Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
CATTANI ÎN LOCUL LUI FELIX ! AȘA AR PUTEA SĂ ARATE RĂZBUNAREA LUI LIVIU DRAGNEA

CATTANI ÎN LOCUL LUI FELIX ! AȘA AR PUTEA SĂ ARATE RĂZBUNAREA LUI LIVIU DRAGNEA(5096)

După cum se manifestă, domnului Horia Constantinescu îi place foarte mult în lumina reflectoarelor.
E și bine, e și economicos. Reflectoarele, indiferent de natura lor, îi asigură și cald și lumină, după necesități.

De cum s-au mai stins din reflectoarele unor televiziuni, cu excepția postului comănescian Dobrogea TV, bineînțeles, care ar trebui să-și înlocuiască sigla cu portretul lui Horia, șeful OPC Constanța, a scăzut mult și notorietatea domniei sale.

E drept, nici dânsul nu mai este la fel de incisiv ca la început, când nici un frigider, nici măcar din gama comunistă “Fram ursul siberian”, nu se punea în gură cu domnia sa! Când rațele cu portocale, gata congelate cu pene cu tot, o tuleau, fiind vară la noi, la Polul Nord, cu peron pe partea dreaptă.

Reamintesc, celor care poate au uitat, că Horia Constantinescu este comisarul care a băgat groaza în comercianții de pe litoral depistați cu produse expirate în galantare, punându-i pe mulți dintre ei pe fugă ca la Hiroșima.

A plouat, după care a stat, zice poetul incapabil să găsească rima adecvată. Așa s-a întâmplat și cu Horia Constantinescu. A controlat, după care a stat. Și noi care am crezut că aceste controale vor continua până la eradicarea totală a focarelor de toxiinfecție alimentară, pentru că altfel, nu văd eficiența lor…

O eficiență există însă în această poveste. După ce a început să nu mai bage frica în comercianți, pentru că acțiunile sale erau deja previzibile, a devenit sperietoare pentru politicieni! Au contribuit mai mulți factori la această stare de spirit.

În primul rînd, mărturisirile sale, apărute în presă, în legătură cu relația de prietenie cu familia fostului premier al României, Adrian Năstase.

Dezinvoltura cu care a făcut cunoscută amiciția dintre domnia sa și tinerii vânjoși care s-au oferit voluntar să-i asigure lui Liviu Dragnea protecție la ieșirea sa de la DNA.

Curios, chiar foarte curios, acum, liderul PSD face pe viteazul, jucând rolul șoricelului care o amenință pe pisică, spunând că nu are nevoie de pază! Nici domnia sa și nici membrii Guvernului, veritabili cascadori…
Da, dar cascadorii rîsului!

Domnul Dragnea a flituit întreaga elită a SPP, care are în componența sa numeroși profesioniști, dar s-a simțit în siguranță în compania prietenilor din copilărie ai domnului Horia Constantinescu!

Acum, ar trebui ca și Liviu Dragnea să se hotărască și să nu ne mai țină pe jar. Ori nu vrea pază de niciun fel, ori nu vrea paza generalului Pahonțu, ori a pus ochii pe vreo firmă particulară! Nici așa nu poate să stea, nici dumnealui, nici domnii miniștri din Guvern! Ați văzut ce a pățit generalul Oprea!

După o misiune atât de importantă, paza liderului PSD, oare unde se aflau atunci oamenii lui Pahonțu ?, înțeleg mândria lui Horia de a fi nu numai contemporan, ci și prieten, cu tinerii care au apărut absolut întâmplător acolo și s-au oferit să-i țină pe ziariști la distanță.
Nu îndrăznesc să iau în calcul un eventual scenariu, dar, ca imagine, tot Horia Constantinescu a avut de câștigat!

S-a spus de atunci că domnia sa este candidatul din umbră al PSD la Primăria Constanța. Constantinescu a negat, dar imediat a urmat episodul cu locurile de joacă pentru copii, când primarul Decebal Făgădău a ieșit destul de șifonat.

De fapt, am asistat la o nouă premieră politică de cartier. Hămăiala directă dintre doi pesediști angrenați, cel puțin, teoretic, în lupta pentru Primăria Constanța.

Acum, numele domniei sale a revenit, subliniez, fără voia sa, în actualitate. În contextul creat de scandalul trădărilor din PSD, se vorbește aproape în fiecare zi despre răzbunarea lui Dragnea. Care răzbunare, nu va ocoli nici PSD Constanța...

Personal, în caz de vendetă, am auzit o singură variantă: Horia Constantinescu., zis și Cattani, în locul lui Felix!

Domnia sa reprezintă prototipul nou al omului simplu care ajunge din șef la OPC eroul momentului.

Argumente: este când om de afaceri, când arbitrează ședințele Consiliului Local Costinești în lipsa primarului, asigură ordinea și disciplina pe plaja Costinești, singurul loc unde se manifestă ca o “mumă” ...
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii