Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social
DE LA HOPA MITICĂ LA HOPA CLAUDICĂ

DE LA HOPA MITICĂ LA HOPA CLAUDICĂ(1080)

Să facem prezentările. Hopa Mitică este autorul moral al șpagatului politic, săritor de înaltă performanță dintr-un loc în altul...Înfundă și desfundă. Inclusiv timpanele. De-atâta bine, s-a încins tărâța în el! Hopa Mitică. Iese fum în urma săriturilor sale dintr-un loc în altul! Cum îl pui așa stă! Chestie de instabilitate, dar și de caracter. Tot el, în maximă inspirație, a compus zicerea populară care ține direct de personalitatea lui Hopa Mitică. Citez: “Ba-i aici, ba nu-i aici, ba-i la groapa cu furnici!” Pe note, sună mai bine.

Hopa Claudică este urmașul lui din punct de vedere memorialistic și al apucăturilor specifice acestui personaj. Specialitatea? Săritura de la un partid la altul. În mod excepțional, PSD.Hopa Claudică! Atenție, trece curentul electric prin el! Nu-i atingeți nici măcar un fir de păr! Pericol de electrocutare! Sunt niște desene animate bazate pe schimonosirea feței unui personaj haios, cu paltonul pe dos, ce trece prin toate stările sufletești posibile și imposibile, care acum e gras, acum e slab, ba are limba lungă, ba nu o are deloc! Când plânge cu lacrimi de crocodil cât oul de bibilică, când râde zgomotos ca Mondialul, interlopul, când tace mâlc!
M-a amețit de-a binelea!

Hopa Claudică! Când apare, când dispare, în funcție de mersul evenimentelor, care nu coincide cu mersul trenurilor. Când e șmecher, asta-i starea care îi place lui cel mai mult, când este cumințel ca un pisicuț, după cum îl descrie adeseori pe Ponta, ce onoare!, Traian Băsescu, motanul fără coadă și cu ochi de pirat al politichiei noastre! Ce-i drept, încearcă și Claudică să îl imite! Când e cu un ochi la slănină, când cu celălalt la făină! Când are ochii ca ai lui Puiu Călinescu, un talent autentic la privitul în cruciș. De ce te uiți, domnule, în halul ăsta? Răspuns: “Mă urmăresc cu privirea!”

Când este PRO PMP când este PRO PSD! Când este PRO, când este Contra! Fără nici o legătură de rudenie cu antrenorul de fotbal...

Spuneam, la început, că sunt niște desene animate bazate pe schimonosirea feței unui personaj care, mimând tot felul de ipostaze, te face să râzi. Cu unele dintre aceste trăiri, coincidență sau destin, se identifică și Claudiu Palaz, care râde cu gura până la urechi, dar nici el nu știe de ce! E când Hopa Mitică, când Hopa Claudică, varianta modernizată.

Dar dacă ține, vorba aia, de ce să nu încerce, în fiecare zi, câte un salt mortal, cu plasa protectoare a politichiei sub el. Destul l-au aruncat moașele în sus, când era mic, și l-au prins o singură dată în brațe. Că era cam dolofan când era mic! Acum are plumb în picioare. L-a văzut unul de la vulcanizare că trepidează și i-a echilibrat pantofii, în loc să îi echilibreze roțile.

Hopa Claudică, zis și nenea Iorga,după cum l-au botezat lingușitorii săi de ocazie, care l-au trădat deja pe nimic! Ei, chiar pe nimic! Este unul, fudul de atâta prostie, care l-a dat pe Hopa Claudică la schimb pentru o tarabă! Dar, în materie de trădare, nici cu Hopa Claudică nu îmi este rușine.

Sunt curios, acum, după căderea Guvernului PSD, care va fi noua sa țintă de aterizare! Când se plictisea, sărea gardul la Felix Stroe și jucau împreună “Oglinjoară, oglinjoară, care-i cel mai tare mafiot din țară?”  Acum, în lipsa oglinjoarei fermecate, pe care PSD a pierdut-o în urma moțiunii de cenzură, mă întreb dacă Hopa Claudică va mai continua jocul său duplicitar! 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PUNCT ȘI DE MEDITAT
scris de Pompiliu Comşa
Nu există nicio dovadă că întâmplările violente de miercuri de la Parlament reprezintă un montaj comun al AUR, PSD și PNL, dar unel(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii