Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
DRAGOMIR SE JURĂ CĂ NU PLEACĂ DIN PNL, DAR NEGOCIAZĂ CU USR TRASEUL LUI MOHAMMAD MURAD!

DRAGOMIR SE JURĂ CĂ NU PLEACĂ DIN PNL, DAR NEGOCIAZĂ CU USR TRASEUL LUI MOHAMMAD MURAD!(1220)

Dacă nu ești atent la nuanțe, atunci când discuți cu Gheorghe Dragomir despre el, riști să pici într-una din capcanele întinse cu deosebită abilitate...

După ani de zile de frământări în politica de salon, Gheorghe Dragomir a preluat reflexele șarpelui cu ochelari, cu dioptriile cele mai mari. Ca să te poată citi mai bine! Dacă ar fi avut și clopoței, ar fi căpătat un caracter prea gălăgios…

Vechea problemă a domnului Dragomir o reprezintă amestecul său în treburile interne ale PNL Constanța. Din punct de vedere tactic, Dragomir stăpânește cel mai bine eschiva. Îi spun că am auzit că vorbește lumea politică de peste tot că domnia sa își petrece foarte mult timp la USR.

“Ați primit vreo ofertă de la USR?”
Dragomir râde teatral. Am reușit să îl fac să râdă! Ultima noastră convorbire telefonică s-a încheiat în termeni duri, cu miros de praf de pușcă și amenințări de genul “scot și eu arma mea secretă!” Unii m-au avertizat că arma sa secretă este Fiscul!

Gheorghe Dragomir, reamintesc, este unul dintre veteranii politichiei de la noi. A condus ani de zile PNL Constanța. Alături de Puiu Hașotti, a făcut un cuplu politic reprezentativ.

“În 1990, am anunțat că nu o să plec niciodată din PNL! Peste ani de zile, îmi vor da dreptate cei care acum mă hulesc...Am parcurs în PNL o perioadă care mi-a plăcut foarte, foarte mult...Am predat ștafeta! Și, atunci, am spus răspicat că nu mă mai întorc pe nici o funcție! Dar nu plec din PNL! Am auzit și eu tot felul de glume! Nu știu cine ce urmărește!” (Gheorghe Dragomir)

Îmi permit eu o simplă supoziție. Poate vrea cineva să vă discrediteze! Se teme totuși că vreți să reveniți printre liderii PNL, mai ales de când sunteți din nou în relații bune cu ei…

Dragomir: “Eu lucrez, în prezent, în mediul privat și sunt foarte mulțumit de ceea ce fac. Este o experiență personală inedită și mă simt bine acolo unde sunt...Am depășit o altă etapă importantă din viața mea și sunt hotărât să nu mă mai întorc de unde am plecat! Dacă pot să ajut partidul, o fac oricând de pe poziția pe care mă aflu. Dacă sfaturile mele vor fi de folos.”

Nu pleacă din PNL, dar stă toată ziua la USR! Poate că îi meditează în chestiuni de politică elementară și diplomație pe unii dintre membrii importanți ai USR! Atenție, cu care negociază soarta lui Mohammad Murad! Sursele noastre spun că Dragomir este trup și suflet pentru Mohammad! Nici nu trebuie spus. Se vede cu ochiul liber! Mohammad nu a renunțat la candidatura pentru Primăria Constanța! El visează la taxe mai mici și la poziții privilegiate…

Mohammad, Dragomir și Barna au avut o întâlnire de taină. Se caută, deocamdată, formula cea mai avantajoasă de participare la alegeri pentru Mohammad Murad. Posibil independent! Posibil cu un partiduleț satelit…

STOP! Spune mai departe despre amiralul Chițac că, la ora asta, cu procentajul pe care îl are și cu imaginea pe care o degajă, nu are șanse să câștige alegerile locale! Practic, la capitolul candidaturi, nu există nici un punct de vedere comun!

Gheorghe Dragomir: “La aceste alegeri, eu mi-aș fi dorit o altă configurație. Una care, și susțin cu tărie acest lucru, ar aduce victoria liberalilor la Primăria Constanța și la Consiliul Județean. În opinia mea, candidatul potrivit pentru șefia CJC este Septimiu Bourceanu, care a traversat un parcurs excelent, este foarte bine pregătit, are carismă, este la vârsta potrivită pentru o asemenea funcție, care, mai târziu, îi poate deschide calea spre parlamentare...Asta este soluția cea mai bună! Septimiu Bourceanu poate deveni primul liberal care ar prelua, pentru prima oară în istoria locală, funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța! Repet, Septimiu are vârsta optimă pentru Executiv. Și pregătirea necesară...Iar pentru Primăria Constanța, cel mai potrivit pentru PNL ar fi Bogdan Huțucă. Cu cei doi aruncați în luptă, PNL poate câștiga alegerile pe linie în ambele competiții electorale…”

Pe parcursul discuției, am remarcat că amiralul Chițac, altădată, vedeta comentariilor de acest gen, nu este amintit de Dragomir nici cât o biată geamandură! Abia, într-un târziu, la insistențele mele, domnul Dragomir a vorbit despre Chițac ca despre calul de dar care nu se caută la dinți! Citez.

“Cu procentele de acum, cu care se plasează sub partid, nu are nici o șansă să câștige alegerile! Singurul care poate aduce victoria liberalilor este Bogdan Huțucă! Cu și mai multe șanse într-o alianță PNL-USR…”

Gheorghe Dragomir a ținut să precizeze că acestea sunt niște puncte de vedere personale. A avut, în iarnă, o singură discuție pe această temă cu Bogdan Huțucă și a constatat că la îndemnul său - ”Tu trebuie să fii candidatul la Primăria Constanța!”, acesta a schimbat subiectul…

Și, la sfârșitul discuției noastre, Dragomir a trântit poanta zilei: “Poate îl convingeți dumneavoastră (!!!)

 

Vom reveni cu cazul Mihai Lupu
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii