Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
dosarele timpul
MAZĂRE TRANSFORMĂ CONSTANŢA ÎNTR-UN IMENS CAVOU! Betonul îi transformă “republica” într-un cimitir kitchos: umbros, dar fără verdeaţă…

MAZĂRE TRANSFORMĂ CONSTANŢA ÎNTR-UN IMENS CAVOU! Betonul îi transformă “republica” într-un cimitir kitchos: umbros, dar fără verdeaţă…(76900)

Nu de azi, de ieri, prin oraşul nostru s-a împământenit (de fapt, ar fi mai corect termenul: BETONAT; se va vedea, în continuare, de ce) o “vorbă”, pe care constănţenii o rostesc cu obidă şi resemnare: “CÂT VA MAI STA RADU MAZĂRE PRIMAR? PĂI, E CLAR: ATÂTA TIMP CÂT VA MAI RĂMÂNE O PALMĂ DE TEREN, O MÂNĂ DE VERDEAŢĂ, O TUFĂ DE FLORI, CARE POATE FI VÂNDUTĂ SAU ACAPARATĂ, ÎN VEDEREA… BETONĂRII, PRIN CONSTRUCŢII CARE ADUC PROFIT!”

Din 2000, de când a pus “mâinile pe oraş” (ca-n celebrul film italian, de cinematecă, din anii ’60, cu Rod Steiger, care exact aşa se numea “Con le mani sulla citta”, şi în care exact ceea ce face Mazăre, de un deceniu şi jumătate, era descris, cu toate încrengăturile mafiotico – politice caracteristice şi Italiei de atunci şi României de azi!), veşnicul primar nu oboseşte să radă tot ce-i spaţiu verde prin municipiul de la malul mării (începând cu staţiunea turistică Mamaia, unde “şi-a făcut mâna” pe care a extins-o şi în suburbia acesteia, oraşul Constanţa, care, întâmplător, este ditamai reşedinţa de judeţ şi unul dintre cele mai mari urbe ale ţării…).

Rezultatul devine, cu fiecare zi care trece, mai evident: oraşul este din ce în ce mai urât, mai trist, mai “gri”, mai neprimitor, pentru rezidenţi, ca şi pentru vizitatori. Chiar şi Mamaia, nu mai seamănă a staţiune turistică, ci a… garnizoană de cazarme-cluburi, cazarme – hoteluri şi blocuri de vacanţă şi cazarme – cârciumi, de la buza mării şi stropul valului, până la malul ghiolului, cu câteva excepţii desigur, lăudabile dar din ce în ce mai izolate, ca ultime oaze de bun gust şi armonie cu natura.
ÎNTR-UN CUVÂNT, BANUL, LĂCOMIA, DEZINTERESUL PENTRU CONFORTUL CITADIN, ÎN SENSUL MODERN, OCCIDENTAL, EUROPEAN, AL CUVINTELOR, AU TRANSFORMAT CONSTANŢA, CU TOT CU MAMAIA, ÎNTR-UN… CAVOU, ABSOLUT KITCHOS, O ORGIE A BETONULUI, CARE A SILUIT NATURA, ÎNCERCÂND S-O ELIMINE COMPLET DIN VIAŢA DE ZI CU ZI A CETĂŢENILOR NĂPĂSTUITEI URBE! “REPUBLICA MAZĂRE” DEVINE, DIN CE ÎN CE MAI CLAR,… CIMITIRUL MAZĂRE, O ÎNŞIRUIRE DE CAVOURI HIDOASE, ÎNGHESUITE PESTE TOT.Deşi, poate că până şi la cimitir mai scapă câte o verdeaţă, ca să se păstreze măcar celebra expresie ritualică, în timp ce oraşul aflat sub ocupaţia de “echipei Mazăre” devine doar… umbros. Fără verdeaţă!

Aproape zilnic, constănţeanul mai vede dispărând o pajişte urbană, un rond de flori, o bucată de părculeţ, o zonă cu copaci. Şi măcar dacă ar fi şi o compensaţie, un folos, cât de mic, pentru bietul locuitor al oraşului. Da’ de unde… Parcări auto tot nu sunt, utilităţile urbane esenţiale sunt rare, chiar şi-n zonele centrale ş.a.m.d. În locul fostelor oaze de natură, necesare publicului, apar, din senin parcă, clădiri private, cu autorizaţii în regulă, de la Primărie, conform PUZ – urilor şi PUD – urilor trecute de Mazăre ca prin brânză, în cel mai obedient şi corupt Consiliu Local din această ţară, indiferent de componenţa politică, aşa cum am remarcat cu toţii, cei din presă, de 22 de ani ( din februarie 1992, când au avut loc primele alegeri locale) încoace!

În aceste condiţii, reluăm seria de consemnări ale etapelor pe care le parcurgem, în ritm alert, spre visul acestui om bolnav, care-i primar peste abuzurile, şperţurile şi interesele oneroase congruente din serviciile primăriei care fie că dau autorizaţii de construcţie foarte suspecte, fie că nu urmăresc şi nu stopează şi sancţionează îndepărtările ilegale de la prevederile autorizaţiei. De fapt, toată porcăria porneşte, desigur, de la cap: Mazăre este iniţiatorul şi păpuşarul trecerii din domeniul public, în cel privat al Primăriei, a celor mai râvnite terenuri, în vederea înstrăinării lor, către prieteni, parteneri de afaceri, rude, “săritori la cap” şi, nu în ultimul rând, prin fel de fel de momâi – interfaţă, gen soţii Zelca şi (mulţi) alţii, către propriul patrimoniu imobiliar (nu este o noutate, pentru nimeni, că o bună bucată din Constanţa şi Mamaia, de fapt: partea cea mai valoroasă!, este a fraţilor Mazăre, a rudelor lor, mai apropiate ori mai depărtate, a lui Nicuşor Constantinescu, a şefilor şi şefuleţilor din Primărie şi din Consiliul Judeţean ş.a.m.d.

Semnalăm astăzi, două cazuri. Vom reveni cu amănunte privind modul în care s-a ajuns la acordarea autorizaţiilor de construcţie, cu accent pe situaţia, trecută şi actuală, a terenurilor respective!

Afaceristul auto Apti Orhan îşi face un nou “show – room” în Centru, pe locul SINGURULUI spaţiu verde din Intersecţia de la Capitol!

De câtva timp, constănţenii înjură-n barbă la vederea unui nou şantier, pentru ridicarea unui imobil comercial, de tip P plus 1 (“show – room” la parter şi birouri la etaj), PE LOCUL UNUIA DINTRE PUŢINELE SPAŢII VERZI DIN INTERSECŢIILE CENTRALE, SINGURA DE LA ACEEA DINTRE STRĂZILE MIRCEA CEL BĂTRÂN ŞI BULEVARDUL MAMAIA! Autorizaţia Primăriei (numărul 2141, din 26.11.2013) a fost acordată beneficiarului APTI ORHAN, relative cunoscut şi prosper om de afaceri local (în oraş şi judeţ, dar şi în ţară, acţionar consistent şi la societăţi profitabile, listate cu success la BVB), cu activitate în special în domeniul vânzărilor auto. Cum s-a ajuns la această de ultimă oră betonare, executată de la fel de cunoscuta ABC - Val (care are ca termen limită de execuţie ianuarie 2017, deci 36 de luni) a centrului Constanţei vom desluşi în articolele viitoare. Din câte ştiam, acela era un spaţiu din patrimonial PUBLIC al Primăriei!...

 

SC Marco Chim SRL Constanţa gâtuie intrarea în staţiunea Mamaia, de la Pescărie. Paznicii sunt învăţaţi să spună că se construieşte o… biserică!

 

O altă foarte cunoscută, şi la fel de prosperă!, societate constănţeană, din domeniul materialelor de construcţii, al construcţiilor industriale şi civile şi al afacerilor imobiliare, SC Marco Chim SRL Constanţa (avînd ca patron – asociat unic pe localnicul Marius Stamate, în vârstă de 44 de ani), a primit autorizaţie de construcţie pentru un centru comercial şi de cazare, pe locul fostului cap de linie, de la Pescărie, al autobuzului 40. FIRMA ESTE ŞI BENEFICIAR ŞI CONSTRUCTOR!...
Grav este că noua construcţie pune bomboana pe colivă la toată ILOGICA şi NEPRACTICA amenajare rutieră, concepută şi aplicată, în acel loc, de către Primărie! Deja, giratoriul, cuplat cu parcările pentru staţia RAJA şi Pavilionul Expoziţional gâtuise circulaţia auto. Noua clădire, care ocupă tot spaţiul în care întorcea autobuzul 40 (şi, de câţiva ani, o variantă a traseului 102) şi nu lasă loc decât unui trotuăraş pentru… balerine şi schelete, cel mult!, gâtuie complet această circulată ieşire, pe Bulevardul Mamaia, spre Nord )Staţiunea numită şi, mai departe, Năvodari.
Deja, la orele de circulaţie auto intensă, acum, iarna, se observă defluidizarea traficului! Ne îngrozim când ne gândim ce va fi la vară, în vârf de sezon turistic estival…
Cât despre teren, şi el aparţinea domeniului PUBLIC al Primăriei! Două aspecte, legat de acest lucru:

1.Se vorbeşte, “prin târg”, că Marco Chim SRL ar fi interfaţa multor beneficiari pentru care construieşte. Pentru a fi calmată opinia publică, se trece pe sine ca beneficiar, iar ulterior vinde adevăratului destinatar al autorizaţiei dată de către Primărie… Iar lumea mai spune şi că adeacest real beneficiar ar fi nimeni altul decât… Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean, care administrază Pavilionul Expoziţional de peste drum. Şi care pavilion are nevoie de spaţii de cazare apropiate, pentru târgurile din extrasezonul estival, când sunt închise majoritatea hotelurilor din Mamaia. Iar “Malibu”, în patronatul căruia Mazăre şi Constantinescu se… numesc Zelca!, nu mai face faţă, bietul de el. AŞA FĂCUT ILEGAL, PE PLAJĂ, CUM E!...

2.Oare de ce au fost instruiţi paznicii să-I liniştească pe cetăţenii de vârsta a treia care înreabă, indignaţi, că… ACOLO SE CONSTRUIEŞTE (ÎNCĂ!) O… BISERICĂ?!
 

Comentarii

LupulAlb
09-05-2014
Rezolvarea e simpla. Confiscarea averilor si pedeapsa cu moartea. Putem merge si mai departe pana la infiintarea Garzii de Fier. Justitia prin forta este cea mai simpla metoda de a distruge acest cancer incurabil care a pus stapanire pe Constanta.
florin
28-01-2014
Este gresit cand se spune ca nu interseaza pe nimeni????........dar ce se poate face???cum????
Mazare si Nicusor sunt ajutati de functionarasi ,directorasi, care sunt dusi de noi in spate ,ne conduc umila existenta si carora le sporesc averile ilicit.Acestia ii protejeaza si ii ajuta sa adune voturi.,Astfel cei 2 isi fac "treburile"-oferind protectie si avantaje materiale acestora.In plus, noi , cetatenii orasului,platitori de taxe si impozite ,,,,aceia putini de bun simt, avem senzatia "calusului pus in gura" si nu numai....aratati-mi un cetatean care ia atitudine atunci cand bunuri comune platite de noi toti si nu de Mazare&CO sunt devastate de GOLANI!De ce nu luam atitudine???Suntem un popor de lasi care asteptam,,,,ce???De unde??? Trebuie sa iesim la vot, sa ii inlaturam ,sta in puterea noastra!!!!!!!!!
Ce spatii verzi? ce parcari?ce drumuri?ce investitori si ce locuri de munca????Vine vara si mai facem un carnaval al nudurilor atat de apreciate de multi.....in fosta statiune "Perla Litoralului "ajunsa acum de rapa.....Pe afara e vopsit gardul, iar inauntru.....
Paul
28-01-2014
In concluzie drogatul pastaie si porcul constantinescu sunt de neoprit de organele competente deoarece iau spaguit pe toti.In acest caz domnilor,constantenilor nu le ramane decat sa priveasca neputinciosi pana la alegerile viitoare, in cazul in care se vor destepta si vor schimba ceva.Mai e varianta sa se stranga lumea la primarie si sa il sechestreze pe pastaie si porcu.Pana atunci doar vorbe
hera
28-01-2014
Iar generalizati!Tineretul in marea sa majoritate nu a iesit la vot exceptie facand cei cu basca rosie care il insotesc pe Mazare si fetele in bikini, nu a iesit nici marea majoritate a pensionarilor nici marea majoritate a constantenilor.Acesta este adevarul, 40% dintre constantei s-au prezenta la vot iar propaganda lui Mazare este sa se fotografieze cu 10-15 amarati Ati vazut mai multi? Nu, iesiti la vot nu va lamentati.
Iuly
27-01-2014
Or sa vanda ei spitalul de la Eforie asa ca ce va mai mirati pt niste teren pe ici pe colo
Si un Eu
27-01-2014
Constantenii sunt Lași, pupincuristi, idioti iubitori de un rest de ciolan gen mica spaga sau o bucatica de spatiu verde transformata in bloc, vila sau mall/ hotel. ( vezi condtructiile pe spatii verzi in ultimii ani)
Imi dati voie sa ma mut in alta tara?
Multumitii lui Dumnezeu ca suntem in UE ca altfel eram si mai varza.
Prostia domina in acest oras.... Eu am cedat! Pa pa!
gabriela marin
26-01-2014
Constanta plin de caini vagabonzi.mazare vra douar tourisme sexual in constanta.nimin vin la noi.
vrem constanta fara mazare.
dnii
25-01-2014
Este clar..nimeni nu il vrea pe mazare primar
...cu toate astea tot el iese...sunt multi pensionari care din cauza guvernului ponta care a dus tara de rapa...il voteaza asta-i romania ce sa mai...
Arabu
25-01-2014
Aveti dreptate , dar, Constanta este dominata de pensionari, iar pensionarii sint dominati de prea spagarul Teodosie si de cel care fenteaza DNA-ul, primarul SuleyMazare, amindoi se intrec in constructii pe orice spatiu verde si amindoi controleaza prin aghiasma si pui cu orez pe acesti pensionari care le da voturi cu doua maini.Alta ordine de idei , Constanta este un oras cosmopolit, format din multe etnii, unii sustinindu-l pe Mazare altii mai putin.La fel de impartita este si populatia romaneasca , cei pina in 50 de ani fiind contestatari frecventi ai politicii mazariste, dar ce te faci cu pensionarii (ma refer la cei cu pensii de max.800 ron, insa majoritari) , pe care sa admiti ca le intelegi situatia dar ei ca de altfel mai toti romanii se gindesc la prezent , mai putin conteaza viitorul copiilor si nepotilor.
Sper sa fie ultimul mandat al camarilei Mazare.
mutu
25-01-2014
Aveti perfecta dreptate.Totul e o mistificare,terenuri vandute prin 7 maini,nu se mai tine cont de proprietatea publica (tot e al primarului),au modificat legile de urbanism,dau certificate de urbanism cu nr. ,strada NESPECIFICATA .In Constanta nu se respecta legi,directive,normative -romanesti,europene.Exista in randul populatiei o apatie,o limitare a gandirii,lipsesc liderii care sa trezeasca natia s-o scoata in strada ca numai asa s-ar mai schimba ceva...PUTIN ce-a mai ramas.
Razbunarea Capsunarului
25-01-2014
oricum nu mai interesează pe nimeni în orașul ăsta de asistați ce se întâmplă cu spațiul verde... pe net se arată mulți indignați, dar în viața reală majoritatea nu dă doi bani

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PUNCT ȘI DE MEDITAT
scris de Pompiliu Comşa
Nu există nicio dovadă că întâmplările violente de miercuri de la Parlament reprezintă un montaj comun al AUR, PSD și PNL, dar unel(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii