ganditiva cate a facut fata de altii... toti fura dar el macar a facut ceva nu ca cei dinaintea lui sau a celor ce vor urma.. eu l-as vota in continuare pentru ca merita.. daca nu era el orasul asta ar fi fost o adevarata groapa de gunoi !!! Asa ca nu va mai plangeti toata ziua ai
urea pe site-uri si duceti-va la munca ;)

True
22-01-2014
Pt "Miha" ce autorizatii iti trebuie pt eoliana? Eu stiam ca nu se aproba in orasul Cta eolienele...thx!
Cristian
22-01-2014
Luna decembrie , apartament 87 mp et 1 1390 ron doar caldura ! Este bataie de joc , mentionez ca bransate la cet sunt doar 2 apartamente de pe scara mea
anisoara
22-01-2014
Ptr asdas: Tampitule! daca nu esti constantean, nu vorbi, habar nu ai si esti doar un Uselist tamoit. daca esti constantean si inca vorbesti asa, e cler ca esti dintre lingatorii lui mazare. Asa sa-ti ajute...cum o sa-i ajute si lui, ca oricat ar fi de mafiot, buboiul tot se sparge intr-o zi! Dupa el sa te duci!
Daniela
22-01-2014
Si noi in Tomis 3 pentru un ap cu 2 camere in care nu locuieste nimeni si nu am dat caldura deloc trebuie sa platim caldura 200 lei pentru nimic, pentru ca este la et. 1 iar la et. 4 tot fara caldura deloc 150 lei. Asta doar caldura. Am incercat sa ne debransam de la Radet dar este imposibil si probabil chiar daca as fi reusit pentru trecerea tevilor tot asa as fi platit. Este incredibil pentru ca aproape nimeni din bloc nu a incazit apartamentul si tevile sunt reci tot timpul . Si cei de la Fluid Serv care au montat repartitoarele sunt niste hoti .
True
22-01-2014
Sunteti ipocriti! Toti comentati pe aici in loc ca, la alegeri, sa va miscati fundurile si sa mergeti la urne...ce popor de ipocriti. Daca comentati aici nu rezolvati nimic.
porcu'
22-01-2014
Fomistii l-au votat pentru penibilitatea de pachet lunar si acum se vaita ca au mult de plata...
Si aceiasi fomisti sunt platiti din taxele aplicate noua, celor care muncim. Mi-e rusine ca am ramas sa traiesc in asemenea tara...Nu stiu ce-as putea sa-i ofer copilului meu, in afara de sfatul de a pleca departe de acest neocomunism... Mi-e scarba si sa mai scriu...
Ce-ati votat, aia sa mancati fomistilor!!!!!!!
bogdan
22-01-2014
Au facut o hotie anul acesta ca cei care stau cu un fel de chirie la unchi . Nu pot beneficia de sucventie pe caldura deoarece nu detin contract. Care acel contract se face la financiar unde au inceput sa ceara si pe masa si tasu si nu se mai poate incheia deoarece sotia ia murit in urma cu 20 de ani si nu a facut cadastru. Intabularea si nici partajul. Si in conditiile aste trebuie sa suport asa zisa caldura la pret intreg. Va multumesc de toate hartogaraiele si sa veti parte de bani ca mine. Celor dragi din conducere.
aurysa
22-01-2014
Rusine pentru primarul Constantei..........nu a mai facut nimik pentru oras si locuitori de ani buni.Afara cu el.
asdas
22-01-2014
Aveti impresia ca el are vreo legatura? credeti ca el decide ce taxe pune guvernul? niste retardati...votati-l pe altul care vine cu foamea in glanda sa fure mai mult din nimic!!
TAMPITILOR!
Miha
22-01-2014
Acum va plangeti???? Dar cand ati pus stampila bu v ati gandit ?? Pe mine nu ma afecteaza cu nimic, am centrala pe gaze, am eoliana . In cartierul unde stau acum au adus canalizare,gaze..asfaltat stradutele. Data viitoare cand mai puneti stampila,ganditi-va de 2 ori inainte pt cine/ce votati...ca apoi iar va plangeti de sumele fabuloase la intretinere. Eu la 12-13 calorifere platesc 500 lei gazul . Sa trageti singuri o concluzie.
Maria
22-01-2014
L-as trimite intr-o vacanta permanenta la "racoare"
coposu
22-01-2014
Constanteni ciocu' mic! Sunteti condusi de o sleatca de borfasi care nu au nici o treaba cu acest oras!Mazare-Bucuresti,Porcusor -PloiestiETC!Colac peste pupaza a adus si sef la RADET pe inculpatul ILIE RACHIERU de la TurnuSeverin!Chiar nu gasiti in Constanta oameni onesti si atasati acestui oras?Barosanul de la RADET a venit in CTA paduche-flausat si acum e patrat de lovele-basca condamnat si Mazare il tot tine in brate!!!!! Despre ce vorbim????Trezeste-te Constanteanule ca mai ai 1M PATRAT de parc in Constanta!!!!
andr
22-01-2014
La puscarie cu drogatu asta care el iese din club cand lumea pleaca la munca!! Unde e acum??? In brazilia...cine il ponteaza pe el zi de zi?? Cel mai scump si cel mai urat oras dun tara. Mamaia aia pute la propriu a cacat vara. Lumea nu are bani de caldura si el face promenade si faleze.. avem 2 luni de sezon mascariciule ... la puscarie cu tn si cu grofaitu ala de constantinescu
Maria
22-01-2014
I-as oferi o vacanta pemanenta ... undeva la "racoare"....
adytzu
22-01-2014
ce vreti oameni buni nu trebuie si mazarica al nostru sa se distreze pe nu stiu ce insula madagascar????? el nu simte factura la incalzire ca are caldura din belsug
Mihaela Boicu
22-01-2014
Eu nu inteleg de ce ii lasam sa ne ia bani pe faptul ca trec tevile de caldura prin casa. Pana la urma ar trebui sa le luam noi bani ca ne traverseaza proprietatea. Daca nu le convine sa-si mute tevile pe scara sau afara.
Elena
22-01-2014
Este totusi ceva ce nu inteleg din articolul acesta...in Paris si Londra costurile sunt de 166 respectiv 189 si totusi cel mai scump oras din lume este Zurich cu 150 de euro?Ceva nu e bine...
Maria
22-01-2014

Am un apartament in zona posta mare, 2 camere, semidecomandat, izolatie exterioara, suprafata 50 mpatrati. Apt este inchiriat, iar luna de luna merg sa verific consumurile . In lunile Nov si Dec, atat la apa cat si la caldura (repartitoare), consumurile au fost 0: 0 m cubi apa, 0 unitati caldura repartitoare, deoarece chiriasii folosesc apt pe post de birou si trec foarte rar pe la apt, cu toate acestea FARA NICI UN CONSUM , am platit ptr luna Nov - 90 lei ..... iar pe luna Decembrie - 165 lei FARA NICI UN CONSUM ! 0 Apa , 0 Caldura ! Asa ceva este inadmisibil . Fratilor ne punem centrala si ura si la gara cu Mazare .... Daca tot vrea sa se laude cu ceva, ar trebui sa se laude cu concretizarea balivernelor vandute in perioada electorala .... mult timp nu prea-l mai vad eu primar. Avem pensionari cu pensii de nici 600 lei cu facturi RADET de 900 - 1 400 lei .. halal ...
vio
22-01-2014
nici daca il dam pe mazare jos ...nu se va schimba nimic va venii altul mai fomist care trebuie sa isi scoata parleala pe toate mandatele de pana atunci si asa mai departe
ristache tudorita
22-01-2014
NU AM NICI-UN VENIT SI NICI GIPAN .AM A DOUA LOCUINTA DE LA PARINTI SI DIN CAUZA ASTA NU AM SUVENTIE /NICI PENSIE NU AM DE CE ATI PUS ASEMENEA LEGE CA CINE ARE A DOUA PROPRIETATE SA NU BENEFICIEZE DE SUVENTIE ?
TRAIESC N ICNCHIRIEREA AP LSASAT DE LA PARINTI SI PLATESC INTRETINEREA CIT IAU CHIRIE
violeta
22-01-2014
ce sa zic a fost si o iarna ffff grea :)) de trebuie sa dam asa mult
dar sa punem problema iernii trecute....cand chiar a nins a fost ger....dar acum soare...a plouat in ianuarie.....ca vara! cat ar fi trebuit sa vina intretinerea la caldura daca era si ger??????/ aceasta este intrebarea mea?
eu stau intr-o garsoniera de apx 22 mp si a venit intretinerea la caldura 250 lei ....si nu pot spune ca a fost asa cald fata de anul trecut tot in aceeasi perioada dar spre deosebire de atunci....acum e cald si afara....deci nu dau caldura maxi sa zic asa dar banii iy vor la fal sau chiar mai mult!!!!!!!!!!
Razvan
22-01-2014
Cand a fost campania electorala si am vazut cat de mult pot mintii cu acele panouri mi s-a facut greata si am iesit la vot numai sa il schimb pe circarul, pacat ca nu au fost mai multi. Asta este dovada de "multumesc" a circarului pentru cei ce l-au votat. Continuati tot asa!!!
Nicu
22-01-2014
E inadmisibil asa ceva stau la casa de cultura si pentru un apartament de 3 camere am platit 966 din care 765 doar caldura am fost considerat bogat deoarece am o masina care valoreaza 3000 de euro si un venit de 4000 de lei pe luna realizat de toti cei trei membri ai familiei si o rata de 331 de euro pentru apartamentul achizitionat . Dar culmea ironiei sunt bogat ca muncesc de la 6 dimineata pana seara la 19 sa pot sa ma tarii prin viata ce dorinta sa ai sa mai faci un copil ce sa-i oferi suparari asta e traim in epoca mazare
NoOne
22-01-2014
"...saracii pensionari care au o pensie amarata de 300 de lei cum reusesc sa treaca peste iarna fara datorii?"

Saracii pensionari despre care vorbiti sunt cei care il voteaza pe nesimtit pentru o sticla de ulei si un pui!
corina
22-01-2014
Foarte mult la intretinere pe luna decembrie, stau la garsoniera ( 25 mp2) am suventie si mia venit intretinerea 350 lei MULT MULT MULT este jumatete din salariu meu, mie ce mai imi ramane din salariu ca trebuie sa platesc si chiria, DOMNULE PRIMAR FA CEVA CA NU DEGEABA TE-AU VOTAT CONSTANTENIII
Menu
22-01-2014
Taceti si inghiteti ca de la romani proverbul de capatai e "Capul plecat sabia nu-l taie". Spor la bagat capul in nisip constanteni.
Initiativa cu subventionarea egala pentru toti e ca si cum ai amana problema nu a gasi rezolvarea ei. Pai problema e costul gigacaloriei si modul cum RADET furnizeaza caldura cand afara sunt 10 grade de parca ar fi minus 10.
Roxana
22-01-2014
Saracii pensionari care au pensii de 300 de lei platesc caldura 0!!! Este greu intr-adevar ptr cei cu venituri mai mari, dar ptr cei cu venituri mici e o adevarata usurare. Va dau un exemplu, o mama cu un copil in intretinere, cu un venit de 750 de lei, apartament 3 camere in km 4-5, caldura a venit 450 de lei, dar va plati doar 20 de lei, pentru ca are subventia foarte mare. Ceea ce mi se pare sincer corect!! Cei ce au venituri mai mari de 1000 lei/persoana pot face sacrificiul de a plati 450 de lei/luna caldura...sigur nu vor muri de foame !! Dar multi se plang, ptr ca este o vorba: "Cel cu burta plina niciodata nu il va intelege pe cel cu burta goala !"
anonim2
22-01-2014
io stau la garsoniera in inel 2 si am 450 de lei la intetinere......cu asta am zis tot
zimbru
22-01-2014
Mazare are actiuni la RADET prin diferite firme interpuse. RADET-ul este capusat de firmele lui Mazare, care fac servicii la preturi astronomice. Toti banii ceruti in plus fata de pretul din alte orase ajunge in buzunarele lui si ai smecherilor lui.

Retehnologizarea RADET se va face cu firmele lui, prin programe de finantare care sa-i permita sa jumuleasca mult. Pretul gigacaloriei nu va scadea deloc. Cum sa scada cand tu investesti 100 milioane de euro? Cand ii scoti inapoi?

Exact aceeasi situatie este la Mangalia, aceasta fiind doar primul loc unde s-a testat un astfel de ,,circuit'' de papat bani din surse sigure.
Nafnaf
22-01-2014
Asa va trebuie,cand vine vorba sa votati un primar,mergeti ca prostii si ii dati votul,va spuneti in constient ''ca pe altcineva nu avem!!'',acum aveti ce ati dorit.Oricum,tot el va iesi si datile viitoare,ca mamaiele cracanate de pe marginea drumului care flutura cheile apartamentului cand vine vara,se vor ingramadi din nou la puiul si uleiul acestui drogat,asa ca....MAMALIGA NICIODATA NU EXPLODEAZA,spunea un mare scriitor,nu vom fi ca cei din Ukraina niciodata,suntem niste mamaligi obosite.
povestitorul
22-01-2014
pana la urma se va sparge buboiul si va intra in puscarie mazariche.....eu asa sper....
marius
22-01-2014
asa va trebuie, votati mazarica si usl .... ca nu stiu altceva decat sa bage taxe peste taxe, si scumpiri peste scumpiri ... si pe urma incultii il injura pe basescu (si pe boc la vremea lui) ....ne meritam soarta, cu mic cu mare ...asta e, poate dupa nicusor, sa se duca si tiganu asta ofilit cu basca rosie, sa isi ia cu el si toate bagaboantele si toti sclavii lui (gabi stan, fagadau, si altii )
^.^
22-01-2014
bravo Nea`Mazare... asa te vreau :)))
ramona
22-01-2014
stau in zona abator la un apartament cu 2 camere si am subventie la caldura cu toate astea am platit 600 de lei e extrem de mult ...saracii pensionari care au o pensie amarata de 300 de lei cum reusesc sa treaca peste iarna fara datorii? nu reusesc dar nimenui nu-i pasa asta e romania platim caldura sa nu murim de frig ca sa murim de foame!
mihai
21-01-2014
eu stau in inel II deci zona rezidentiala cum a zis Domn Mazare-Fasole asta, si mi-a venit la intretinere 10 milioane 200, fratilor eu imi pun centrala ca nu se mai poate
anonim
21-01-2014
Oare de ce ati sters comentariul meu de mai devreme? poate pentru ca era adevarat basistilor?
superb
21-01-2014
Superb! Foarte tare! Daca stam in casa si nu ieim sa l schimbam pe aces nemernic. Il voteaza toti schizofrenicii care oricum nu si mai voteaza viitorul pentru ca nu mai au. Pacat de orasul asta...raul este deja facut si ni vad cum va mai putea fi reparat. Pacat....
ANONIM
21-01-2014
va reamintesc ca subventiile la caldura au fost scoase de guvernul Boc, deci cine minte.??? Guvernul a hotarat sa imparta ei banii de la centru, si nu primariile...
alexu
21-01-2014
cel mai bun manipulator.. isi petrece viata bine pe banii prostilor si face promisiuni pe care nu le respecta datorita orasului cretin care-l voteaza si-l sustine..
freakkk
21-01-2014
Sa te ia dracu MAZARE !!!!
suta costel
21-01-2014
nu este el de vina, de vina sunt cretini astia de pensionari, ei il voteaza.
anonim
21-01-2014
Din pacate, atunci cand mergem la vot, cand ar trebui sa incercam sa schimbam ceva in tara asta, nu votam cu capul, votam influentati de niste amarate de pachete, de niste abonamente... niste praf in ochi ca sa nu ne dam seama ceea ce se intampla cu adevarat. Batranii sunt manipulati cu pachete... Suntem un popor de las, care prefera sa stea in casa la adapost, in loc sa incerce sa faca o schimbare, sa nu mai fim condusi de hoti! din pacate astia suntem! ne multumim sa traim de pe o zi pe alta, decat sa incercam sa facem ceea ce trebuie!

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PAROLE, PAROLE, PAROLE
scris de Pompiliu Comşa
PAMFLETE PE GAURA CHEII E groasă rău prin lume, dar noi pozăm în mutanți sălbatici conduși doar de ură, bolnavi de mârl(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii

  • Corb la corb nu-și scoate ochii. Oare?
  • CONSTANȚA - ITALIA CEA MICĂ
  • Corupția și crima în bandă organizată la facultatea de Alimentație si Turism (AT), secția IMIT (Ingineria și Managementul din Industria Turismului) de la Universitatea Transilvania din Brașov
  • Tânăr depistat cu materiale pirotehnice în lenjeria intimă la meciul F.C.V. Farul Constanța - C.S. Universitatea Craiova!
  • TIMPUL * Cenaclul Elitelor - VIOREL DINESCU