Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
economic
Iată cine beneficiază de scutirea de impozit pe clădire și vehicule

Iată cine beneficiază de scutirea de impozit pe clădire și vehicule(1703)

Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța (SPIT) informează contribuabilii că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 111/16.05.2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, se extind categoriile de contribuabili care beneficiază de scutirea impozitului pe clădiri, teren sau mijloace de transport.

Conform noilor prevederi legislative, începând cu data de 20.05.2018 beneficiază de scutire de la plata impozitului/taxei pe clădirea folosită ca domiciliu în proprietate sau în coproprietate, terenul aferent clădirii și de la plata impozitului unui mijloc de transport (în condițiile legii) și reprezentanții legali ai persoanelor cu handicap grav, handicap accentuat sau încadrate în gradul I de invaliditate.

Aceștia beneficiază de scutire doar pe perioada în care acordă îngrijire, supraveghere și întreținere, nu doar reprezentanții legali ai minorilor, cum prevedea vechea reglementare.

Scutirea de la plata impozitului pe clădiri, teren sau mijloace de transport pentru persoanele cu handicap grav, handicap accentuat sau încadrate în gradul I de invaliditate, respectiv a reprezentanților legali ai acestora, se operează cu data de 1 a lunii următoare celei în care contribuabilul depune documente justificative în acest sens.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii