Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
HORICĂ CORIGENTUL - ADEVĂRATA FAȚĂ A LUI CATTANI

HORICĂ CORIGENTUL - ADEVĂRATA FAȚĂ A LUI CATTANI(1224)

Horia Constantinescu în original. I-au tras unii scara de sub picioare și el, gata, deja se smiorcăie, dă vina pe toți, pe hoți și pe mafioți! Parcă îl și văd, copil fiind, aruncând cu găletușa după o femeie bănuită că fura nisip de pe tarlaua lui de plajă de la Costinești, ofticat că nu e ca Becali, să pască oi și nu dune de nisip...

Acest personaj reprezintă un mare paradox. Deși e mic, s-a crezut întotdeauna mare! Ca să nu se observe cât de mic e, mai mic decât mentorul său Năstase, a recurs la tot felul de strategii. Și-a tras un pseudonim răsunător, autointitulându-se Cattani, care i se potrivește precum nuca-n perete! Când era la Protecția Consumatorului, se bătea de la egal la egal cu rechinii! Precizez, cu rechinii în miniatură din acvariul fiului său. Dar și așa, nu a prins nici unul niciodată!

Și-a prins, în schimb, urechile la Primăria Constanța! A fost numit pe vorbe, că, altfel, nu înțeleg de ce s-a ținut examenul abia după 8 luni de zile, și omul a făcut dovada incapacității sale profesionale de a face față spațiilor verzi din oraș...S-a încurcat în bălării! Da’ ce examen îți trebuie pentru bălării? Ce studii trebuie să urmezi, ce școli înalte? Cu Dreptul făcut, a tot dat cu stângul în toate regulamentele născocite să-i termine pe bieții constănțeni...Da, dar cu nota 6, se explică...

Horia Constantinescu a înființat Școala Uniformă a Sensului Unic. Sunt foarte puțini cei care au avut șansa de a studia aici mersul într-un singur sens și Cucurigu într-un picior...Aici, la Școala lui Horia Constantinescu, s-a descoperit, prin contribuția sa personală, teoria sensului unic, care spune că pământul este rotund doar pe jumătate! Cu alte cuvinte, înseamnă foarte mult, contează, vreau să zic, pe ce parte circuli...Și cu toate meritele sale în ce privește migrația în turism și creșterea amenzilor în funcție de flux și reflux, Horia Constantinescu a pierdut examenul pentru funcția de mare director al Primăriei Constanța!

Cum așa? De necrezut! În timp ce alții au omorât toată vara muște cu ceaslovul, consumând mierea aferentă, Horică s-a dedicat acestui examen parșiv pus în calea afirmării sale! De aia se smiorcăie el acum? Care i-ați furat, măi pesediștilor, punctele, ca și găletușa, lui Horică? Când să ne facă și el dovada înaltului său profesionalism, hop, hop comisia de examen și-a luat rolul în serios! Ca să vezi cum e viața! După adunarea rezultatelor, Smiorcăilă a început să tremure ca mine, care sufăr de o anumită boală...I-a venit și lui rândul! Ce ziceai despre mine în limbajul tău golănesc și cu răutatea care te caracterizează? Ai uitat? Smiorcăilă, îți amintesc eu. Citez: “Tremuri ca un.....” Și ai și de ce.

Pe ce criterii ai funcționat până acum ca director în Primăria Constanța? Cum ai fost plătit? Dacă ai fost autorizat să concepi și să dai amenzi cetățenilor? Și, mă rog, presupun ca ai beneficiat, ca director ce erai, și de alte protocoale…

Cu acest prilej, dacă tot s-a ajuns la smiorcăială, poate aflăm, în fine, care sunt căile prin care cei simpatizați de actuala Putere sunt promovați pe ochi frumoși...Deși s-a prezentat doar el singur la examenul pentru funcția de director, Horia Constantinescu a fost respins!

O viață întreagă am crezut că individul care aleargă singur pe un stadion să treacă linia de sosire pe locul secund, este un banc...Dar realitatea bate filmul! Horică se scuză, folosindu-se de aceleași clișee învechite, din care reiese că doar el muncește, doar el se sacrifică, doar el are familie! Și, chiar așa, ce tupeu, ce conspirație, 27 de întrebări, nu sunt prea multe pentru el? Astea nu sunt scuze în condițiile în care a participat de unul singur la examen, ceea ce este un mare avantaj.

În opinia mea, prea multe avantaje pentru un individ care a creat prea multe dezavantaje orașului Constanța, de care nu îl leagă mai nimic! Cum spunea Băsescu la despărțirea de P.D.? “Adio, PD! Adio, PDL!”

Adio, Horică! “Gata și cu Primăria Constanța!”, “Pa”, “Pupici la groapa cu furnici!” Singur ai recunoscut că nu te-ai pregătit! Cu nota 6, atâta poți, să ne dai nouă lecții civice și ne amendezi? Mai bine mergi și plimbă tulumba ca să meriți funcția pentru care te afli, deocamdată, fără concurs!

Când mă gândesc că, la un moment dat, te visai chiar primarul Constanței! Vai, nouă!
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

„Nu am nicio reținere
scris de Mircea Lungu
în legătură cu experimentul schimbărilor care se vor petrece”. Amorțitor, în plină lumina unei conferințe de presă, glasul ofici(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii