Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
CINE ASTUPĂ GROAPA LUI CATTANI?

CINE ASTUPĂ GROAPA LUI CATTANI?(1016)

Groapa rămâne obiectul muncii cu cele mai statornice principii și simboluri. Groapa reprezintă diverse tipuri de activități. Groapa de la Glina, unde ar trebui depozitate și deșeurile umane în viață. Groapa cu arici, ba-i aici, ba nu-i aici, ba-i la groapa cu furnici! Cam așa.... Și încă ceva care ne întristează: groapa reprezintă, mai mult sau mai puțin dramatic, finalul fiecăruia dintre noi...

Indiferent de ceea ce face, indiferent de cum se pune, de-a curmezișul sau mai știu eu cum, cel care sapă groapa altuia, cade singur în ea! Legea, care vine de sus, cu viteza unei ghilotine, e lege! Ai săpat-o, ai luat-o!

Horia Constantinescu, alias Cattani, deși par a fi doi, în realitate, este doar unul...Regula a fost respectată și în cazul lui Horică, bolnav de șmecherie! Cum vă explicați că, în povestea concursului la Primăria Constanța, a căzut de fazan, exact el, cel mai tare dintre toți fazanii?! Șmecherul Cattani, care a băgat spaima în tăietorii de frunză la câini!

Cine este el? Omul școlit în ale vieții de către Adrian Năstase, foarte greu de prins cu mâța-n sac. A trecut el, Cattani, de rechinii mari ai Constanței și și-a rupt gâtul într-un biet extemporal? Cine sapă groapa altuia ar trebui să știe că, fiind o lucrare nesemnalizată, își asumă o mare răspundere...Mai mult, vine o vreme când groapa, în ciuda faptului că este catalogată ca fiind punct de lucru fix, să se întoarcă asupra ta! Chestiune bagatelizată de șmecherii care sunt convinși că ei nu au cum să o pățească vreodată…

Îi contrazic. Se cred nemuritori și reci ca gheața și de aia o pățesc urât de tot! Pentru că ce este mai urât pentru un astfel de specimen, decât căzătura, în groapa pe care tocmai o săpa pentru altcineva...De pildă, eu cred că Horia Constantinescu, zis și Cattani, este victima acestei teorii. Teoria gropii. Eu cred că a fost surprins noaptea, în timp ce săpa groapa altuia mai mare decât el! Pentru că, acum, când iureșul generat de demisia sa s-a mai potolit, lucrurile se văd și altfel la rece...Sunt convins că de supărat a supărat pe cineva important..

Adevărul este că Horia Constantinescu este un veritabil campion la săpat groapa altuia...Groapa a fost și rămâne principala sa armă! Cea care l-a stimulat să cultive aroganța pe picior mare. Adevărul este că i-au mers toate ca pe roate! A aterizat punctual exact acolo unde a avut el nevoie! Gura lumii spune că mai mulți mahări s-ar fi folosit de el...Eroare. E taman invers. Cattani s-a folosit de mai mulți mahări ușor naivi! De câte ori ajunge într-un punct mort, ca să iasă cu bine la mal, face caz de relațiile sale cu familia fostului premier Adrian Năstase! E punctul lui forte.

În general, susținătorii săi provin din PSD, dar, în ultima vreme, penetrase serios în PNL..Un partid dedicat și el gropilor săpate, cu dedicație, “PNL”. Mult așteptatul spectacol al celor care fac jocurile în PNL, mă refer la Congresul acestui partid, a fost un jalnic show, care s-a redus la demonstrațiile de forță dedicate unor jurnaliste mult prea curioase față de grila de transparență a liberalilor…

La final, o întrebare: Cine astupă groapa lui Cattani?

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

ROMÂNA DE TRANZIȚIE
scris de Magda Ursache
De la Ion Papuc știu (Omul Politic, Ed. Grinta, Cluj-Napoca, 2023) că președintele Franței, Georges Pompidou, în spital, cu moartea(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii