Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
USR+Plus o vrea pe Dăncilă Președinte?

USR+Plus o vrea pe Dăncilă Președinte?(875)

Începe să se întrevadă un fel de pact, un fel de cârdășie a PSD-ului cu cei din USR+Plus. Sau a celor de la USR cu electoratul PSD.

E bine să ai mesaje către adversarii politici chiar dacă nu sunt explicite. Amândouă formațiunile politice nu îl mai vor pe Iohannis președinte din motive foarte diferite dar care au același scop.

Unii știu de ce și au motivele lor foarte bine întemeiate pe ceilalți nici măcar nu îi interesează nici nu știu să explice ce sau cine îi mână în lupta asta împotriva președintelui Iohannis.
Oricare va fi în turul doi, Barna sau Dăncilă, va avea nevoie să fie sprijinit de electoratul celuilalt. Imaginați-vă Barna în turul doi cu Iohannis iar electoratul PSD-ului votând cu Barna pentru că altfel nu se poate, altfel e imposibil, nici nu vă gândeați că e posibil.

Ce vă spun eu acum pare a fi pus la punct de multă vreme și cred unii că va fi în folosul tuturor.

Cine aruncă zarurile astfel știe că ne-am săturat de PSD și că e bine să mai vină și alții la conducerea statului dar se feresc să facă din oamenii PSD-ului dușmanii poporului.

 

Cred că lui Barna a început să îi fie frică de turul doi și pare că se străduie să piardă încă de pe acum. Nu atacă PSD-ul, nu îl atacă pe Iohannis dar nici nu știe să ne spună de ce nu îl sprijină. Nu are un mesaj simplu, clarificat pentru un electorat cam derutat, încă neidentificat.
În prezent, deși pornise bine sau tocmai din motivul ăsta, Dan Barna nu convinge, scade în sondaje și se luptă cu destule revolte în partid, născute din decizii interne care ne arată și la ei scandaluri în lupta pentru putere. Dan Barna încă nu poate să ne arate profilul unui Președinte capabil, remarcabil, bine consolidat, de mare încredere.

 

Cu cine vor vota până la urmă cei care sprijină alianța USR+Plus dacă Barna nu intră în turul doi?!
Cu Iohannis NU, deoarece s-ar întări PNL-ul mai mult decât trebuie și nu ar mai fi loc în viitor, adică în noul guvern de dreapta, pentru USR+Plus.
Nici cu Dăncilă pentru că ar fi prea pe față iubirea deșănțată dintre USR+Plus și PSD.
O iubire imposibilă, greu de înțeles și de suportat dacă nu ai activat politic și nu ai mai văzut așa ceva. Politicienii vechi sau noi sunt în stare de orice ca să fie și ei la putere
Dacă va câștiga Dăncilă, USR+Plus poate veni pe un val puternic deoarece PNL iar nu va înțelege ce se întâmplă și de ce lumea e așa de rău întocmită.

 

Deocamdată pare că e o mare zăpăceala în mintea electoratului chiar și în strategiile electorale ale celor care cică se ocupă de bunul mers al creșterii încrederii noastre către unul sau altul dintre candidați, în manipularea noastră totală spre victoria finală.

Ar fi pentru prima oară în ultimii 30 de ani când nu vom mai avea un tur doi al alegerilor prezidențiale în care să participăm și noi la o confruntare între Stânga, reprezentată de un politician de la PSD că altcumva de unde și Dreapta care se arată deocamdată dezbinată ca și cum ar fi cea mai bună ideie. De ce nu a fost capabil PSD de un șoc, de o soluție curajoasă, nouă, de lansarea unui candidat surprinzător! Vorbește lumea că de fapt nu îl are. Că PSD-ul stă atât de rău politic că cea mai bună soluție este deocamdată doamna Dăncilă.

Asistăm la distrugerea PSD-ului?

Vă puteți imagina că USR+Plus o vrea pe Dăncilă Președinte?!
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PUNCT ȘI DE MEDITAT
scris de Pompiliu Comşa
Nu există nicio dovadă că întâmplările violente de miercuri de la Parlament reprezintă un montaj comun al AUR, PSD și PNL, dar unel(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii