Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
S-A DAT DEZLEGARE LA PESEDIȘTI…

S-A DAT DEZLEGARE LA PESEDIȘTI…(2061)

“Pe ei, pe mișei!”
Acesta este strigătul de luptă cu care Ludovic Orban încearcă să-i asmută pe vitejii lui liberali la lupta cea mare, zgândărindu-le orgoliul, stimulându-i cumva după posibilități.

“Pe ei, pe mișei!”.
Sub acest generic războinic, domnul Orban a dat dezlegare la pesediști. De azi înainte, liberalii au liber necondiționat să-i calce în picioare pe mișei, să-i treacă prin foc și sabie, ca la vamă, să-i ciufulească cu patos revoluționar și să-i chelfănească bine în numele tatălui și al sfântului duh... Amin.

Nu cumva saltul e prea mare pentru liberali?
Să treci de la liniștea pastorală, în care fiecare partid își vede liniștit de pătrățica lui, la starea de război, întreb, nu este oare prea mult?
Mă rog, așa, dintr-o dată, brusc și concomitent, să treci pe stomacul gol de la somnul de veci al letargiei de partid, la răzbel!

Cert este că declarația de război a lui Ludovic Orban nu a avut ecoul dorit în teritoriu, nici efectul mult visat. În sensul că nu s-a repezit nimeni la vestiare ca să îmbrace costumul nou de teuton și să declanșeze, nici măcar formal, o primă ofensivă îndreptată împotriva PSD!
Care PSD, nu mai este ilustrat, în manualele de propagandă ale partidului, ca fiind un balaur cu multe capete.

Mă tem că, după ce a trecut prin încercările cu Justiția, după ce și-a mai revizuit unele tendințe, domnul Orban a devenit un idealist în materie de confruntări politice și de altă natură.

“Pe ei, pe mișei!”
Sună bine, dar cu ce?
Totuși, ca să te bați cu PSD de la egal la egal, nu trebuie să ai mușchi, pentru că pe asta se bazează unii în principal, ci argumente solide, programe și proiecte cu care să le rupi gura pesediștilor.

Dacă e doar să te iei cu ei doar în gură, atunci, războiul este pierdut din start. Nu știu ce mă face să cred că declarația de război a liderului PNL a fost aruncată pe piață într-o manieră nefericită și într-un context ușor tardiv.

Păi, până acum, ce-ai făcut, domnule Orban?
Nu ai văzut dezastrul bine organizat pus în practică de PSD? La Constanța, extins cu ajutorul ALDE și al PMP.

Mă tem că unii dintre liberalii din teritoriu nu au chef să se implice în cafturile cu PSD, fiind foarte motivați să stea în banca lor. În primul rând, din cauza frățiilor de cruce dintre unii liberali și unii pesediști bine ancorate în diverse interese personale și de grup.

În acest context universal, Ludovic Orban pare a fi, în ciuda experienței personale cu care se mândrește, un inocent. Altfel, drăguț, simpatic, un bun cântăreț cu gura, specialist în cureaua lată, susținător neobosit al președintelui Iohannis, ceea ce nu este un defect.

Domnia sa a reușit, deocamdată, prin declarațiile sale, să spargă monotonia de pe eșichierul politic. Vom avea din nou, după o lungă absență, schimburi de replici după gard cu tonalități de leopard. Nu vă așteptați la ceva spectaculos, că nu o să aveți parte nici de mișei, nici de ipostaze de genul “Săriți pe ei!” Din păcate, asta-i soarta Opoziției! E cu curul în mai multe luntri!

Ludovic Orban a făcut ceea ce trebuia să facă. Măcar formal, a declarat război celor din PSD. Ținând cont de deranjul din partidul lui Dragnea, era obligat de situația existentă în teren să miște și el ceva, ca prim solist al Opoziției moleșite în fața șeminelui cu promisiuni.

Declarația de război a lui Ludovic Orban a coincis cu declarația liberalilor privind susținerea lui Iohannis pentru un nou mandat la președinție,

Să înțeleg că, în lipsa altor argumente și jertfe, care să justifice opțiunea luată, s-a recurs la vechea și uzata formulă a declarației amintite de război, pentru ca, după acelați spectacol de sunet și lumină, să avem parte de aceeeași lungă și plictisitoare tăcere.

“Săriți pe ei, pe mișei!”
Dacă nu ar avea și părțile sale hazlii, politica ar fi de-a dreptul plictisitoare...
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii